Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

05 lip 2008, 14:46

Prowadzi nas doc. Rudziński
Nas też :-) Wcześniej prowadziła nas dr Pietrucha, ale Rudziński powiedział, że Lenka mu się podoba i on nas przejmuje.
Czy ty też masz wrażenie, że jest starym zboczeńcem? Bo ja się zawsze boję iść do tej kanciapy, dobrze, że ta asystentka tam jest.
My bierzemy enarenal i bemecor. Ubytek jeden okołobłoniasty, drugi mięśniowy. Teraz nie pamiętam dokładnie który ma jaką wielkość, ale jeden ma 3.5 mm a drugi 2,5mm

Kasia3
Umiem skakać na skakance po całym forum

05 lip 2008, 15:32

Janiolek, Pruedence, oby tak dalej wam szczęście dopisywało. !!! :ico_oczko:
Janiolek, w kanadzie mało kto gotuje dziecią, dzieci w wieku 6 miesięcy dostawiane są od mleka najszczęściej jest to butla i potem zaczyna się jazda.
DZieci potem jedzą co rodzice, Mc i inne świństwa, jedynie emigrańci pierwszej generacji są jeszcze twórczy!!
Pruedence, to w słoiczkach nie jest sztuczne jak znajde artykół o słoiczkowym jedzeniu to ci prześle.

[ Dodano: 2008-07-05, 19:17 ]
ale tu cisza dziewczyny, pewnie jak zawsze w weekendy wszystkie buszuja po sklepach i placach zabaw, nie tak ja siedze w domku, bo mąż pacuje a ja nie zamierzam się usamżyć , mamy 35 stopni :ico_olaboga: jutro bedzie lepiej ok 40st.
Tylko się cieszyć po rekordowej zimie mamy rekordowe lato :ico_oczko: HURA !!!!
Zosia dzisiaj pobawiła się ponownie w piachu nawet zaliczyła bitwe piaskową, żatruje jedna dziewczynka jedynie wpakowała jej szpadelek z piaskiem w buzie i zlekka dostało się do oczka ale było ok.
DZisiaj miałam szczęście i poznałam 2 mamy Polki !!
Było fajnie !!
Mam nadzieje, że u was wszytko w pożąsiu !!!!!!
paaaaaaaaa

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

05 lip 2008, 20:00

A my jednak się wybraliśmy do zoo i było naprawdę było świetnie. Zwłaszcza na dziedzińcu zwierząt.
Rzeczywiście Tosienka nie wygląda na zabiedzoną. Znowu się robią upały.
Ja Amelci daję słoiczki i nie mam wyrzutów. Zwłaszcza, kiedy nie bardzo chce jeść to, co my. Pruedence weź słoiczki na wakacje. Przecież wakacje są dla wszystkich. Ja wykupiłam dla nas obiady, a Amelce dawałam słoiczki i naprawdę świetna sprawa, bo w końcu wypoczęłam.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lip 2008, 20:25

Janiolek Doc. jest nieszkodliwym podrywaczem, więc nie ma się co obawiać. A ubytki Lenka ma małe wierz mi więc nie ma się czym rpzejmować bo pewnie z czasem same zarosną :-D Duzo dzieci ma takie bo wogóle VSD jest najczestsza wadą.

Yvone
Chyba masz racje i tak własnie zrobie z obiadkami, zwłaszcza że Tosia tak średnio moje jedzenie lubi. Dziś jadła na trzy razy ale wkoncu zjadla tylko ja się przy tym nieźle męcze bo ciagle myślę o tym,że jeszcze nie zjadla obaidu.

kasiu3 Rzeczywiście macie tam mega upały, ale fajnie że poznałas jakies mamy Polki.

U nas dzis chłodniej, jeszcze popadało na wieczór. Probowałam Tosie na nocnik wysadzać ale ona taka spięta na nim siedzi,że nie chce nic zrobić :ico_olaboga: a potem marudzi.....

Jakaś taka zmęczona mega jestem, ciagle niedospana i taka bez zycia, może jak wyjade to mi się lepiej zrobi.

Awatar użytkownika
Janiolek

05 lip 2008, 23:26

Doc. jest nieszkodliwym podrywaczem, więc nie ma się co obawiać.
Na następną wizytę pójdę spokojniejsza :-) Już się trochę orientowałam co do tej wady, ale cały czas nie doczytałam z czym się wiąże okołobłoniasty, z czym mięśniowy (tu jestem w stanie się domyślić). A co do wagi to niby te 500g w pierwszym półroczu to mało, ale kiedyś znalazłam artykuł, w którym było napisane, że minimalny przyrost dopuszczany przez WHO to 450g dla karmionych piersią, więc wszystko niby ok.

Aga78

06 lip 2008, 00:14

Cześć !!!...widzę, że mam spore zaległości- jutro nadrobię :ico_haha_01:
wróciliśmy parę godzin temu z Częstochowy bo Adrianek jutro raniutko wyjeżdża z dziadkami nad morze :ico_brawa_01:
Ania my to chyba zamiast w Krakowie to się nad morzem spotkamy :-D

semestr zaliczyłam :ico_brawa_01: nawet z bardzo dobrymi ocenami :-P tydzień u siostry też super
ale najważniejsze to to, że dzisiaj JULIA zaczęła sama CHODZIĆ :509:
w sumie to ona prawie biega :-D :-D
dzisiaj przyłapałam ją jak śmigała sama u cioci na schody (uwielbia wchodzić po schodach :ico_olaboga: ) a jak wróciliśmy to z łazienki poszła do Adrianka pokoju i teraz puszcza się i sobie idzie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-07-06, 00:17 ]
strasznie ciekawi mnie co u Was słychać ale padam już :zzz: do jutra :ico_papa:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lip 2008, 10:27

Aga gratuluję tak ładnego zakończenia semestru :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

No i ogromniaste brawa dla Julii za chodzenie :509: :509:
Jestem pełna podziwu i torszke zazdroszcze bo przecież sa z Tosią rówiesniczkami a ta nawet nie stoi jeszcze, ale wszystko przed nami.

Wklej proszę prae zdjęć Juli podczas chodzenia :-D

A gdzie jedziecie nad morze? Bo my do Kopalina to jest tak 30km od łeby ale mamy samochód więc możnaby się gdzieś spotkać.

Janiolek 500g to jest na prawde ok, Tosia przez pierwsze miesiące nie przybywała w cale albo po 100-200g, dopiero po operacji zaczeła nadrabiać. Piersią ją karmiłam tylko do operacji bo potem skończył mi sie pokarm ze stresu za pewne. Zresztą musiałam odcigac bo chodziłam na zajęcia i było to męczące bardzo.

Dziś się troszke rozpogodziło, ale mimo że jest prawie 10.30 to mój M spi. CZasami jestem na niego zła bo ona się nawet nie ruszy do Tosi rano tylko plecami się odwraca i oczywiste jest że jak ona płacze to ja muszę wstać, a tez bym sobie czasem chciała poleżęć. Ale znów on wstaje do pracy w tyg więc z drugiej strony rozumiem, ze się chce wyspać.

Wczoraj ogląneliśmy sobie Indiane Jonasa 2 filmy bo chcieliśmy sobie poprzypominać i ja sama wypiłam butelke wina bo dostałam kiedys takie dobre i dziś mnie głowa boli :ico_zly:

A Tosia na kocyku pobawiła się sama raptem 10 min i już mi tutaj krzyczy ,żeby się z nią bawić więc zmykam.....

Awatar użytkownika
Janiolek

06 lip 2008, 10:49

Aga78, brawo dla Julii, mój mały szatan wczoraj ustał jakiejś 10 sekund bez trzymania. Udało mi się zdębieć, poczekać, zawołać Marka, żeby zobaczył, chwilę popatrzył i padła. No i jeszcze przeszła trzymając mnie za spodnie z kuchni do pokoju (trasę widać na zdj.)
Pruedence, pewnie ważyła ponad 3 kg jak się urodziła i stąd też ta różnica, bo Lenka ważyła tylko 2550g.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lip 2008, 19:37

No tak tak wazyła prawie 3600 jak sie urodziła :-D więc sporo więcej. Ale cóz takie zycie,a ja już nie mam siły się tym wszystkim przjmowac, wystarczy mi tego co przeszłam w okresie okołoperacyjnym. Teraz ładnie się rozwija i to jest najwazniejsze.

Kasia3

07 lip 2008, 03:53

Aga78, rewelka !!!!! Oby tak dalej to niedlugo bedzie codzić.
Zosia dzisiaj zrobiła pierwszy kroczek też. Mieliśmy szczęście że oboje tam byliśmy i widzieliśmy.
Dzisaij pojechaliśmy na plaże i zosiak nabawił się na dworku jak oszalała, super dzionek mieliśmy.
NApisze więcej jutro musze jeszcze zgrać zdjątka.
Paaaaa

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”