eSKa
4000 - letni staruszek

24 sty 2008, 17:05

Justynka ale Marcela fika nóżkami :ico_brawa_01: i nie bardzo zainteresowana ze tata się z nią kąpie :-D
Dziewczyny powiedzcie mi czy to źle jak dziecku pocą się plecki??
NIe mam zielonego pojęcia, ja tylko słyszałam o główce. I jesli to cos pomoze to Olek raczej plecki ma suche no chyba ze jest mu strasznie ciepło.

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

24 sty 2008, 17:12

Mojemu Maleństwu też czasem pociły się plecki ale tylko jak jest Mu za ciepło. Też się wystraszyłam na początku ale lekarka mnie ochrzaniła :ico_haha_02: , że Go przegrzewamy.Miała racje bo teraz Mały szaleje a plecki ma suche :ico_oczko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2008, 17:25

Justyna, noooo, ale i tak nic nie widac :-) Wiec nad czym ty sie zastanawialas :-D A ta kapiel to fajny pomysl :-))) Tyle ze to chyba ja wskocze do wanny z Nell :-)

Kicia, mi sie wydaje ze KAcperkowi po prostu za cieplo... ubierasz mu body z krotkim plus bluzeczke czy samo body? Nell jest tez zgrzana jak jej ubieram body z krotkimplus bluzeczke dlatego teraz juz kupuje same body (ale z dlugim) i na to tylko porteczki do pasa i wtedy juz sie nie przegrzewa. U nas jest tak ok. 21-22 stopnie w mieszkaniu.

Kiciu, fajnie ze udalo ci sie upolowac plaszczyk :ico_brawa_01: Ja sie jak glupia nastawiam na bog wie jakie zakupy w Pl bo mi sie wydaje ze taniej a jak sie pewnie okaze to tutaj bedzie taniej bo teraz wszedzie mega promocje, nawet za grosze mozna super rzeczy dostac, tylko trzeba grzebac i lazic a z tym u mnie gorzej... Bo nie lubie z woziem pchac sie w tlumy.

Eska, Nell faktycznie byla w szoku bo miala inna perspektywe :-D

Laseczki, czy wasze dzieci klade glowke luzniutko jak leza na brzuszku. Bo moja nienawidzi lezec na brzuchu, i jak tak lezy dluzej to zaczyna schize i wtedy mowie jej zeby sobie glowke polozyla i odpoczela... szkoda ze nie rozumie ;-) I sie zastanawiam czy tylko ona tak ma ? Bo wydaje mi sie ze placze bo ja miesnie szyi bola i jakby sobie polozyla glowe to wtedy byloby jej lepiej.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 sty 2008, 17:47

kicia Super są te łyżeczki z silikonowym końcem prawda? Kiciu z pewnością jest mu za gorąco jeszcze jak bryka!

:ico_szoking: takiego gdzie coś widać :ico_wstydzioch: bym nie wkleiła!! Oj dziewczynki o czym Wy myślicie :ico_nienie: !!

Dziś M dzwonił rano i wieczorem ma dzwonić na dłużej, pośle Wam potem zdjęcie zaproszeń jakie kupiłam :]

[ Dodano: 2008-01-24, 16:48 ]
mama_zuzi1980, Marcelina położy główkę na 10 sekund zeby piąstkę possać .

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2008, 17:55

takiego gdzie coś widać bym nie wkleiła!! Oj dziewczynki o czym Wy myślicie !!
no wiesz, tak sie wahalas ze hehe myslalam ze nad czyms takim myslisz :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

24 sty 2008, 18:02

mama_zuzi1980, :ico_nienie: :ico_nienie: to moje hehehe

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2008, 18:41

to moje hehehe
jasne :-D i pilnuj :-D !!!!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2008, 18:58

mama_zuzi1980, Nelcia jest przesłodka na tym zdjęciu! Piękną masz córunię! A włoski są super! Nie robi jej się placek z tyłu?
Justyna_Bochnia, ekstra to zdjątko z wanny! Marcelka mogła pofikać, bo przejście z wanienki do wanny to duża zmiana :-)
Kicia, ja też myślę,że Kacperkowi może być za ciepło i dlatego ma wilgotne plecki. Zuzię ubieram tak jak mama_zuzi1980, Nell- przeważnie w samo body z długim, ew. z krótkim i bluzeczkę. U mnie jest ciepło, ja chodzę całą zimę w koszulce.

[ Dodano: 2008-01-24, 18:05 ]
Dziewczyny, chciałam zrobić mężowi suuuper prezent na urodziny, bo ma w poniedziałek, ale nici z tego.... Wczoraj zobaczyłam plakat,że jutro jest koncert Świetlików w takim fajnym miejscu (piwnica, bardzo kameralnie, unplagged, super klimat). Już mamuśkę zaprosiłam na noc, dziś miałam jechać po bilety.... A rano dowiedziałam się o tym,że spadł samolot, potem ogłoszono żałobę i koncert odwołany... :ico_placzek:
Powiedziałam mężowi i zdecydowaliśmy,że kupimy bilety i pójdziemy. Koncert będzie prawdopodobnie 9 lutego.
A dziś zamówiłam torcik i jeszcze czeka koszulka ze zdjęciem Zuzi i tatusia.
W poniedziałek przyjeźdża teściowa z synem na parę dni, bo młody ma ferie.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

24 sty 2008, 20:16

Ja Kacperka ubieram w domu w body z długim rękawem i spodenki albo rajstopki,koszulki na wierzch mu nie zakładam a na dodatek to kaloryfery mamy zakręcone i jest 23 stopnie w mieszkaniu a wieczorem 24,nawet jak wywietrzę to za kilka minut już jest 23,myślicie że mogę mu zakładać body na krótki rękaw??

Mamo Zuzi Kacperek trzyma główkę wysoko ale jak za długo leży to też zaczyna się denerwować.
Justyna to prawda te łyżeczki są super tylko że moja już zaszła od zupek a mam ją od soboty no i teraz ten silikon jest żółty.
A ja dałam dziś małemu deserek jabłuszko jadł aż mu się uszy trzęsły,hihi.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2008, 20:28

myślicie że mogę mu zakładać body na krótki rękaw??
mysle ze mozesz sprobowac, na pewno w takiej temperaturze nie zmarznie. Raczki i stopki dziecko moze miec chlodne, dopoki ma ramionka i szyjke z tylu ciepla to znaczy ze jest mu cieplo.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”