Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

11 lip 2010, 16:11

ale cisza na forum :ico_szoking:

dorotaczekolada, wszystkiego naj :-D

Ukrop straszny, z resztą tak jak i wczoraj, byliśmy tylko w kościele i nie ruszamy się z domu do wieczora. Termometr wskazuje 34 stopnie w cieniu, a to jest wieś, więc temp. imponująca :ico_olaboga: Wika dzisiaj nieznośna, co chwilę wpada w histerię :ico_noniewiem:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lip 2010, 17:12

u nas prawie 40 st za oknem :ico_olaboga: wyrobic nie da.. Mati biega na samych gaciach,Lena tylko w pampku. ale i tak spocona niesamowicie. i tez marudna :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

11 lip 2010, 21:22

Ehh wieczór, a nadal gorąco. Dziś o 6 rano na słońcu było 30 stopni, w ciągu dnia nie dało się wyrobić. O 16 pojechaliśmy na działkę do teściów i mała w samym pampku w cieniu drzew sobie poleżała - nawet 1,5 godziny pospała - bo p[rzez te upały w dzień prawie nam nie śpi :ico_olaboga: Było rzeczywiście całkiem znośnie, grilla zrobiliśmy, no i lekki wietrzyk nawet był :ico_sorki:

inia1985, Wika prawdopodobnie przez te upały się "zatrzymała" ruchowo. Wcale się nie dziwie, jestem pewna że wkrótce znowu zacznie sie podnosić :-)

Pochwalę się. Justynka wczoraj po raz pierwszy sama usiadła - z czworaków. Poza tym coraz dłużej siedzi bez podtrzymywania :ico_brawa_01:

anetka607

12 lip 2010, 12:24

dorotaczekolada, moja tez nie ma zebow
bo p[rzez te upały w dzień prawie nam nie śpi
u nas na odwrot, spi 2 zary po 2 godz, wczoraj nawet miala drzemke 3 godz :ico_szoking:

my wczoraj i przedwczoraj nad woda, mala jest niesamowita, plywala w kole, a jak jej sie podobalo az spiewala :ico_brawa_01: i jak rusza nozkami to plynie :ico_brawa_01: moze jeszcze jakis odruch z brzuszka jej zostal, ciezko ja wyciagnac bylo moze dlatego pozniej po tyle godzin mi spala :ico_brawa_01:

a z gorszych to dzisiaj idziemy do lekarza bo mala ma strasznie twarde cycki jakby guzy :ico_placzek: az sie boje

Awatar użytkownika
inia1985

12 lip 2010, 16:38

Shiva, anetka607, moja Lufka śpi w dzień podobnie jak Klara. Robi sobie jakieś 2 dłuższe drzemki.
Justynka wczoraj po raz pierwszy sama usiadła - z czworaków
:ico_brawa_01:

Shiva, przestałam się przejmować tym jak się rozwija Wika, bo co to da. Wszystko w swoim czasie. Podobno tak czasem bywa, że jak dziecko się skupia na danej czynności, ćwiczy ją do upadłego, a o reszcie często zdarza się na chwilę "zapomnieć". Teraz np. Wika dużo gada, praktycznie cały czas, fajnie jej to wychodzi. Z siedzeniem też nie jest źle, bo już jej nie podtrzymuję jak siedzi, ładnie sobie z tym radzi, czasem owszem upadnie, ale jej się to chyba podoba, bo zawsze się cieszy :ico_oczko:

anetka607, super, że spodobało się Klarze w wodzie :-D jak masz jakieś focie, to się pochwal :-D trzymam kciuki za wizytę u lekarza

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lip 2010, 17:22

hej! ale upaly :ico_olaboga: 35st w cieniu :ico_olaboga: masakra :ico_zly:
my dzis na szczepieniu bylismy,mala nawet w miare dzielnie zniosla. waga-9100,długość-69cm... :ico_szoking: to mowi samo za siebie :ico_oczko: wg lekarki idzie jej zabek :ico_noniewiem:
u nas mala sypia roznie ale zwykle 2-3 drzemki takie dluzsze w ciagu dnia ma. ale pobudka rano jest o 5 :ico_puknij: potem zasypia o 6 i wstaje mi Mateusz :ico_noniewiem:
moja ostatnio zamiast gadac to piszczy i krzyczy
a z fizycznym rozwojem to kiwa sie na czworakach i pelza po lozeczku. na duzym lozku jej nie poloze bo sie turla. a na podlodze jest linoleum to by mi sie poobcierala :ico_noniewiem: no i usiedziec juz troche umie ale w lozeczku jej nie sadzam bo wali lebkiem w szczebelki :ico_oczko:
ciesze sie ze malej smakuja moje zupki :ico_brawa_01: przynajmniej jakas oszczednosc :ico_sorki: ale owocki tylko sloiczkowe,innymi pluje :ico_noniewiem:

anetka607

13 lip 2010, 10:54

my po wizycie, naryczlaam sie, mala ma guzy io dzisiaj pobieralismy krew na hormony, ma zakaz jedzenia drobiu ze sklepu

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2010, 11:07

Witam
prawdopodobnie przez te upały się "zatrzymała" ruchowo
Moja Natka niestety zatrzymała się ruchowo przez te paski.Na wieczór zdejmuję jej żeby sobie poszalała przed snem troszkę,ale ona się tylko z brzuszka na plecki i odwrotnie turla.takim turlaniem przemieszcza się w rózne części pokoju.No i tyle,nie próbuje póki co z podpieraniem się na kolankach.ciekawe czy przez te paski to w ogóle będzie próbowała raczkować,jeśli tak to pewnie zacznie to robić dużo później niż przeciętne niemowlaki.
wczoraj nawet miala drzemke 3 godz :ico_szoking:
Moja ma 2 drzemki w ciągu dnia,ale z ich długością to różnie bywa.Czasem jest to po 1-1,5h,a czasem 2x 0,5h i już,ale wtedy na wieczór jest strasznie marudna i po kąpieli nie chce mi jeść tylko płacze ze zmęczenia,ale znalazłam na nią sposób.głosu to ja nie mam zbyt ślicznego,ale moje kołysanki się Nacie podobają i ją uspokajają :ico_sorki: więc wtedy ładnie je i potem zasypia mi w 3 sekundy.
Teraz np. Wika dużo gada, praktycznie cały czas, fajnie jej to wychodzi.
Moja od wczoraj jest na etapie "dadadadada" tylko czekać aż jej tata wyjdzie :-D Wołać "mama" próbuje tylko jak płacze,w normalnych sytuacjach nie.Najlepiej jej wychodzi natomiast "NIE",to mówi tak wyrażnie i to jak ją najdzie to z 15 minut "nie,nie,nie,nie...."
ciesze sie ze malej smakuja moje zupki
Ja też zupki sama gotuję,bo tych słoiczkowych nie chce mi jeść,owoce tak jak u ciebie ze słoiczków.
W ogole to sie podłamałam ostatnio.Ze mała ma alergię na białko krowie i jajka (nie mogłam jeść jak w ciąży byłam) to wiem.Ostatnio jeszcze potwierdziłam dając jej kaszkę mleczno-ryżową.Do tego doszła jeszcze alergia na gluten.do zupek dawalam jej minimalne ilości kaszy manny,tak żeby przyzwyczaić powoli,a mała co?Całe czoło w krostach,szyjka i za kolankami czrwone i krostach.Myślałam ze to od mleka modyfikowanego,bo przyznam że jej dałam raz-bebilon zwykły co mi probkę przysłali,ale to nie schodziło a wręcz przeciwnie.Po podawaniu glutenu z zupki ze słoiczka było jeszcze gorzej.szorstkie plamki i krostki na ramionkach i udkach. :ico_olaboga: Mam najdzieję że jej to z czasem przejdzie bo inaczej to ja nie wiem czym ją karmić będę.Musimy się wybrać do alergologa najlepiej,tylko słyszałam ze tam długie terminy są.ale nic to,trza będzie i już!!!

W sobotę kupiłam młodej kubeczek niekapek.tak pomyślałam sobie że skoro buteleczkę z piciulkiem sama sobie już trzyma to może z kubkiem też się uda.pierwszego dnia było nieciekawie i po kilku próbach podałam butlekę.ale od pn już daje kubeczek i ładnie pije,a od dzisiaj rana to nawet trzymać probuje :ico_brawa_01: ,tylko jej rączki od niego odjęłam,bo Natka woli trzymać kubek jak butelkę.

AAAA,a teraz super news! Miałam dla Natki wyznaczoną wizytę u okulisty,z tym ropiejącym od urodzenia oczkiem.A tu na 8 dni przed wizytą,jak ręką odjął :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Do lekarza poszliśmy,ale mam tylko przemywać jej i masować na wszelki wypadek i NIE MUSIMY jechać na zabieg udrażniania kanalików łzowych.Mam nadzieję że już się nic tam zapychać nie będzie i zostanie tak jak teraz :ico_sorki: W końcu ten zabieg z tego co słyszałam to dość bolesny więc strasznie się cieszę że NAtka nie musi mieć go robionego :ico_brawa_01:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lip 2010, 11:13

witam

u mnie ostatnio znowu weny brak na pisanie :ico_haha_01: :ico_noniewiem:

anetka607, :ico_olaboga: :ico_chory: kurcze nieciekawie, a co to za guzy??
a co do tego ma drob?? :ico_noniewiem:
waga-9100,długość-69cm...
noooo niezla wage ma corcia :ico_brawa_01:

co do drzemek to u nas ostatnio sa dwie, w tym jedna po poludniu 2 godz :ico_oczko:

zabkow u Marcela brak

jakis nowych osiagniec tez chyba nie ma :ico_oczko:
chociaz coraz czesciej obraca sie wokol wlasnej osi, wczesniej tego nie robil :ico_oczko:
ciesze sie ze malej smakuja moje zupki
do nas jedzie dostawa sloiczkow z PL
jak malemu nie beda i te polskie smakowaly to bede musiala mu gotowac
a tak wygodnie z tymi sloiczkami :ico_haha_01:
no i nie wiadomo czy to co mu ugotuje zje

przy kaszkach czy owocach nie ma problemu a kazdym obiadkiem tak sie krzywi ze szok :ico_haha_01: :ico_noniewiem:

u nas z rana popadalo, slonka brak to i chlodniej troche :ico_oczko:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lip 2010, 11:16

my po wizycie, naryczlaam sie, mala ma guzy io dzisiaj pobieralismy krew na hormony, ma zakaz jedzenia drobiu ze sklepu
Łomatko boska.No tak,faszerują te kurczaki czym popadnie, a po dzieciach to od razu widać.Nie martw się.Będzie dobrze.Nie podawaj jej tego świństwa więcej (ja od dziś też nie będę,choć miałam na dzisiaj kurczaka naszykowanego :ico_wstydzioch: ) Jestem pewna że po interwencji lekarza szybko się problem da rozwiązać. :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”