Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

28 gru 2010, 20:03

kaczorek, świetne zdjęcie Jasia w podpisie :ico_brawa_01:
możesz mi powiedzieć, jakiej firmy jest ten samochodzik na którym wasz maluch siedzi? :ico_sorki:

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2010, 23:12

kaczorek a to fajna praca! i sie nie dziwie ze sie jej wtedy podjelas, to tylko 18 godzin a w pewnym sensie dla Ciebie rowniez odpoczynek od domciu, wiele bym dala za taki maly etat, niestety moja prace moge wykonywac tylko calo etatowo, co gorsze z nadgodzinami wrr wiec mi nie spieszno :D za to lubie sobie robic ilustracje na komputerku dla rozrywki :ico_brawa_01:

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2010, 23:20

kaczorek mam takie pytanko :-) syn ma wyjmowany aparat ortodontyczny i powiedz mi czy te druty to są takie w pełnie bezpieczne?Chodzi mi o to czy nie uwalnia sie jakaś niebezpieczna substancja przy ich noszeniu w buźce?Może głupie pytanie,ale tak mnie to zastanawia ciągle,bo jednak musi go nosić po 12godzin na dobę.

[ Dodano: 2010-12-28, 22:31 ]
Czytam o waszych smutkch i powiem wam,ze ja miałam ze starszym synem to samo :ico_placzek: Teraz ma prawie 11let to już są inne problemy (pyskowanie otp.) ale jak był niemowlakiem to nieraz myśłałam,że wyjdę z domu i wrócę za parę dni bo taki był męczący :ico_noniewiem: i też mówili,że najgorsze pierwsze 3 miesiące,po chrzcie sie uspokoi (totalny idiotyzm),ze po roczku bedzie już super...a to sie wlokło i wlokło...Jak jeden problem sie kończył to następny sie pojawiał i tak na okrągło :ico_szoking: miał ataki złości na ulicy,w sklepie to mi ekspedientki mówiły,ze rozwydrzony jest,a to nie była prawda,bo on miał takie napady z różnych powodów i to nie wynikało z tego,ze go rozpuściliśmy :ico_noniewiem: wywywał mi sie na ulicy to go musiałam mono za rękę trzymać i ludzie sie gapili jak matka męczy biedne dziecko.No pewnei lepiej żeby go auto potrąciło :ico_szoking: Ehhh co ja z nim przeszłam...Późno mówił,więc zaczęła się wędrówka po lekarzacg:neurolog,psycholog,neurologopeda,foniatra...Wokół nikt nie rozumiał co sie z nim dzieje,ludzie wydawali na jego temat osądy nie wiedząc co mu jest...Byłam wściekła na cały świat,na to,że on taki jest,ze nikt tego nie rozumie,ze muszę po tych lekarzach biegać...Ciężko było,ale jakoś wyszliśmy na prostą :-) No,ale Marcin jest dzieckiem bardzo wrażliwym,a nawt nieraz przewrażliwionym.Wsszystko go wzrusza,ubolewa nad losem chorych,biednych,ale to jest pozytywna cecha.Tylko,że ta wrażliwośc pojawia sie też w sytuacjach kiedy nie powinno je być np.nauczyciel mu zwróci uwagę i już załamany jest,łzy w oczach...Myślę,ze go cieżkie zycie czeka,bo zbyt łatwo można mu sprawic przykrość,a życie jest brutalne :ico_placzek:

Awatar użytkownika
MamciaKochana
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2010, 00:32

karmelka, jak ladnie sie z nami podzielilas, naprawde tyle milosci w Tobie jest, jestes super mama!!!

zdjecia roznorodne pojda bo mnie dlugo nie bylo

wakacje w Wenecji, plaza Jesolo z Lilcia i Julcia jeszcze dlugie wlosy wtedy mialam
Obrazek

Anders z moja siostra, Julcia i Lilcia
Obrazek

Lilcie tak dyskretnie karmilam, bylo tak cieplo ze na samej pieluszce byla, siedzimy sobie na betonowym *krzeselku*
Obrazek

ja i moja sis , w nosidelku Lilcia
Obrazek

Julcia w wakacje
Obrazek

Lilcia 6 miesiecy
Obrazek

Julcia
Obrazek

Lilcia
Obrazek

Lilcia pare dni temu jak widac zebow wciaz brak
Obrazek

moje wloski teraz , ja z Lilcia
Obrazek

cala rodzinka w Disneylandzie ( wrocilismy 22 grudnia, w dzien moich urodzin )
Obrazek

troche tu wyszlam jak pijaczka heh ale widac jak strasznie schudlam od wakacji
Obrazek

Lilcia
Obrazek

nasza gora, nigdy nie zdarzylam wkleic jak wyglada, jeszcze schody nie byly do konca pomalowane wtedy
Obrazek

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2010, 11:00

MamciaKochana, ale ty chudzinka jestes a dziewczynki pierwsza klasa

maz sie uparl ze idziemy na bal na sylwestra a mi sie za bardzo nie chce isc i dzis ma mnie zabarac na zakupy po sukienke buty i inne dodatki ale bede bardzo wybredna i moze mu sie odechce

Jutro mamy ksiedza po koledzie ciekawe jak zuzka zareaguje

kaczorek szkusze sie na ta szyne ale po nowym roku bo wtedy jeszcze ide do dentysty i sie zapytam jaka dokladnie

karmelka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2010, 12:41

MamciaKochana, jakie cudne fotki :) Córeczki masz piękne,no ale jak rodzice tacy ładni to nie ma sie co dziwić.Pięknie mieszkacie,naprawdę super!!!!
Jeśli mogę ci cos doradzić to nie noś malutkiej w nosidełku przodem do świata,bo to szkodzi dziecku.

[ Dodano: 2010-12-29, 11:43 ]
Pięknie ci w tej nowej fryzurze :ico_brawa_01: a mężuś to niezłe ciacho :ico_haha_01:

NICOLA_1985

29 gru 2010, 13:01

czesc dziewczyny ja jak zwykle staram sie byc na bieżąco i czytam Was prawie codziennie ale co chce odpisac to zawsze cos wypadnie i nie zdążę.. teraz Krystian mi marudzi troche na rekach i sie wyrywa trzymam go jedna reka a drugą pisze bo stwierdziłam ze jak nie napisze teraz to w koncu wcale nie napisze i o mnie zapomnicie :ico_oczko:
Widze, że nasza Mamcia do nas wróciła :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Mamcia współczuję Ci sytuacji z Lilcią bo na pewno jest Ci ciężko ogarniac tą sytuacje gdy wszyscy są wrogo nastawieni do Twojego dziecka i tylko Ty ją rozumiesz , że to nie jej kaprysy tylko delikatne usposobienie i wrażliwośc na świat i nowe doświadczenia, strach przed tym co nieznane.. niektóre dzieci po prostu takie są delikatne i wrażliwe i nie wolno im zarzucac rozwydrzenia tylko okazywac zrozumienie i pokłony w Twoją stronę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: bardzo dzielna i kochająca mamusia z Ciebie .. podziwiem Cie bo mimo wszystko sobie dajesz radę!
Super fotki, fajna laska z Ciebie i dziewczynki równie piękne jak mamusia ale nic dziwnego po kimś musiały przecież urodę odziedziczyc :-)
Mieszkanko też super :ico_brawa_01:

wisnia ja jakos tez nie mam nastroju na imprezy ostatnio wiec nawet jakbym mogła isc w tym roku to by mi sie nie bardzo chciało... jak juz to raczej gdzies wyjechac np. w góry niz isc na impreze
a co do tesciowej to ja mam chyba podobna tesciowa tylko moja na szczescie nie odwiedza nas nawet jak ją zaprosimy :ico_oczko: :ico_sorki: ja bym nie wytrzymała w jej towarzystwie wiecej niz kilka godzin.. a co dopiero dni... :ico_olaboga: bo tez ma takie głupie gadki... a ostanio stwierdziła ze coś złego zjadłam bo Krystianowi sie ulało i zaczeła cos mi o modyfikowanym mleku jechac.... :ico_puknij: oczywiscie nie bylam dłuzna walnęłam jej riposte i skończyła temat szybciej niz go zaczęła :ico_oczko:

kurcze reszcie dziewczynek odpisze później bo Krisek juz nie na żarty zaczyna sie denerwowac a jeszcze młoda za mną na łóżku skacze...
no wesoło mam heh :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

29 gru 2010, 13:18

Mamcia, ale ty schudłaś! :ico_olaboga: fryzurka śliczna.
niestety nie widziałam za wiele zdjęć, bo mój komp i net nie współgrają ze sobą i nie zawsze wszystko jest wczytane. :ico_noniewiem:
ale Julcia i Lilcia są prześliczne! :ico_brawa_01: dwa cukiereczki! :ico_brawa_01:

:ico_tort: dla Lilci za skończone wczoraj 8 miesięcy!

u nas wciąż trwa walka z chorobą. czekamy na inhalator aż przyjdzie. zamówiliśmy na allegro taki w kształcie głowy misia. miejmy nadzieję, że jak najszybciej przyjdzie, bo Tobiś powinien mieć inhalacje jak najszybciej robione. kaszel wciąż go męczy, co czasem powoduje wymioty jak ma za wielki napad :ico_placzek:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2010, 13:54

U nas choróbsko mnie totalnie rozłożyło Bartoszek ma gorączkę i pokaszluje

Jula kaszle bez wizyty lekarza chyba sie nie obędzie
- wygląda na to ze jednak teściu podzielił sie z nami jakimś wiruskiem :ico_zly:

MamciaKochana, Dziewczynki wyglądają uroczo maja niespotykana urodę :-D
:-D :-D do tego tak fajnie je ubierasz :ico_brawa_01:
strasznie mi sie podoba
Nowa fryzurka dodała Ci lekkości :-D
i faktycznie bardzo schudłaś

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

29 gru 2010, 14:53

wygląda na to ze jednak teściu podzielił sie z nami jakimś wiruskiem
współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrówka. :ico_sorki:

U nas Tobiś mało je. pije mleczko chętnie (chociaż coś), ale zupki odstawia. Zje parę łyżeczek i więcej nie chce. Rozdzielam mu obiadek na dwie raty, żeby nie żył na samym mleku, bo tak znów schudnie :ico_olaboga:

Wróć do „Przedszkolaczki”