79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

07 lip 2008, 16:33

witajcie:) dzieki sliczne za zyczenia:)
imprezka sie udala niedziela na grilu tez mila, mama sie postarala i dogadalysmy sie troszeczke wiec generalnie udany wekend:)
dzisiaj pogoda okrutna leje i chyba jakias malao korzystna aura :ico_oczko: ja chodze ostatnio jak baba zegarowa zaczelam sie zastanawiac moze ja mam zle dobrane tabletki anty. za duzo chormonów bo czasem samej sobie jest mi ciezko ze soba wytrzymac...
Aga Julcia slicznie chodzi Kacper tez juz stawia pierwcze kroczki ale on starszy i teraz dopiero zaczal tak ladnie dreptac ze przejdzue caly pokuj a jak nie ma bucikow to katastrofa...
Karolina moj Kacper jak go wazylam to tez ok 12kilo jak wieczorkiem sie poloze to kregoslup boli jak w ciaży...
Wiec dziewczyny tylko sie cieszyc ze ze macie drobne dzieci :ico_oczko:
Wisienka ty sie nie martw ze Szymek nie chodzi mojej kolezanki cora zaczela chodzic jak miala 18 miesiecy byla wczesniakiem wiec miala prawo zreszta moze cykor i potrafi ale sie boi :ico_oczko: spotkaj sie z jakims dzieckiem miejwiecej jak Szymek tylko chodzacym to zaobaczysz... moj jak widzi kolege to smiga i tez nie chodzi tylko biegnie a obija sie koropnie wczoraj grzebal mi w szafkach w kuchni i uderzyl sie warga w szuflade
strasznie plakal nawet troche krewci poleciala jak ja przezyje te poobijane kolana itd.

[ Dodano: 2008-07-07, 16:40 ]
Kasia dobrze ze Zosia radzi sobie w piaskownicy moj syn to taka mala pierdala patrzy jak zabieraja mu z rak zabawki i sypia piachem ale jeszcze pewnie nabierze nawykow... bo mi jest nieraz ciezko tak patrzec jak on sie tak daje i irytuja mnie jakie starsze dzieci ktore go tylko tracaja ...

[ Dodano: 2008-07-07, 16:41 ]
no Aga jak wgrywalas film ja bym wam pokazala jak Kacper jadl ogórka kiszonego...

[ Dodano: 2008-07-07, 16:43 ]
a co do jedzenia to z Kacprem roznie generalnie bardzo mu odpowiada nasze jedzenie ale dalej mu goruje osobno albo odkladam zanim doprawie... ale na wakacjach to nie zamierzam dotykac garów wiec Preudenc ty sie nie wyglupiaj tylko odpoczywaj... czyt. kup sloiczkow i tyle...

[ Dodano: 2008-07-07, 17:09 ]
[img][img]http://images23.fotosik.pl/242/539d5f4974d4a91d.jpg[/img][/img] [img][img]http://images32.fotosik.pl/311/3256f2d1e90cb23b.jpg[/img][/img]

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

07 lip 2008, 20:27

Gratulacje dla Julcia. Dzielna dziewczynka.
Wisieńko szybko się przyzwyczaisz.
Pruedence z tym myśleniem o jedzeniu to nawet nie wiesz jak cię rozumiem. ja mam po prostu Tadka niejadka i czasem mam dosyć wszystkiego. Zwłaszcza, że znowu ma gorsze dni. W sumie to Amelcia ma niekiedy te lepsze do jedzenia. teściu ostanio mówi, ze to z upałów, a ja że z upałów, deszczu, zimna i wiatru, bo nie ma pogody, w którą zjdłaby normalnie. A mój M dzisiaj, że może zęby, a ja że chyba cały czas idą, tak od urodzenia.
Ale się żalę, ale dziewczyny ręce opadają. Kochane dziecko, ale jak idzie o jedzenie, to ja czasem już sił nie mam.
Anitko Kacperek da sobie radę. Moja ami miała taki okres, kiedy wszystkie dzieci jej zabierały rzeczy. A teraz sama rządzi. I potrafi nawet przyłożyć. Ostatnio sąsiadki synek ją uderzył (2 tyg. młodszy od niej), a ona jak się nie odwinie. Musiałyśmy interweniować, bo były łzy.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lip 2008, 21:27

Anita Zdjecia super, zwłaszcza to z ogórkiem :-D Tosia niestety tez daje sobie zabrać zabawki ale za to jak sie w kurzy to tak targa dzieci za włosy,że hej, czasem cięzko mi ją odciagnać :-D

Yvone Chyba musimy się przyzwyczaic,że trafiły nam się dzieci mega niejadki :ico_placzek: Dzis Tosia znów zjadła tylko pół słoiczka a potem macha tak rekami,że ni idzie jest nic na siłe dać :ico_nienie: Ale wybadałam,że w końcu idzie jej górna jedynka tylko jak długo będzie wychodzić to nie wiem bo u niej te zęby to mega wolno idą :ico_olaboga:

Ja się teraz martwie jak sobie dam rady z nią nad morzem jak ona jeszcze nie chodzi, a wózkiem po plaży to raczej nie da rady, a tam gdzie jedziemy jest kawałek do plazy i jak ja ją będe niosła taki kawał :ico_olaboga: Rozważam zakupienie nosidełka....

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

07 lip 2008, 21:35

nosidełko albo chociaż chusta- my tam z wózkiem będziemy, chociaż małe kółka ma, niestety trzeba się rozbijać niedaleko wejścia

Julia ma sandałki elefanten z deichmann były już przecenione na 99, rozmiar to 21 oczywiście za duże :-D ale to był przemyślany wybór :-)

dziewczyny trzeba się zalogować na YouTube tzn najpierw rejestracja- wiele danych się nie wpisuje i czeka się na maila z aktywacją, a później można sobie już tam filmiki wkładać, ja z tel zgrałam najpierw na kompa, ale jest opcja że można bezpośrednio z tel
.......... czekamy :-)

[ Dodano: 2008-07-07, 21:39 ]
muszę przyznać, że ciężko macie z niejadkami- ale może kiedyś to minie, co nie zmienia faktu, że Wam dają w kość

Anita- nauczy się dbać o swoje, pewnie teraz tak sobie daje- bo obserwuje dzieci i to go bardziej absorbuje niż zabawki

[ Dodano: 2008-07-07, 21:47 ]
Pruedence, tak sobie myślę, że Tosia to może bardzo mało czasu potrzebować żeby nauczyć się stać i chodzić, bo przecież tak było z jej samodzielnym siedzeniem- nie nie a nagle spróbowała i już siedzi- mojej Julce to długo zajeło

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lip 2008, 21:51

:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla julki!!!! Filmik ekstra!!!!

Anita, juz sie zastanawialam co cie tak dlugo nie ma. Zdjecia fajowe, widze, ze Kacper ma wzrost i proporcje mniej wiecej Szymka. ten tez wazy (po schudnieciu) 12 kg. my niestety nie mamy takich dzieciakow w wieku Szyma. jest jeden 1.5 miesiaca i inne 3 i 4 letnie, ktore maja takiego dzidziusia gdzies :)
Aniu, pewnie, ze bierz sloiczki i sie nie martw. wakacje sa po to zeby z nich korzystac. i nie martw sie Tosia. Najwazniejsze, ze jest zdrowa, a zaleglosci szybko nadrobi.
lece spac, bo chyba bedziemy mieli ciezka noc (zabki)

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

07 lip 2008, 22:13

wisienka24, Szymo ma urodziny 30.07?? Jeżeli tak to wtedy kiedy mój Maruń. Jeżeli będzie taki sam to życzę cierpliwosci i wytrwałosci :ico_oczko:

Kasia3

07 lip 2008, 22:18

Yvone, zastanawiam się nad tym nie jedzeniem , bo zosiak też mi marudził że nie chciała jeść a potem wyczaiłam ze wiele miała przekąsek między posiłkami i potem zaczełam jej wydłużać zanim miala kolejny posiłek i tak dzisiaj zjadła około 170 ml kaszki z owockami z butlki.
A i spawdziłam że wieczorem nie lubi jeść kaszki tylko zupke a kaszka jest tylko wporze lunchu po obudzeniu się.
wisienka24, powodzenia z maluszkiem.
Aga78, dzięki za instukcjie, pokombinuje dzisiaj z tym może się uda.Pruedence, tylko myśl o przyjemnościach, pozytywne myślenie pozytywne wrażenia !!! :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

07 lip 2008, 23:01

a mój bąbel woli mało ale czesto np. ze 3 razy zjadła mi 210ml mleka, woli zjeść 120ml 2 razy, ale z przerwą. I dla mnie jest wygodniej bo szlag mnie trafiał jak wylewałam po 180ml, bo mleko jednak kosztuje, no i teraz mam je 2 dni dłużej niż wcześniej.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 10:23

Kurcze ale jestem gapa, sa takie fajne nosidełka turystyczne na allegro i nie za drogie ale teraz nie wiem czy zdazą mi dojść przed piątkiem. Bo w sklepach patrzyłam to kosztują po 200-300zł to sporo.

[ Dodano: 2008-07-08, 10:35 ]
wisinko mam nadzieje, że noc była przespana...Tosi tez ida ząbki i jest troszke upierdliwa w ciagu dnia ale śpi póki co spokojnie. Ale w takim wolnym tempie jej to idzie ,że az strach się bać :ico_olaboga:

Agapewnie masz racje co do tego chodzenia, ale czasem to jestem już zmeczona tym ciagłym jej noszeniem bo ona sie strasznie wścieka w miejscu, nawet chwili nie chce usiedzieć. Kłade ja więc na podłodze i się turla gdzie chce ale na polu czy u kogoś to już nie jest tak wesoło.
Nie wiem czy się pytałam ale nie pamietam, gdzie wy jedziecie nad morze?

Aga78

08 lip 2008, 10:43

Ania my jedziemy prawdopodobnie do Rewala- ale dopiero 25 lipca

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”