ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 14:04

no kate czasem trzeba troche relaksu, a jakie maseczki stosujesz?
ost w jakims programie na tvn style słuchałam ze maseczki powinno sie przynajmniej raz w tyg na twarz, szyje i dekolt!! :ico_noniewiem:

my juz po obiadku, Mila spika, maz umiera..dobrze ze nie wymiotował :ico_haha_01: dobrze mu tak nastepnym razem sie pohamuje :ico_noniewiem:

mam nadzieje ze od jutra ruch na tt sie wzmozy?!?! ja jade jutro do szkoły zapisac sie na podyplomowke :-D i mam kolejne jazdy, wiec szykuje sie dzien pełen atrakcji :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

24 sie 2008, 14:37

hejka...
Lady...slicznie tam u Milki w pokoiku..i ma sie superancko ze ma taki duzy pokoj!!!a ta panna mloda to wyglada niesamowicie slicznie,jaka ma sukienke i welon :ico_szoking: :ico_brawa_01: ale mi sie podoba..!!!a Wy tez super wygladaliscie!

a my mielismy koszmarna noc-w doslownym tego slowa znaczeniu!!!ja mialam 3 koszmary,po kazdym sie budzilam i zasnac nie moglam...caly czas mi sie snilo ze mam raka :ico_szoking: :ico_olaboga: ...moze ja juz mam faktycznie schizy i to odbija sie na mim zdrowiu? :ico_noniewiem: ...i tak sie jakos stalo ze o malo zaspalabym do pracy...od razu bieglam na szybciocha...i Maya mnie martwi...znaczy sie juz dzis zjadla sniadanie wiec jest lepiej ale spala tak dlugo jak nigdy,wogole ma mniej energi ostatnio....mam wrazenie ze nie jest odpowiednio odzywiona...powaznie lezala dzis jak w amoku z pol domknietymi oczyma i ssala palca tak jakby zaraz tam z niego mialo zaczac cos leciec!juz sie zastanawialam czy nie dawac jej raz dziennie tego cycka,bo jak mi ma w jakas chorobe popasc....no ale dzis juz cos zjadla od rana wiec nie jest zle....
dziewczyny mamy taka czysta podloge w salonie i na korytarzu ze az zal mi po niej chodzic! :ico_puknij: :ico_haha_01: ...byla doslownie czarna a teraz znow ecri!!ciekawe na jak dlugo? :ico_noniewiem:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 15:19

lady pokój super!!! :ico_brawa_01:

reszta pozniej jak mąż pojedzie

[ Dodano: 2008-08-24, 17:51 ]
mąz pojechał więc mam cza na tt

Kate ja podaje młodej lekartswa przez strzykawkę lub pipetę. Czasami trzeba troche na "siłe" ale wiem że z tego nie rozleje jak ze zwykłej łyżeczki...

lady fajnie ze sie wytanczylas!!!i laska z ciebie niezła!!! :) no i ładna sukienka

kate wspolczuje nocki... a dokad sie wyboeralas dzisiaj skoro robilas sie na bóstwo?? bo chyba cos przegapilam...

lady, ale mimo zaganianego dnia jutro, wpadniesz do nas na tt??

GLIZDUNIA, nocki wspólczuje... moze faktycznie za dużo o tym myslisz?? i stąd te koszmary i te bóle?? wiesz psyhika nasza działa na całe ciało! nie myśl tak dużo o tym! ja wiem, że łato mówic... ale moze skoro tak bardzo Cię to martwi to zrób badania...
A co do Mayi... no wiesz jak czlowiek nie je to zazwyczej ma mniej enegrii... wiec to na pewno z tego to jej osłabienie! w końcu skuma, że musi jeść. i znowu będzie szczęśliwa. I Ty wtedy będziesz szczęsliwsza bo maya zadowolona - cierpliwości kochana! Ja trzymam za Was kciuki - musi byc dobrze =D

u nas A. juz pojechał... smutno mi, ale z drugiej strony miałam dośc jego chrapania!!! w ogole sie nie wyspalam przez te 2 noce...
musze wam sie pochwalic - Kinga dzisiaj w poludnie zasnela bez smoka :-D
bylismy w ikei popatrzec co tam jest bo chcemy mlodej cos kupic na zabawki - na razie jest to koszyk do ktorego Kinga wchodzi po wyjeciu wszystkich zabawek... mam coś na oku, ale to dopiero po wypłacie... zaraz poszukam na stronie ikei i wkleje link

acha i kupilismy mlodej krokodyla :-D swietna zabawka, mloda jest zachwycona nią! zaraz tez wkleje linka

[ Dodano: 2008-08-24, 17:55 ]
krokodyl:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10141518

a tu półka:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00063672
ja się uzupelnia takimi pojemnikami:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categ ... kea/12022/

[ Dodano: 2008-08-24, 18:16 ]
To ja zapodam fotki =D

Ale smaczne
Obrazek

Obrazek

Jem bułeczkę
Obrazek

Kąpiel z pianą
Obrazek

Obrazek

Mi się podoba
Obrazek

Obrazek

Sprzątam
Obrazek

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 18:47

doris nie no Kinia jest swietna, a ona psa zjada? :ico_szoking: :ico_haha_01: na pewno smakował!! :ico_oczko: no i jaka pomocnica wam rosnie :ico_brawa_01:
a na tt na pewno wpadne ale raczej poznym popołudniem lub wieczorem... :-)

glizdunia to na pewno przez to ze myslisz cały czas o chorobach i sie tak nakreciłas ze cie wszystko boli i ze jestes chora..tak samo jest z urojona ciaza, jak kobieta mysli cały czas o ciazy chce byc w ciazy to w koncu tak schizuje ze nawet jej brzuch rosnie..musisz troche spasowac!!a Majcia moze faktycznie podwiadomie teskni za cycusiem...

fajnie ze wam sie podoba pokoik, widac ze to pokoj dzieciecy i przyjemnie w nim, czego moze na zdjeciach nie widac..

[ Dodano: 2008-08-24, 18:47 ]
a własnie jak kapiecie dzieciaczki w duzych wannach to one same tam siedza w tej wannie? bo ja jak do tej pory kapie sie z Mila :ico_noniewiem:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 19:17

ladybird23, ja kąpie Kinge tak, że ona jest sama w wannie. no i kinga jadła dzisiaj ucho psa, a on nawet nie drgnął...

właśnie dokonałam pierwszego zakupu na allegro!!! tzn mam nadzieje ze mi sie udalo...

a o do pomagania Kingi... jak tylko zobaczy miotłe to robi awanture ze ona ją chce - nawet spokojnie zamiesc mieszkania nie moge... :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-08-24, 20:47 ]
a tu znowu pustki... :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-08-24, 21:04 ]
Kinga juz od 15 minut śpi. mam czas dla siebie, oglądam sopot i chyba tylko brakuje mi jakiegoś piffka czy czegos w tym stylu - no i towarzystwa... mama poszla spac wiec jestem sama... no mam tez kompa... to tez fajny towarzysz - pod warunkiem ze net dziala :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-08-24, 21:11 ]
normalnie jestem w szoku http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/new ... news=29325 szkoła niczym z amerykańskich filmów

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 21:29

Hej!
właśnie przeczytałam Was...i miałam pisać ale Hania płacze...mamy już 10zębów i przebija się kolejny...chyba zaraz zapodam czopek...ale czy to coś da?
Glzidunia no ja ostatnim razem nie dopisałam...mi się wydaje, że Ty ze stresu masz takie objawy! człowiek jak się bardzo boi i nakręca, to organizm czasem zaczyna jakby pokazywać objawy choroby, której wcale nie ma...więc staraj się może nie myśleć o tym???
Lady ślicznie!!! i pokoik i Wy!!!
Kate rewelacja!!!
Kinia super!
przepraszam że tak po łebkach, ale chcę cokolwiek chociaż napisać...

a jest co...wczoraj imreza urodzinowa 2latki skończyła się moimi baletami ze znajomymi w klubie na mieście i powrocie przed 3nad ranem! ale zaczęło się niewinnie!
chyba reszta po przerwie...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

24 sie 2008, 21:41

wow...Zborra to juz nie moge sie doczekac tej relacji!!
o chorobach staram sie nie myslec naprawde ale jak cos boi to sie mysli mimochodem nie?juz sobie wyszukuje jakies mysli w glowie-takie przyjemne pierdoly...chyba nienormalna jestem :ico_puknij: :ico_olaboga:

Kinia superancka!!!!uwielbiam te foty ogladac...dawaj czesciej!!

Lady,Maya od 5mca zycia kapie sie sama w wannie i nie widze powodu bym tam miala z nia wlazic..juz kiedys pisala ze dla mnie to niezbyt higieniczne a kapiel na raty najpierw pod prysznicem to tez nie dla mnie....ostatnio Maya wymysla nowe zabawy wannowe...super tak na nia popatrzec i powspominac jak ja sama sie bawilam w wannie jako dziecko :-)

Maycia dzis dosc ladnie jadla wiec mam nadzieje ze te problemy z brakiem cyca sie kiedys skoncza...nawet kolacje na noc zjadla :ico_brawa_01: ....a teraz spi.....wiec mam wolne :-D ...jutro u nas swieto i wszyscy maja wolne...super...tylko planow nie mamy na ten wolny dzien....

[ Dodano: 2008-08-24, 21:42 ]
Doris,gratuluje zakupu a co kupilas ???

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 21:43

Na razie chwila ciszy...
Doris chcialam jeszcze o tych półkach! fajowe są bardzo, też brałam je pod uwagę...ale kurczę jednak cena jakos mnie odstraszyła, bo ja bym musiała z 4takie szafki kupic, a to juz mam solidna komode, która posłuży lata. Ale ogólnie meble urocze!

No dobra, postaram się doklikać jak było wczoraj. Kupiłam bratanicy farby do malowania rączkami...które się miały łatwo spierać w 40stopniach...oprócz Hani i Baśki była jeszcze jedna Hania, 2letnia córeczka znajomych mojego brata. Rozłożyliśmy im na tarasie folię i blok...dostały farby...moja oczywiście pierwsza w nie wskoczyła i zaczęła mazać. Starsze miały chyba opory...ale przełamały się...z tym że Hania malowała raczej po bloku a one...po sobie. Moja bratanica wymalowala całe nogi...sobie..i włosy i wszystko dookoła...Hania właziła w malunki nogami...cała była w farbie :ico_haha_01: na szczęście tylko na dłoniach i ubraniu!!! bo tamte panienki musiały zaliczyć solidną kąpiel po zabawie, a ja tylko umyłam Hani łapki i zmieniłam ubranie. Niestety po praniu w 60stopnich z odplamiaczem jeszcze są nie do końca ok...trudno, ale zabawa była przednia. Jutro może uda mi się zgrać zdjęcia! No i wiecie...zaczęło się alkoholowo...no trochę może nie bardzo, bo to dziecka impreza, ale tak rzadko się spotykamy, że by sie nie obeszło. Zaczęłam piwem, w sumie doszłam chyba do 3 puszek, którymi zapijałam jakieś żubrówkowe mikstury z syropem jabłkowym i cynamonem...potem było wino...i piwo...i impreza się powoli kończyła, bo dzieci sżły spać...z bólem oczywiście, bo Hani wyłaził ząb...i marudziła...ALe mój brat się położył z dziewczynami w pokoju i jakoś się wyciszyły. No a mi znajomi zaproponowali imprezę na mieście. Ja oczywiście dużo zachęty nie potrzebowałam!!! :ico_haha_01: moja bratowa nie chciała iśc...więc ja już w drzwiach stałam...i nagle mojego J olśniło, że może pojedzie z nami...to już mi mniej odpowiadało, bo jechały 2kumpele i zawoził nas jednej mąż...i ja...no i J? jakos mi to nie pasowało, ale jakoś mnie natchnęło, że może lepiej niech jedzie, bo inaczej zabaluję za bardzo i już w ogóle się między nami posypie. No, w drodze do klubu wypiłam jeszcze martini, a na miejscu drinka z bacardii...i wytańczylam się za wszystkie swoje czasy!!! ja pierdzielę, ale miałam powera! skakałam jak nastolatka!!! i nie zależało mi czy sama czy z kimś, wszystko mi było jedno, tak miło i beztrosko! ech...piękne jest życie!!! aż mnie do dziś kark boli...super zabawa, aż mam ochotę na jeszcze...tylko kto będzie ze mną tańczył???nie wiem czy J się uda namówić...
więc generalnie miałam zajebiście udany weekend i życzę sobie takich więcej!!! i mam plan...9 września przyjeżdżają moi teściowie...muszę zaplanować kolejny weekend bez Hani i pojechać gdzieś się pobawić...muszę!!!

a teraz idę chyba spać, bo padam na twarz a jutro już do pracy!!! :ico_olaboga: a ja się nie nadaję...ja chcę być w domu!!!

[ Dodano: 2008-08-24, 21:47 ]
Lady ja też Hanię kąpię samą...już ponad rok się kąpie sama i jest jej dobrze...i mi też, bo nie wyobrażam sobie kąpieli o 20...i kombinowania potem z ubieraniem jej itp..a tak ja albo J kąpie, a drugie sprząta pokój, robi mleko...pełna organizacja.
Glizdunia no tak, myśli się podświadomie...tylko jedni mniej, a inni więcej. Moja mama zawsze ma takie schizy, że jak ją tylko coś stresowało, to miała takie bóle głowy, że mdlała...i obsesja że ma raka mózgu itp...dopiero jak pojechała do neurologa, to się wyjaśniło...że to na tle nerwowym..i brała jakieś psychotropy...i przeszło...ale ja to znam...i wiem jak trudno z tym wygać..trzymaj się!!!
A Maycia nadal mleka z butli ani kubka nie wypije??? szok! a moze jej zapraw melko budyniem takim rzadkim, albo kakao? może to jej podejdzie?

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sie 2008, 21:56

zborra, :ico_brawa_01: za szalenstwa!!! ja po takiej ilkosci alkoholu lezalabym w krzakach... ale ciesze sie ze sie wybawilas... ja ostatni raz tak porzadnie sie wybawilam chyba na wlasnym weselu... ale zamierzam 6 wtrzesnia sie dobrze bawic na weselu siostry i popic tez zamierzam! a co! w koncu raz sie zyje!

GLIZDUNIA, :ico_brawa_01: dla Mayi za zjedzenie kolacji!
a na allegro kupilam pamiątke na slub mojej siostry, ale taką inna. oto link: http://www.allegro.pl/item416512623_pam ... artki.html
ostatnio Maya wymysla nowe zabawy wannowe
Kinga tez! ostatnio jak już wypuszczałam wode i bylo jej na dnie ona chciala zxrobic "a aa a a a a aa" i sie polozyla. dobrze ze bylo malo wody

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

24 sie 2008, 21:56

Zborra,codziennie wieczorem jej robimy choc odrobine mleka do lozka...zeby wiedziala ze moze sobie lyknac przed snem....no ale ona kilka razy skosztowala i tyle....juz z kakao jej dawalam i nie smakuje jej :ico_noniewiem: ..i chyba odpuszcze,najwyzej nie bedzie pila mleczka na dobranoc...ani w dzien...oby mi tylko te kaszki na mleku jadla :ico_sorki: bo nie zawsze sie uda jej wcisnac!
impreza musiala byc przednia!!ciesze sie ze odetchnelas sobie,wyszlalas sie!zycze wiecej takich weekendow,mi sie marzy taki pelen luz choc raz na imprezie jakiejs...musialabym cosiik wypic chyba bo na trzezwo to mi nie szlo zbytnio :ico_noniewiem: ale my teraz nigdzie sie nie ulotnimy bo opiekunki brak :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-08-24, 21:59 ]
Doris,taka inna ta kartka fajna nawet!!to sie stawia zamiast ramki np. tak?

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”