Strona 3 z 6

: 24 lis 2010, 20:07
autor: askra
rodzynki? pierwsze slysze....moze raczej sliwki suszone?

: 24 lis 2010, 20:09
autor: dorotaczekolada
askra, rodzynki tez.ogolnie suszone owoce pomagaja na trawienie :-)

: 24 lis 2010, 21:00
autor: surtsey
Mam przepis na kalafiora po grecku - jednogarnkowo-jarzynowo i na gulasz z zoładków drobiowych - podobno bardzo smaczny (gotuję, ale nie jem podrobów :-) )

: 24 lis 2010, 22:09
autor: askra
surtsey to dawaj:) zoladeczki mniam mniam:)

: 24 lis 2010, 22:32
autor: surtsey
Żoładki drobiowe z pieczarkami
30 dag zoładków
kilkanaście pieczarek
1 cebula
2 łyzeczki koncenbtratu pomidorowego
oliwa
sol, pieprz

Oczyszczone zołądki ugotować, pokroić w plasterki. Pieczarki i cebule rownież pokroic w plasterki, podsmażyć. Podlać małą iloscią wody, dodać zoładki i koncentrat. Chwilę razem dusić. Doprawić do smaku.

: 25 lis 2010, 13:01
autor: askra
brzm niezle:)

: 25 lis 2010, 14:13
autor: JoannaS
surtsey też mam żołądki w zamrażalce, więc w poniedziałek lub wtorek wypróbuje :ico_oczko:
Dzisiaj zrobiłam gulasz z wątróbki drobiowej z przepisu Doroty :ico_haha_02:

: 25 lis 2010, 19:51
autor: surtsey
JoannaS, dzieki nam odświeżysz zamrażarkę :-D co tam jeszcze chowasz?

: 25 lis 2010, 20:43
autor: JoannaS
Filety z kurczaka i jeszcze mi zostało chyba udziec . :ico_oczko:

: 25 lis 2010, 21:34
autor: surtsey
na filety z kurczaka to jest chyba 10358899 przepisów :-D a udziec to z czego? Indyczy, barani, z dziczyzny...?