Witam
Mnie też czeka 3 maja I Komunia bratanka a zarazem chrześniaka. W pierwszej kolejności planowałam wspólnie z tatą kupić mu małego quada o którym od dawna marzy ale po zastanowieniu się uznałam, że była to zbyt pochopnie podjęta wstępna decyzja. Zrezygnowałam z tego pomysłu m.in w związku z tym iż uważam, że jest jeszcze za młody na taki prezent, prezenty komunijne powinny być symboliczne przecież nie one w tym wyjątkowym dniu są najważniejsze z czego na szczęście mój chrześniak doskonale zdaje sobie sprawę. No i drugim powodem zarzucenia tego pomysłu były niemałe koszty z tym związane. Teraz przed zbliżającą się chwilą pojawienia się na świecie cudownej istotki cały czas mam związane z tym wydatki. Pozatym Maciuś ma sporo rzeczy o których inne dzieci mogą tylko pomarzyć, mam tutaj na myśli rower bardzo dobrej firmy , piłkarzyki, komputer w domu, gry komputerowe itp. Tak więc postanowiłam mu dać pamiątkę w formie obrazu malowanego na płótnie (przed wręczeniem można go ładnie zwinąć w rulon) Z tyłu będzie znajdować się wygrawerowana na posrebrzanej płytce i przyklejona tuż przed powieszeniem dedykacja. U góry jest skórzana tasiemka dzięki której można obraz umieścić na ścianie. Oprócz pamiątki dostanie "parę groszy" ponieważ wiem, że zbiera pieniążki na "coś" ???!!!. Ile dam jeszcze się zastanawiam.
lilo, uważam, że kolczyki dla dziewczynki to bardzo dobry pomysł i z pewnością ucieszy się z takiego prezentu. Widziałam rownież w weritasie kupując obraz oprócz biblii oczywiście, pięknie wydane książki o Janie Pawle II a także album komunijny. Miał starannie opracowaną szatę graficzną i miejsce na wpisanie daty I Komunii Świętej oraz imienia i nazwiska dziecka a także można w nim wpisać osobistą dedykację . Album komunijny pozwala zgromadzić w jednym miejscu wszystkie zdjęcia, życzenia i inne drobiazgi związane z tym świętem. Przechowywany przez wiele lat stanowi piękną pamiątkę, zdjęcia można podpisać co pozwoli przypomnieć sobie w każdej chwili gości i wszystkie szczegóły uroczystości.
A to zdjęcie opisanej wyżej pamiątki. Ciekawa jestem Waszej opinii na temat mojego wyboru.
[img]http://img7.imageshack.us/img7/442/sta43302.th.jpg[/img][/img]