Mój tydzień z Marilyn Ikona seksu i blichtru Hollywood (Michelle Williams) przyjeżdża do Londynu, aby wystąpić w filmie u boku Laurence'a Oliviera (Kenneth Branagh). Towarzyszy jej świeżo poślubiony mąż, dramaturg Arthur Miller (Dougray Scott), który jednak szybko wyjeżdża. Podczas pobytu na Starym Kontynencie, gwiazdą zajmuje się młody asystent reżysera Colin (Eddie Redmayne), który spędzi z nią niezwykły tydzień, za który większość oddałaby całe życie. Nie wszystko, co się w tym czasie wydarzy, zapisze się w historii, ale z pewnością pozostanie w sercach dwójki ludzi.
Ogólnie dwie bardzo ciekawe postacie i dwie dobre aktorki w ich rolach. Może nie będzie tyle akcji, co w "Igrzyskach śmierci", ale myślę, że tez warto obejrzeć.Żelazna Dama Królów było wielu, Żelazna Dama tylko jedna. Miała piskliwy głos, własny pogląd na każdy temat i niezwykły tupet. Zanim stała się jedną z najbardziej wpływowych postaci współczesnego świata, jej kapelusz i nieodłączne perły budziły pobłażliwy uśmiech. Na naszych oczach z pyskatej Maggy rodzi się Żelazna Dama, której czarna torebka do dziś jest symbolem rządów silnej ręki. Meryl Streep w roli Margaret Thatcher – prawdziwej damy w świecie zdominowanym przez mężczyzn.
jak chcesz coś sympatycznego w tym klimacie to "pożyczony narzeczony", albo 27 sukienek" :)No to dobrze w takim razie, że się spytałam, bo w tych recenzjach, które ja czytałam wręcz rozpływali się, jaka to świetna komedia!
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość