Twoje10minut
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Re: Napoje alkoholowe

20 mar 2013, 20:59

Ja nigdy nie robię przy gościach,a to z racji tego,że miejsce gdzie trzymamy alkohol jak i cała resztę,jest gdzieś indziej niż pokój gościnny. Stąd też nie ma sensu przenosić tego wszystkiego. Drinki przygotowuję oddzielnie,goście dostają już gotowy produkt:)

crosswomen
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

11 kwie 2013, 12:05

ja mogę polecić może banalny drink ale pyszny jacka danielsa z sokiem jabłkowym :) pyyyycha

Awatar użytkownika
ejdzi
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

11 lip 2013, 13:46

Piłam kiedyś :) jest świetny :ico_haha_01:

zbychu1992
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

19 sie 2013, 14:11

Ja chciałbym polecić legendarny studencki drink kociołek panoramixa!

Potrzebne są:
-kociołek (duży garnek)
-litr czystej wódki
-szampan
-litr energy drinka
-0,5 l syrop owocowy najlepiej wiśniowy lub malinowy
-4 piwa

Wlewamy składniki do kociołka w kolejności wódka, piwo, szampan, energy drink, szampan, syrop, delikatnie mieszamy, cały czas staramy się jak najmniej zgazować naszą miksturę. Odstawiamy całość do lodówki żeby się schłodziło. Pijemy po kolei tradycyjnie z chochli, lub jak ktoś woli z kubeczków. Można też dodać więcej wódki kosztem piwa i pić kociołek w shotach.

Polecam także coś co nie jest do końca drinkiem ale też zawiera alkohol: turbokisiel
oraz wspominany już wcześniej wzwód proletariusza

lilo

19 sie 2013, 14:23

-litr czystej wódki
-szampan
-litr energy drinka
-0,5 l syrop owocowy najlepiej wiśniowy lub malinowy
-4 piwa
OMG :ico_szoking: I po tym się żyje???? :ico_olaboga: :ico_haha_01:

zbychu1992
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

20 sie 2013, 21:40

lilo - mogła zajść mała pomyłka, podane składniki nie są dla jednej osoby :P tą ilość składników zazwyczaj spożywa się w trójkę, faza jest świetna po tym bo energy drink i cukier z syropu dają fajnego kopa, kac jest raczej słaby bo taka ilość alkoholu to standard dla studenta, trochę słabo może być jedynie z żołądkiem, zwłaszcza jak w niektórych wersjach zamiast szampana używa się taniego wina (dodatkowa zniżka kosztów)

lilo

22 sie 2013, 11:04

Wiesz - ja mam już wiek sporo po-studencki więc gdzie mi tam do tego gatunku :ico_oczko:

Ogólnie słyszałam, że mieszanie energy drinków z alkoholem jest mega niezdrowe.

zbychu1992
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

23 sie 2013, 19:01

no nie należy do najzdrowszych ale żeby zdrowa osoba miała jakieś większe problemy po tym to musiała by wypić dwa litry tego energy drinka z litrem wódki, w ogóle mieszanie cofeiny z alkoholem jest dosyć modne u nas na studiach a nie słyszałem żeby ktoś miał jakieś problemy po tym

lili
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

31 mar 2015, 10:47

Wypiłabym sobie jakąś dobrą nalewkę. Może odrobinkę lepiej by mi się dzięki temu pracowało :D

Francesca
Rozkręcająca się gaduła
Rozkręcająca się gaduła

27 kwie 2015, 13:24

Mało wysublimowane, ale smaczne hiszpańskie wynalazki - czerwone wino z coca cola lub białe wino ze spritem. Proporcje pół na pół.

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”