Strona 3 z 3
: 12 lut 2009, 14:10
autor: Izunia
doris, a zrobilaś w jednej blaszce Lilo pisała że na 2 blachy to robi
: 12 lut 2009, 14:44
autor: doris
ja zrobiłam w jednej...
: 12 lut 2009, 14:59
autor: Izunia
doris, i wyszło ci bardzo wysokie? dobre było?
: 12 lut 2009, 15:16
autor: doris
foremka jest rozmiaru 35x12, wyszło dość wysokie i baaaaaaaaardzo smaczne
do tego biała polewa...
: 24 kwie 2009, 09:36
autor: ivon
2 szklanki mąki
1 szklanki cukru
1 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
3 jajka
1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczka kakao
1 opakowanie cukru waniliowego
Wszystkie składniki ucieramy. Masę przelewamy do 2 małych keksówek. Pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C
Zawsze sie udaje i jest pyszne, dzieki dodaniu cynamonu.
: 24 kwie 2009, 11:01
autor: lilo
ivon też robię coś takiego i nazywa się to "szybki piernik"
: 01 lip 2009, 10:32
autor: WIKTORIA_K
ciasto niezwykle proste! smaczne! jeśli ktoś zaczyna swoje kulinarne podboje to radzę zacząć od niego-ja też tak zaczynałam! Pozdrawiam
: 11 paź 2009, 15:16
autor: myszka105
murzynek rewelacja polecam wczoraj robiłam