mal
Wodzu
Wodzu

25 kwie 2010, 13:28

cyn przeciez istnieja zlobki,czemu tam malej nie zapiszesz ...bardzo duzo matek tak robi ze zawozi swe malensto do zlobka.......wcale nie jest powiedziane ze musza zawsze dzieci chorowac ....a swoja droga skoro zapisalas sie do UP to znaczy ze jestes gotowa do podjecia pracy i to w kazdej chwili,wiec czemu sie dziwisz ze oni w koncu(byc moze ) tobie prace znalezli?
a odpowiadajac na Twoje pytanie UP nie jest tym organem co moze dac urlop wychowawczy
Dla mnie w ZUSie i Urzędzie Pracy nie pracują matki, żony poprostu ludzie i oni nie zrozumieją, że Masz dziecko. To są instytucje w których pracują ludzie bez serca i bez kultury.
JoannaS tego juz nie rozumiem...zastanow sie po co jest ZUS i UP

asiula25
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

13 maja 2010, 21:34

No ja rozumiem wzburzenie dziewczyn bo sama przechodziłam to samo z tym,że ja się jednak nie zarejestrowałam. Nie mam czasu na latanie po pieczatki a dzieic gdzie mam zostawić??? w żłobku?? Nigdy w zyciu!!! A po drugie u nas w okolicy nie ma. A po trzecie jaki to sens?? Skoro zapłata za żłobek bedzie większa niż wypłata???
Polska niby kraj prorodzinny ale nie dbają o matki, o młode matki.

JoannaS
Wodzu
Wodzu

13 maja 2010, 21:39

Polska niby kraj prorodzinny ale nie dbają o matki, o młode matki.
zgadzam sie z toba w 1000000%. podpisuje sie pod tymislowami recoma, nogami i cycami :-D
No ja rozumiem wzburzenie dziewczyn bo sama przechodziłam to samo
wzburzenie zrozumieja tylko te kobiety które są lub były w takiej sytuacji :ico_puknij:

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

13 maja 2010, 22:21

wzburzenie zrozumieja tylko te kobiety które są lub były w takiej sytuacji
ja jednak nie rozumiem
bo nie moge pojąć pretensji o to że ktoś rejestrując się w UP wkurzony jest ze mu prace proponuja? :ico_szoking:
chyba jakaś nienormalna jestem w takim razie...
wiec po co sie rejsetrowac??
:ico_noniewiem:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

13 maja 2010, 22:39

wiec po co sie rejsetrowac??
po to żeby mieć ubezpieczenie ramonka. a pewnie napiszesz, że dzieci do lat 18 mają za darmo, otóż nie prawda ja zawsze płaciłam 40zł za wizyte w każdej przychodni a byłam w 2 .

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

13 maja 2010, 23:06

otóż nie prawda ja zawsze płaciłam 40zł za wizyte w każdej przychodni a byłam w 2 .
podstawowe badania, ze skierowan od lekarza pediatry
i kazde wizyty u pediatry badz specjalisty - oczywiscie zlecone przez pediatre
w kazdej jednej przychodni ktora ma umowe z NFZ powinny byc za darmo

ja wiem, że wiekszosc ludzi zarejestrowanych w UP jest tylko dla ubezpieczenia, i nikt nie ma o to pretensji
ale wiadomo do czego ta instytucja słuzy wiec wydaje mi się, że oferty pracy z ich stony nie sa chyba zlosliwoscia
jezeli juz musimy sie tam rejestrowac z takich wzgledow, trudno trzeba zacisnac zęby

to tak jakbym poszła do pracy i miała pretensje, że nie chce mi się tam chodzić a musze
no z jednej strony nie musze ale z drugiej strony chce mieć pieniądze
i nie przeklinam pracodawcy że nie płaci mi za to ze nic nie robie - bo na tym to nie polega

ale wy i tak pewnie swoje :ico_noniewiem:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

13 maja 2010, 23:19

w kazdej jednej przychodni ktora ma umowe z NFZ powinny byc za darmo
powinny !!!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

14 maja 2010, 09:55

nie rozumiem twojego zbulwersowania
przeciez nie ja bralam od ciebie te pieniadze wiec nie wiem o co masz do mnie pretensje, ze mysle inaczej? no coż każdy ma do tego prawo
ja nie chce nikogo obrazac ale niejednokrotnie widza w urzedach roznego rodzaju furiatki ktore nie rozumieja podstawowych zasad funcjonowania danego miejsca
słabo mi się robi :ico_noniewiem:

życze wytrwałości :ico_sorki:

JoannaS
Wodzu
Wodzu

14 maja 2010, 10:00

A gdzie ja napisałam, że mam do Ciebie żal czy pretensje?? :ico_nienie: :ico_nienie:

Zgodziłam sie z Twoim zdaniem, które wycytowałam i koniec kropka.

Awatar użytkownika
ramonka
Wodzu
Wodzu

14 maja 2010, 10:18

A gdzie ja napisałam, że mam do Ciebie żal czy pretensje??
no jakos tak te wykrzykniki zloscia zalecialy ;-)
:ico_sorki:

Wróć do „Prawo, praca i polityka”