Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 11:00

łoj :ico_szoking: to kawał świata od nas, własnie sprawdziłam na mapie, bo my jedziemy do Kopalina i bedziemy tam do 10 sierpnia :-D ,ale jakbyście się wybierali do trojmiasta na wypad to się możemy spotkac, choć watpie,żeby wam się chciało bo to szmat drogi!

[ Dodano: 2008-07-08, 11:01 ]
kopalino jest tak 30km od łeby

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 lip 2008, 11:02

Ania my jeszcze na 100% nie wiemy gdzie jedziemy....obstawialiśmy rewal bo od nas najbliżej.... w tamtym roku byliśmy w Rowach więc o wiele bliżej :-D

a Wy macie jakieś sprawdzone miejsce???

[ Dodano: 2008-07-08, 11:03 ]
no to byłoby blisko bo Rowy są z drugiej strony parku słowińskiego

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 11:07

Tak wiesz ja jade najpierw na 2 tyg z moimi rodzicami a dopiero na następne 2 przyjeżdża mój M. Moi rodzice jezdża tam od czasów jak ja chodziłam do podstawówki :-D
Kupili sobie działke niedaleko i teraz są na etapie budowania domu, więc jak dobrze pójdzie to zapraszam za rok nad morze :-D

[ Dodano: 2008-07-08, 11:09 ]
Tyle tylko,że ta miesjcowość nie jest nad samiutkim morzem tylko tak z 5 km od brzegu i bez samochodu albo roweru raczej ciężko, choć można chodzić tylko raczej nie z dziećmi.

Ale plusem jest to,że niedaleko jest tez jezioro i zwykle jak w morzu woda zmina to my w jeziorze się kapiemy.

Aga78

08 lip 2008, 11:12

no to super macie....w sumie już czujecie tam drugi dom :-D

Ania my też zapraszamy do Wrocławia i okolic oczywiście :-D , właśnie się dowiedziałam, że dostaliśmy pozwolenie na budowę :ico_brawa_01: ....tylko zapał budowy nam minął :-D ....póki co...

[ Dodano: 2008-07-08, 11:13 ]
skoro będziesz tam tak długo...to zamów na allegro nosidełko i podaj do przesyłki tamten adres

[ Dodano: 2008-07-08, 11:16 ]
Julia na nowym dobytku

Obrazek

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 11:17

tutaj są fotki sprzed 3 lat jak byliśmy odwiedzić na pare dni rodziców:

Tak wyglada ten "pensjonat" czy jak go zwał, pokoje są 2-4 osobowe każdy z łazienką

Obrazek

A tu jeziorko, tylko było mega zimno tamptego lata

Obrazek

A tu widok na plaże

Obrazek

[ Dodano: 2008-07-08, 11:18 ]
julia wygląda super na tym rowerku :ico_brawa_01: , wogóle duża pannica już z niej się zrobiła :-D

[ Dodano: 2008-07-08, 11:22 ]
A i super,że sotaliście pozwolenie na budowe!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Własny dom, boska sprawa!

Aga78

08 lip 2008, 11:26

ależ tam musi być cicho..... taki spokój... normalnie się rozarzyłam :-)

[ Dodano: 2008-07-08, 11:29 ]
ja to wogóle tęsknię za ciszą....nas budzą o szóstej rano maszyny budowlane, młoty i okrzyki robotników :ico_placzek:

supr z tym jeziorkiem- można sobie popływać bo w morzu nie zawsze się da- szczególnie na jakimś pontonie

[ Dodano: 2008-07-08, 11:32 ]
tydzień temu byłam na lotnisku w Katowicach odwoziłam znajome, bo leciały do Rzymu i panowała tam taka wakacyjna atmosfera....walizki, rodzice z dziećmi, dzieci z maskotkami :-D ...............i było mi strasznie żal, że to nie my lecimy :ico_placzek: niby nie pracuję ale tak pragnę się wreszcie wyrwać na urlopik :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lip 2008, 11:33

Aga z tymi robotnikami to Cie rozumiem, mam dokladnie tak samo, obok zaraz budują bloki, raz to jakis robotnik sobie czyścil betoniarke łopatą o 5.30 rano :ico_szoking: w sobote, myślałam że pójde i zastrzele....

[ Dodano: 2008-07-08, 11:36 ]
mueszę się przyznac, że nie umiem Tosi przekonac do nocnika,, siedzi na nim ale taka jakas spięta,że nie chce nic zrobić, nawet jak się staram złapac kupe to mi się nie udaje :ico_placzek:

Ale wygląda fajnie:

Obrazek

A tutaj w swoim nowym kąciku do zabaw:

Obrazek

A tutaj robi bałagan w płytach:

Obrazek

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

08 lip 2008, 12:06

Pruedence, zdjęcia super chyba tez kupie Kacprowi stolik i krzesełko... a takiej mety nad morzem to zazdroszcze ... no i zazdroszcze ze az 4 tyg nad morzem....
Aga78, jak Julka radzi sobie z rowerkiem bo to jest moj typ na urodzinki tylko nie wiem czy musze my kupowac z taka tacka na nogi czy moge mu kupic juz normalna trzykołówkę ? no i jak bedziecie w Rewalu to do kiedy? bo my jesteśmy od 9 sierpnia...
a właśnie dziewczyny gdzie obiecane zdjecia z plaży?

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

08 lip 2008, 13:15

Dziewczyny ja już nie wiem jak karmić amelie. Zero przekąsek, nawet picia i kazdy jej posiłek to dla mnie stres. Dzisiaj już nie wytrzymałam i jej przylałam śliniakiem, a sama się rozryczałam.
Tak to taka kochana, a co do jedzenia, to ja nie wiem czy może ma jakąś wadę czy chora. No przecież powietrzem żyć nie będzie. A ilez można na siłę. Po prostu odechciewa mi się wszystkiego. Normalnie chciałam jeszcze dzieci kiedyś, ale teraz myślę, że jak mam jeszcze raz przechodzić przez karmienia , to już dziękuję. Nawet ostatnio mówię do mojego M, ze najlepsza antykoncepcja to pora karmienia Ameli, bo po takim przeżyciu odechciewa się dzieci w ogóle. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

08 lip 2008, 13:24

witajcie :-D :-D :-D :-D :-D
caly czas was czytam, nia ma kiedy odpisywac, nie mam czasu na nic :ico_placzek:

yvone ty sie nie martw :ico_pocieszyciel: moze to tylko taki okres, ja nie poradze nic bo amelka raczej ma apetyt

julcia cudna, widzialam filmik, boski :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

u nas amelka juz wstaje przy wsyzstkim, i udaje jej sie nawet samej usiasc bez obalania sie na rozne strony, poz atym lapie sie coraz wiecej rzeczy i sobie powowlutku drepta na boczki, za raczki chodzi pieknie :ico_brawa_01: , bylismy ostatnio na plazy bylo cudnie a za miesiac lecimy do polski na dwa tygodnie, idziemy a weselicho, kupilam okazyjnie piekna sukienke, kremowa, jak bedzie po weselichu to wkleje foty,

aha i kacperek z ogorkiem boski

i tosienka nasza super foty, ty sie nic nia nie martw zobaczysz ze podgoni wsyzstkie bobaski, tylko powolutku, jeszcze bedziesz wspominac czas jak sie tylko turlala a zacznie ci latac i sciagac wszystko jak amelka, serwetka na stole to rzecz zbedna, wszystkiego sie lapie i robi tany tany na stojaco, a gdzie pojdziemy to tak sie szczerzy do wszystkich i chyba chwali tymi swoimi zeborkami :-D :-D

[ Dodano: 2008-07-08, 13:28 ]
ucze sie na to prawko ale nie mam kiedy bo musze caly czas miec oko na amelke, ona juz sie tak czuje pewnie ze sobie stoi i np. puszcza raczkami a opiea np tylko brzuchemale jak sie zachwieje to nei zawsze zdazy zlapac, ostatnio sie zlapala ale nie fotela tylko narzuty i grzmotla, walnela glowa w butelke (pusta, plastikowa) in wiecej halasu niz sie stalo zlego, ale co tam...musze ja oserwowac i nie moge sie na niczym skupic, :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
juz kupilam bilety zaplacilam no tak w miare, wiec lecimy do polski do czestochowy i wracamy 20,, wraca z nami moja siostra ze swoim synkiem 5 miesiecy starszym i pomieszkaja z nami troche a ona sobie troche dorobi bo chyba bedzie miala prace tam gdzie ja wiec bede miala wesolutko w domku :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-07-08, 13:33 ]
aha i amelka nauczyla sie pokazywac na wszystko paluszkiem, nawet czasem pytam gdzie tata to pokazuje, moze nie tak jeszcze swiadomie ale fajnie to wyglada, taki serdelek :-D
a wczoraj podeszla do kanapy i zaczela obrabiac w buzi fredzelki z narzuty a ja doniej mowie: NIE WOLNO!!! NU NU NU :ico_nienie: i pokazuje palcem a ona palec w gore i zaczela trzasc cala reka i na glos BU BU BU, normalnie mnie przedrzeznila, taki smyk ale tak mnie to wzruszylo bo tak sie biedna stara zeby wszystko robic tak jak my, najlepeij jak puszcza nam takie cmoki piekne, buzia jej sie tak napina i sie tak strasznie stara, a jak juz zacznie to caluski leca jeden za drugim :ico_oczko: :ico_oczko:

a wlasnie tez rowerek super tez o takim mysle :ico_oczko: ten julci, pisze co mi sie przypomni :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”