Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 sty 2008, 21:02

eve81, super że już jesteś :) Skoro jest tam tak fajnie to świetny pomysł żeby sie przenieść... tylko że mi by też było szkoda rodziców. Z UK nie jest aż tak daleko bo to przeciez nie koniec świata ale zawsze dalej niż w polsce prawda już sama myśl że jest to za granica to :ico_olaboga: daleko.

Odebrałam wyniki krwi i pobiegłam do lekarza a lekarka o mało nie spadła z krzesła Morfologia nawet wporządku ale elektrolity FOSFATAZA norma to 115 a Marcelina ma 230!! Fosfor norma 4.5 a Marcelina ma 8.3!! Wapń 2.60 a Ona ma 3.19!! Lekarka powiedziała że albo pomylili się w labolatorium albo jest coś nie tak z gospodarką elektrolitową bo nigdy nie widziała takich wyników u tak małego dziecka... zbadała ja i opwiedziała że dziecko jest KWITNĄCE i te wyniki za cholere nie pasują do niej więc w piątek musimy je powtórzyć i odstawić witaminę D3 bo wyglada na to że Marcelina może jej nie tplerować i gromadzi się ona we krwi zamiast w kościach. Kazała nam zrobić USG jamy brzusznej i nerek bo ja mam chore nerki no i tak dla spokojności. No i badała dziąsełka no i powiedział że są szerokie i napuchniete i to kwestia tygodni aż zabek będzie na świecie.

Czekam na telefon od Marcina bo musimy obgadać przyjecie Chrzcielne Marcelinki bo wszystko na mojej głowie zostało. Pogadam zaraz z mama na Skypie i potem cos do Was jeszcze naskrobię :)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2008, 21:07

eve81 pisze:aa i jesli chodzi o te nasze plany wyjazdowe do UK to myslimy zeby w maju sie tam przeprowadzic
ale odważna decyzja!
Super,że Wam się wyjazd udał! I zazdroszczę zakupów!

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2008, 22:44

Justyna, no wiesz az mnie zatkalo!!! Koniecznie powtorzcie badania!!! Trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze. a powiedz jeszcze skad pomysl aby zrobic Marcelce badania? Cos Cie niepokoilo?

Dziewczyny, ja wpadlam zeby sie pozegnac. Dzis w nocy odlot. I choc bede miala net to nie moge obiecac ze bede codziennie wpadac. Ale sie postaram. Prosze trzymajcie kciuki za moje spotkanie z Eksem, aby zachowal sie jak normalny czlowiek i zeby bylo wszystko ok!!!

Sciskam Was mocno!!!
Papapa

[ Dodano: 2008-01-25, 21:46 ]
Acha, pozdrowienia od Dominiki, bo dzwonila i mowila ze nie ma tymczasowo neta. Tzn neta ma ale nie ma kompa, wiec na jedno wychodzi!!! Buziaki!

eSKa
4000 - letni staruszek

25 sty 2008, 22:56

Mamo zuzi trzymaj sie , życze udanej wizytki w PL no i żeby eks nie robił problemów.
reszta pisania jutro, wybaczcie dziewczynki

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

25 sty 2008, 23:07

mama_zuzi1980, szczęśliwej podróxy!! Wpadaj do Nas jak tylko dasz radę :)

[ Dodano: 2008-01-25, 22:09 ]
Lekarka przepisała tak na wszelki wypadek no i w piatek do powtórki.

[ Dodano: 2008-01-25, 22:10 ]
eSKa, mam nadzieje że nic się nie stało...? Bo taki urwany post...? POzytywne fluidy!! posyłam

DOBRANOC LASKI

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

26 sty 2008, 09:12

hej dziewczynki, nie pokazywalam sie bo z misiem w czwartek bylo zle, marudził mial goraczke. najgorzej jest wieczorem i rano :ico_placzek: :ico_placzek:
ale juz powolutku mu przechodzi, juz wczoraj bawił sie ze mna, mniej spal. ale ciagle nie ma apetytu. dzisiaj zaczal kaslac i zwrocił cale mleczko co wypil. meczy sie jeszcze biedactwo.
trzymajcie sie kobietki
misio znow zwymiotowal, zwrocil wszystkie leki :ico_placzek: :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-01-26, 09:42 ]
dalam mu znow leki, narazie ich nie zwrocil,
wezwe lekarza bo martwie sie zeby sie nie odwonil :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 sty 2008, 11:19

ewasiek, tak bardzo mi Was szkoda! Dobrze,że wezwałaś lekarza. Trzymaj się!

Justyna_Bochnia, mam nadzieję,że z Marceliną jest dobrze i że wyniki wyszły błędnie.

mama_zuzi1980, Ty już pewno w Polsce, więc nieżyczę udanej podróży :-D
Witaj w Polsce!

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

26 sty 2008, 11:27

Powodzenia ewasiek. Strasznie się boję pierwszej choroby Mojego Szkraba. Jak na razie odpukać to jest zdrowy. Raz miał tylko chrypkę ale po trzech dniach smarowania fioletem mu przeszło. Małemu nawet ta chrypka się podobała :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

26 sty 2008, 12:57

Kocura Bura, dziękuję , ja też mam taką nadzieję :)

Marcelinka dziś strasznie marudna.... teraz znów śpi biedna chyb ajej te dziąsełka dokuczaja bo pakuje wszystko do buzi i az widzac jak gryzie... A mi nic sie nie chce jeszcze sniadania nie jadłam bo nie mam ochoty.

ewasiek, jej trzymaj sie Kobietko będzie dobrze!!

[ Dodano: 2008-01-26, 12:50 ]
Aleeeee tu dziś pusto od rana hmmm......

[ Dodano: 2008-01-26, 13:33 ]
Dziewczyny podrzuce Wam ciekawy temat tzn. dla mnie jest ciekawy co sadzicie o oddaniu organów op śmierci...?

http://www.poltransplant.org.pl/

To jest strona na której można otrzymać druczek z Oświedczeniem Woli iż zgadzasz się na oddanie po śmierci organów ale jest również Państrowy centralny rejestr sprzeciwów gdzie można zakazać pobierania organów. Mam z tym ogólny problem i chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat a później powiem co jao tym myśle i co postanowiłam może mnie nie przestaniecie lubić :)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

26 sty 2008, 14:40

Jestem i ja,piszę od mamy bo przyszłam upiec ciacho bo nasz piekarnik to strasznie pali.

Ewasiek biedny ten Twój Misio,dobrze że wezwałąś lekarza,może nietoleruje jakis lekarstw i dlatego je wymiotuje.Mój Kacperek to dostał biegunki no ale on brał antybiotyki.
Justyna dobrze że lekarka zleciła Ci te badania,mam nadzieje że sie pomylili w laboratorium.
Mamo Zuzi życzę miłego pobytu w Polsce i żeby wszystko było oki,trzymam kciuki :-)
A mój Kacper kaszle od wczoraj,ma taki suchy kaszel ale taki brzydki :ico_placzek: Dzwoniłam do lekarza ale nieodbiera :ico_placzek: ,chyba kupię mu do smarowania plecków,to na kaszel,jak to się nazywało??I dam mu Eurespal a jak będzie gorzej to pojedziemy do szpitala.Jutro chrzciny,mam nadzieję że niepogorszy mu się.

U nas szalony dzień,o 7 rano jechaliśmy po torty teraz pieke ciasto,wieczorem jeszcze trzeba te ciasta i torty zawieść na salę gdzie robimy chrzciny :ico_olaboga: na szczęście jedno ciacho upiekła mi ciocia,wczoraj juz poprasowałam nasze żeczy i chyba zdąże z wszystkim.Boję się że mały będzie jutro krzyczał w kościele bo nielubi jak jest ubrany w kombinezon,zaraz się wścieka.
Dobra zmykam,bo mi ciacho sie przypiecze.

[ Dodano: 2008-01-26, 13:46 ]
Justyna ja jestem jak najbardziej za!!w końcu po naszej smierci nam juz te organy niebędą potrzebne a komuś mogą uratować życie,sama myślam kiedyś o tym żeby sie na to zgodzic ale tak jakoś nigdy niepróbowłam wcielić to w życie :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”