Ja od samego rana biegam załatwiając różne sprawy. Obiad zrobiłam błyskawiczny - spagetti.
milutka przestań wszystko tak czarno widzieć. Na pewno wszystko jest w porządku.
donatka gratulacje z okazji połowinek - jeszcze ty

lko 4 i pół miesiąca!
Co do przepisu na szarlotkę, to ja po prostu robię kruche ciasto - nawet mam przepis, ale generalnie i tak zawsze daję mniej cukru i mąkę też daję "na oko" - jak zgniatam ciasto to po prostu czuję ile jeszcze trzeba. Dzielę ciasto na pół i chowam do lodówki, rozwałkowuję połowę, na to daję jabłka pokrojone w plasterki wymieszane z bułką tartą lub otrębami, posypuję cukrem i cynamonem, na wierzch daję drugą połowę rozwałkowanego ciasta. Potem zagniatam brzegi i gotowe. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem jak ktoś lubi.
SZARLOTKA
Skład:
½ kg mąki
1 margaryna
15 dag cukru
3 żółtka
1 łyżka gęstej śmietany
zapach
proszek do pieczenia
2 kg jabłek
cynamon
1 łyżka bułki tartej lub otrąb pszennych
(proszek do pieczenia rozrobić ze śmietaną i poczekać chwilę aż wyrośnie, część mąki, margarynę cukier, żółtka, proszek ze śmietaną i zapach wymieszać w misce, a następnie wyrzucić na stolnicę i dodając mąkę wyrobić ciasto)