Strona 203 z 1305

: 18 sie 2008, 17:06
autor: ananke
aniabella, no widzisz.. czyli martwisz się niepotrzebnie .... kolor żółty to nic złego - tak mi się wydaje :-) moje upławy też są żółtawe....

ja dzis spagetti na obiad - lenia mam do kuchni niestety :-)

: 18 sie 2008, 17:11
autor: gaga22
ja dzis spagetti na obiad - lenia mam do kuchni niestety :-)
To tak jak ja - też miałam lenia :ico_haha_01: , ale my już po obiedzie. :-D

: 18 sie 2008, 17:12
autor: ananke
ale my już po obiedzie. :-D
ooo :-) no, my rytmem uk idziemy, o 13-14 lunch, a obiado-kolacja 17-18 :-) i Chłop też tak z pracy wraca :-)

: 18 sie 2008, 17:41
autor: Marcia77
a ja zaryzykowałam i probuje zrobic racuszki wg wsakzówek babci...zbaczymy co z tego bedzie..

: 18 sie 2008, 17:43
autor: gaga22
My teraz oboje w domu - ja na zwolnieniu a chłop ma urlop do końca lipca.

Marcia robione na oko najlepiej wychodzą. Ja nawet jak mam przepis to i tak go zawsze pozmieniam i robię po swojemu.

: 18 sie 2008, 17:48
autor: donatka26
ja też mam lenia :-D , ale mąż poszedł na ryby a ja robię faworki :-)

: 18 sie 2008, 18:14
autor: Marcia77
Marcia robione na oko najlepiej wychodzą.
wiesz ale ze mnie kiepska kucharka wiec ja musze miec dokladny przepis takie ze mnie beztalencie :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-08-18, 18:32 ]
ale tym razem udało sie

: 18 sie 2008, 18:39
autor: donatka26
niecała godzinka i zrobione, pyszne wyszły :-) :ico_haha_01: mniammmmmmmmm

[ Dodano: 2008-08-18, 18:52 ]
teraz się położę i odpocznę :ico_oczko:

: 18 sie 2008, 18:53
autor: aniabella
faworki, mmmm pycha, uwielbiam. moja mama robi je zazwyczaj raz do roku na tłusty czwartek.
A to przepis na ciasto, może być nie tylko z jabłkiem ale z każdym owocem. np ze śliwkami jest pyszne.

1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
250g masła roślinnego
3 łyżki oleju
1 łyżka octu
4 jajka
1 szklanka cukru
1 zapach waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia

jajka i zapach utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać miękkie masło i dalej ucierać, dodać olej i ocet i razem przez chwilę ucierać. Następnie dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i dobrze miksujemy. 3/4 masy wykładamy na dużą blachę i dodajemy kilogram startych jabłek a resztą masy przykrywamy. Pieczemy w gorącym piekarniku ok 45 min. po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. smacznego :-)

: 18 sie 2008, 18:55
autor: ananke
Laski... ja tu o linię dbam ;-) ale zapisuję sobie te przepisy, może kiedyś mnie najdzie natchnienie :-)