Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 paź 2009, 12:04

Shiva ja przy Tosi tez robiłam większość zakupów przez neta, głównie na allegro bo było taniej a i przywieźli od razu do domku i nie musiałam tego taskać, a mojego M sie doprosic cokolwiek było ciężko. Tak, że na spokojnie sobie wszystko powybieraj leżąc na łóżeczku.

Ja nie mam nic na razie nowego bo nawet nie mam czasu specjalnie szukać, zresztą noworodkowe ciuchy mam w unisexowych kolorach bo zanim się Tosia urodziła myśleliśmy, że będzie chłopak:) więc póki co wystarczy, a potem zobaczymy.

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

21 paź 2009, 13:39

Shiva przyrko mi że jest gorzej. Ale ta ciążka Cie wystawia na próby i jest wymagająca poświęceń :ico_olaboga:
dobrze że przez net możesz robić zakupy a radość jest chyba taka sama jak paczka przychodzi.

anetka607 ja też nie mam pracy po maciezyńskim, mam powiedziane że przy najbliższej okazji mnie zwolnią jeśli będą mogli. No chyba że szefowa się zmieni to wtedy pracę mam.

Pruedence, ja również gratuluję synka :ico_brawa_01:

a u nas dziś teściowa ma urodziny, tylko że ja nie wiem czy powinnam się wybierać w drogę bo to niby samochodem ale zdrowa całkiem to ja jeszcze nie jestem :ico_noniewiem:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 paź 2009, 14:18

a u nas zamieszanie :ico_olaboga: transport mebli nam sie przesunal o tydzien wczesniej... wiec przeprowadzka wlasciwie juz od jutra nam sie zaczyna :ico_olaboga: najgorsze jest to ze jeszcze nie poplacilismy tu wszystkich rachunkow :ico_wstydzioch: a to sie 500zl nazbieralo :ico_placzek: jak nie urok to sraczka :ico_zly: od tego wszystkiego sie zdenerwowalam i znow mi sie brzuch napina :ico_placzek:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 paź 2009, 15:13

Pruedence, kope lat :ico_szoking:

anetka - ja tak mialam z Jedrusiem pod koniec ciazy.Masakra,budzilam sie o 3 wyspana,o 4 jadlam kanapki bo glodna bylam a o 7 szlam spac dalej i wstawalam o 12-13 :ico_zly:
Poza tym spałam do 11 :ico_wstydzioch: Przed 7 zerwał nas telefon, potem koło 8 śniadanie, ale gdy mąż poszedł do pracy ja spokojnie zasnęłam z dwiema krótkimi przerwami na pomiar cukru i odebranie telefonu :-)
- i bardzo dobrze,wypoczynek ci sie nalezy :ico_sorki:
zdrowa całkiem to ja jeszcze nie jestem :ico_noniewiem:
- to moze zadzwon do niej,zloz zyczenia i przeprosc,ze cie nie bedzie ale zdrowie najwazniejsze :ico_sorki: :ico_sorki:

dorotaczekolada, kurcze,to lipa troszke,ale dacie rade :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

21 paź 2009, 15:29

jest ok 500 zl,jesli dochod na osobe w rodzinie nie przekracza 504 zl
no to się na to nie załapię, będzie trzeba pomyśleć o powrocie, albo pokombinować inaczej jak to nie wypali

anetka607, my co do imion od początku byliśmy zgodni, chłopiec miał być Bartek, a dziewczynka Ania, ale tuż przed tym jak się dowiedzieliśmy co będziemy mieć, Rafał wymyślił dla dziewczynki Wiktoria i coś czuję, że to będzie strzał w 10 :ico_oczko:

Pruedence, witam :-D i gratuluję Synusia :ico_brawa_01:
spałam do 11 :ico_wstydzioch:
no i bardzo dobrze, ja to wstaję koło 7 i nie mogę już zasnąć :ico_noniewiem:
ale zdrowa całkiem to ja jeszcze nie jestem :ico_noniewiem:
to lepiej się kuruj

dorotaczekolada, teraz trochę zamętu niestety będzie, mam nadzieję, że nie odbije się to na Tobie, pomyśl jak fajnie będzie już po przeprowadzce :-)

A my mamy kolejny problem... światła przestały działać w aucie i niestety to nie żarówki :ico_placzek: musiała siąść elektronika, albo coś innego... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 paź 2009, 17:23

A my mamy kolejny problem... światła przestały działać w aucie i niestety to nie żarówki :ico_placzek: musiała siąść elektronika, albo coś innego... :ico_olaboga:
kurcze,zawsze cos :ico_olaboga:
no to się na to nie załapię,
- no ja mam nadzieje,ze teraz jak nas bedzie 4,to sie zalapiemy :ico_oczko:
Najgorsze jest to,ze oni patrza na dochody za zeszly rok,dla mnie to troszke nielogiczne.Bo skoro w zeszlym roku bylam zdolna do pracy i pracowalam i kasa byla,bo bylo nas troje,to dlaczego teraz,kiedy bedzie nas czworo i ja bede bez pensji,to tego pod uwage nie wezma.

Teoretycznie bedzie sie to nalezalo za dwa lata,jak znowu beda patrzec rok wstecz,ale wowczas ja bede juz pracowala i nie beda nam te pieniadze potrzebne.
Glupie przepisy :ico_zly:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

21 paź 2009, 17:54

Glupie przepisy :ico_zly:
strasznie głupie :ico_puknij:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

21 paź 2009, 18:28

Glupie przepisy
oni robią tak żeby im było na rękę - to jasne :ico_zly:
przepisy są beznadziejne, ja staram się nie oglądać wiadomości bo mnie czasem krew zalewa!!!

u nas na osiedlu wprowadzili przydział miejsc parkingowych, tylko ci, którzy mają miejsce w garażu (nas na początku nie było stać, a potem już nie było mijesc garażowych) będą mieli dodatkowo miejsca na zewnątrz :ico_zly: a jak mają 2 garaże to będą mieli dodatkowo 2 miejsca parkingowe...bez sensu...a dla gości w ogóle nie ma miejsc.
Miałam od rodziców dostać w przyszłym roku samochód (jakiś taki mniejszy dla mnie i malucha) ale cieszyłam się bo wszędzie mam daleko, a tak to nie będę uziemiona w domu. Tylko gdzie ja go teraz będę stawiać :ico_placzek:

Fajnie że jutro już czwartek, idę na wizytę kontrolną w sprawie tego gardła i zatok. Zaraz weekend i zabieram męża do sklepu po szafkę :)

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 paź 2009, 18:51

Ehh neta pół dnia nie miałam :ico_zly: Nie dość że człowiek w 4 ścianach siedzi to jeszcze mu "okno na świat" zamykają :ico_oczko:
Dziś mieliśmy w domu trochę zamieszania, bo paczki przychodziły. Doszła pościel do łóżeczka i do wózka :ico_brawa_01: No i kombinezon na zimę. Bardzo ładny, ale strasznie duży :ico_zly: Rozmiar niby 62, ale wygląda na dużo większy :ico_noniewiem: a teraz jak może się okazać, że mała urodzi się za wcześnie i będzie malutka, to wyjdzie straszna lipa :ico_olaboga: Na szczęście nie był jeszcze taki mocno drogi, a ja mam nauczkę. No bo ciężko coś na oko kupić - bo rozmiar rozmiarowi jest nierówny :ico_noniewiem: a ja doświadczenia w takich zakupach nie mam.... No nic - może będzie lepiej następnym razem :ico_sorki:

anusiek, kuruj się a teściowa powinna zrozumieć, ze teraz zdrowie Twoje i maluszka najważniejsze :ico_sorki: Trzymam kciuki za jutrzejszą kontrolę - obyś miała dobre wieści :-)

dorotaczekolada, wiem że Wam ciężko, ale pomyśl - już wkrótce będziecie na nowym miejscu :ico_brawa_01: Dacie radę :ico_sorki:

inia1985, to rzeczywiście z tym samochodem nie ciekawie, oby to nie było nic poważnego :ico_olaboga:

iw_rybka, fakt, przepisy są beznadziejne. Ale nie wiem czy w przypadku gdy sytuacja materialna rodziny się w obecnym roku pogorszyła, dodatkowo nie można dostarczyć zaświadczenie z UP że nie pracujesz??

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 paź 2009, 19:00

a jak mają 2 garaże to będą mieli dodatkowo 2 miejsca parkingowe...bez sensu
- dokladnie,jakkogos stac,to dajmy mu jeszcze wiecej :ico_zly:
Zaraz weekend i zabieram męża do sklepu po szafkę :)
- o to ubranka bedziesz mogla prac,prasowac i poukladac :-D

Daj znac co u lekarza :ico_sorki:
Dziś mieliśmy w domu trochę zamieszania, bo paczki przychodziły. Doszła pościel do łóżeczka i do wózka :ico_brawa_01: No i kombinezon na zimę. Bardzo ładny, ale strasznie duży :ico_zly: Rozmiar niby 62, ale wygląda na dużo większy :ico_noniewiem: a teraz jak może się okazać, że mała urodzi się za wcześnie i będzie malutka, to wyjdzie straszna lipa :ico_olaboga: Na szczęście nie był jeszcze taki mocno drogi, a ja mam nauczkę. No bo ciężko coś na oko kupić - bo rozmiar rozmiarowi jest nierówny :ico_noniewiem: a ja doświadczenia w takich zakupach nie mam.... No nic - może będzie lepiej następnym razem :ico_sorki:
- pokaz,pokaz :ico_sorki:

Ja pamietam,ze Andrzejkowi za maly kupilam,bo mi sie wydawalo,ze bedzie dobry :ico_wstydzioch:
dodatkowo nie można dostarczyć zaświadczenie z UP że nie pracujesz??
- wiesz,jeszcze sie tym tak mocno nie interesowalam,bo nie wiem czy dadza mi dalsza umowe,czy nie? :ico_wstydzioch:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”