Awatar użytkownika
NOWA
Trzy tysiące lat minęło...

01 lut 2008, 12:52

spinka pisze:A jak te jajka gotowane w zapiekance , to mnie ciekawi, bo nigdy nie jadłam

Smakują jak jajka na twardo, tylko, że są ciepłe :-D.
Ja sobie przeważnie składniki przygotowuję dzień wcześniej, następnego tylko kroje i zapiekam ( jakbym zaczęła to wszystko gotować i zapiekać po pracy, to umarłabym, wczesniej z głodu :ico_haha_02: )

[ Dodano: 2008-02-01, 12:38 ]
Hej znalazłam ciekawa stronkę, mozna dowiedzieć się co nie co, na temat szpitala, w którym zamierza się rodzić.(tylko dane, przynajmniej w moim przypadku z 2005)
http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.html

A natknęłam się na nią, bo szukam info o szkołach rodzenia, a propo zamierzacie sie zapisywać?

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lut 2008, 13:51

Ja chciałam, ale pass, A. nie da się namówić. Poza tym u nas podobno śmieją się z tych po szkole rodzenia :ico_zly:
Dałam spokój.

Awatar użytkownika
NOWA

01 lut 2008, 14:03

spinka pisze:Poza tym u nas podobno śmieją się z tych po szkole rodzenia

To dziwne, dlaczego :ico_noniewiem:

Ja właśnie bardziej ze względu na m. niz na siebie chciałabym pójść. Ja zawsze coś poczytam chcociazby na tt :ico_haha_02: , a on cały czas mówi, że jeszcze ma czas. a jak pójdziemy to może łatwiej bedzie się z tym tematem oswoić, zawsze to się czegos ciekawego dowiemy i nauczymy.
Ale z tego co czytam, to jeszcze czas, tak za miesiąc moge się zapisywać

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lut 2008, 14:07

Hej!

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to ja była, chodziłam i nic mi sie nie przydało z tego co tam było bo jak oddychałam tak jak mnie uczyli to czujłam się masakrycznie a jak oddychałam po swojemu przy rodzeniu to było mi o wiele lżej, tyle co wyniosłam ze szkoły rodzenia to to, żeby nie wstydzić sie prosic o pomoc, i sprzęty- bo ja korzystałam dosłownie ze wszytskiego co było możliwe... no a tak to kicha, drugi raz nie pójdę!

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lut 2008, 14:08

hej ja juz wyprawiłam m. do pracy, zrobiłam i rozwiesiłam pranie a teraz czas sie w koncu ubrac :ico_oczko:
co do tej zapiekanki to śmietane 18% dajesz? i jakie przyprawy najlepiej pasują? Przetestuję w przyszłym tyg. :ico_brawa_01:
U mnie w brzuszku spokój, wczoraj Bąbel troszke pływał wieczorem, czułam takie "smyranie" ale konkretnych ruchów nie, kiedy zacznie mnie kopać? :ico_noniewiem: :ico_placzek:
wczoraj lekcję miałam ,dzis tez mam jedną tylko. A weekend spędze w szkole ,kurcze mam dwa kolosy a nauke olałam totalnie :ico_puknij:

Awatar użytkownika
NOWA

01 lut 2008, 14:25

Hej Marta co do zapiekanki to tylko pieprz i só. A smietanę daje jaka mam, ile % nie ma znaczenia :-)
A dzidzi da Ci jeszcze popalić, zobaczysz juz niedługo :ico_haha_01:
Ja jutro też na uczelni, mam zaliczenia, ale nie czuję sie kompletnie na siłach, zeby zaliczać :ico_noniewiem: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lut 2008, 14:29

NOWA, ja totalnie olałam teraz nauke , jak facet da słówka na czytaniu to leżę 9powiedział że na 90% bedzie tylko czytanka czym mnie zgubił bo nie mogłam sie zmobilizowac do nauki słówek a on pewnie już zmieni zdanie i zrobi słówka a potem szukaj go żeby poprawią :ico_puknij: jakby nic nie mówił to bym się uczyła :ico_noniewiem: a drugie to konwersacje z durną babą i tez olałam ,sama nie wiem czemu, nie moge się totalnie skupic, licze na szczęscie, może łagodniej potraktuje :ico_ciezarowka: :ico_oczko:
a zapiekankę wypróbuję na pewno :ico_brawa_01:
powiedz mi jak ruchy czułas tak na początku to jako kopanie czy jak? I w którym tyg.? Bo ja to sama już nie wiem czy czuje że ta dzidia pływa czy sobie wmawiam, jakby mi przesadziła z kolanka tak żeby mnie skreciło to chyba dopiero bym uwierzyła ze czuję :ico_oczko:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 lut 2008, 14:30

Marta nie przejmuj się że nie kopie, mnie też nie dawno zaczęła kopać, ale teraz z dnia na dzień kopie coraz wyraźniej i mocniej. Twoja dzidzia chce Cię oszczędzić.

No siostra mojego A. mówiła, że dziewczyny po szkole rodzenia nie słuchają położnej tylko robią tak jak w szkole rodzenia i położne się z nich śmieją. Jak mój A. to usłyszał to już nie było mowy o żadnej szkole rodzenia, poza tym my mamy 30 km w jedna stronę, zajęcia 1,5 godziny to strasznie dużo czasu by uciekało, a A. na wiosnę nie może sobie na to pozwolić, no i jak by nie mógł to ja sama bym musiała jechać więc spasowałam.

A jeżeli mogę się wtrącić do dyskusji o ruchach, to ja na początku czułam takie właśnie"pływanie", jakby delikatne ocieranie się o ściany brzucha, i czułam jak niunia się przesuwała to brzuch się tak taki twardy robił i to się przemieszczało, to stwardnienie, a potem takie delikatniutkie puk, jakby bąbelek.
Ostatnio zmieniony 01 lut 2008, 14:33 przez spinka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NOWA

01 lut 2008, 14:30

Małgorzatka, a ja znów słyszałam od znajomych dobre opinie na temat szkoły rodzenia i to także od tatusiów. Jeśli mój m. wyraża taką chęć, to i ja tez chetnie pójdę

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lut 2008, 14:31

ale sadzę literówki dziś, masakra :ico_szoking: :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-02-01, 13:34 ]
ja dowiem się jak wygląda szkoła rodzenia w naszym szpitalu, jak trzeba duzo płacić to w nosie mam, bo wiem że duzo mnie tam nie nauczą. A na tej stronce o szpitalach mój ma kiepska opinię :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”