ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2007, 21:11

no to ja musze swoje dodac...

mama dominka mleczko nastepne daje sie dopiero jak skonczy dzidzia skonczy 4 m-ce; a Kinia piękna maleńka, te włosy faktycznie ma bombowe :ico_oczko:
Miluni tez sie jeszcze od urodzenia nie wytarły, mam nadzieje ze takie jej zostaną, ale slyszałam ze włoski wycieraja sie jak dziecko juz intensywnie rusza głową,a Mili jeszcze nie tak bardzo..

ewcik lepiej nie kupuj az tyle pak na zapas, bo lada moment moze Alunia wyrosnac z 3 i co potem zrobisz z tyloma, potem juz za małymi pampersami?

gosia współczuje podłego nastroju...jutro bedzie lepiej, trzeba sobie powtarzac..

ja takie chwiejne nastroje miałam przez ostatnich pare dni, jak miałam okres, nigdy nie chciałam sie przyznac, ze mnie tez łapią takie humorki, bo w to jakos nie wierzyłam, ze tak moze byc, ale teraz to na 100% mam weksle miesiączkowe...

Milunia dzis taki koncert odwaliła po popłudniowym mleczku ze :ico_szoking: ale to ją ta parszywa kolka chwyciła :ico_zly: nie wiem czemu wogóle o tej godz, bo ja juz ja cos brało to albo w południe albo ok 17-18 a tu niespodzianka o 14:30 akurat jak zbieraliśmy sie do lekarza..w aucie było ok, ale jak wysiadliśmy... :ico_szoking: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: az piszczała a nie płakała, lekarz juz chciał nam dac czopek przeciwko bólowi, ale w koncu jakos sie uspokoiła i w aucie zasnęła...i ulga...
Z bioderkami znów za 2 tyg do kontroli, moze juz nie bedzie musiała tego nosic przynajmniej w dzien, takie oniosłam wrazenie z naszej rozmowy, ale to moga być znów tylko moje niespełione nadzieje, wiec sie za szybko nie napalam...
I dzis po raz pierwszy Mili zrobiła 4 kupy i ja w :ico_szoking: :ico_szoking: jeszcze od urodzenia nie było takiej jazdy, przy kazdym piciu kupa... :-)

ja tu jeszcze wpadne...teraz ide sie okapać, bo dzi spo takim upale cała sie kleje...fuu..

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 sie 2007, 21:36

Lady a co jest Miluni, coś z bioderkami, bo ja niedoinformowana jestem??

A co do kolek to nas chyba jednak ominęły, nie chcę zapeszać, ale chyba po 3 miesiącu się nie pojawią... :ico_oczko: Ale ja już swoje przeżyłam, Dominik miał takie kolki i było takie darcie, że Bozia tym razem mnie oszczędziła :ico_haha_02: :ico_haha_01:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2007, 21:38

nie macie co robić ???

nie ma mnie jeden dzien a tu tyle czytania!!!

nie nadrobie tego

trzymajcie za mnie jutro kciukasy bo ide na rozmowe kwalifikacyjna do szkoly!!!

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2007, 21:51

doris to powodzenia zycze...ale ze tak zapytam jeszcze do szkół sa rozmowy kwalifikacyjne? juz zeby dostac sie do szkoły tyle stresu?

ja juz sie obawiam swojej rozmowy kwalifikacyjnej jak kiedys pójde do pracy, ze mnie cykor niesamowity, nie wiem gdzie mnie do roboty przyjma...

mama dominka tak Mili ma jakąs mała dysplazje bioderek, niby sie słabiej rozwijają, czy coś tam i musi nosic taka rozwórke, w którymś tam poście wkleiłam zdjecie jak w tym wygląda, a dziś jej to lekarz jeszcze bardziej podciagnął, zeby nie prostowała nóżek, a co ja poradze ze to takie ruchliwe dziecko...

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 sie 2007, 21:59

A podwójne pieluchowanie nie pomaga, musi być tak rozwórka?

My byliśmy ok. 2 tygodnie temu na usg i wszystko oki, ale lekarz zalecił mimo wszystko drugą pieluchę, tak profilaktycznie a ja nie zakładam, bo w taka pogode Kinga tylko w body i gdzie miałabym jej wepchać jeszcze tą tetrówkę... :ico_haha_01:

Doris to powodzenia jutro :-)
Ostatnio zmieniony 23 sie 2007, 22:22 przez mama_Dominika, łącznie zmieniany 1 raz.

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2007, 22:12

no ja pieluchowałam 6 tyg i nic nie pomogło, bo Milenka nie chce trzymac rozwartych nózek tylko nimi kopie i prostuje, tylko do spania je tak rozkładała...a wyobraz sobie ze ja wkładałam albo pod body albo zakładałam majteczki i nie było tak źle, a jak było faktycznie gorąco to ściagałam, bo wtedy m.in odparzeń dostała :(

[ Dodano: 2007-08-23, 22:14 ]
no i jak ta rozwórka przez te 6 tyg - w najgorszym wypadku - nie pomoze, to bedzie nosic to tak długo, az jej sie bioderka do porzadku ukszałtuja, mam jednak nadzieje ze nie dłuzej :ico_noniewiem: ale wiesz, chodze z nia prywatnie, bo w przychodni sie zarejestrowac to masakra, a nie wiadomo jak tam by do tego podeszli,a tu mam specjaliste i dobrze, moja ksieżniczka musi mieć piękna nózki przeciez...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2007, 22:16

Mamo_Dominika daję zwykłe bebiko...Ale na początku było ok. A ten brzusio to podejrzewam od mojej cudownej diety... :ico_wstydzioch: która raczej diety karmiącej matki ostatnio nie przypomina... :ico_wstydzioch: obiecuję poprawę...
A ja też profilaktycznie miałam podwójnie pieluchować, ale też to olewam...Bo skoro do tej pory jest wszystko ok to chyba teraz się nic nie stanie...

Ladybird23 współczuję tej kolki...ja wiem co to znaczy...wczoraj tak było u nas...normalnie :ico_placzek: A trzymam kciuki, żeby ta rozwórka jak najszybciej pomogła...

Doris powodzenia na rozmowie!!! czekamy na dobre wieści...

Ja się już żegnam, idę spać...do jutra!

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2007, 22:18

z drugiej strony mama mówi, ze kiedys usg nie było i wszystkie dzieci wszystko w porzadu miały, w swoim czasie sie wszytsko dobrze ukształtowało, a ze teraz tak technika poszła do przodu, to mamy wiecej nerwów...

dobra to ja mówie juz dobranoc, ide dołączyć do mojej niuni - ona juz od 20:30 :555: spokojnie
:516:

[ Dodano: 2007-08-23, 22:20 ]
zbora u nas tez było wszystko w porzadku na pierwszym usg, dopiero wyszło to u specjalisty, ja bym tam zadnych zalecen nie ignorowała, jak profilaktycznie cos zalecicli to moze nie byli pewni swojej " dobrej" diagnozy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mama_Dominika
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 sie 2007, 22:27

Lady masz zupełna rację, tylko jak zbora to troche olałam, oczywiście dostałam po głowie od mojego, bo on straszny panikarz, i jak lekarz kazał to trzeba tak zrobić. Ale my byliśmy juz 2 razy na usg, raz miała jeszcze w szpitalu a teraz prywatnie u specjalisty i nic nie wyszło, mamy przyjść znowu za 2 miesiące. Troche mi sie nie chce zakładac tej 2 pieluchy ale z drugiej strony gdyby okazało się że coś nie tak z bioderkami to nie darowałabym sobie tego...moze jak sie ochłodzi to zacznę jej zakładać :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Dobra to ja też juz mówie dobranoc :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sie 2007, 22:41

ladybird23, kiedyś USG nie było, ale w razie potrzeby robiono prześwietlenia, a to gorzej bo promieniowanie szkodliwe. Wiem coś o tym bo już kiedyś Wam pisałam, że miałam dysplazje. Prześwietlenia robili dopiero półrocznym dzieciaczkom więc poduszkę freiki nosiłam bardzo długo i pewnie chodzić zaczęłam jak miałam prawie dwa lata - jak mówi mój Kacper - masakra. A mnie lekarz na USG też kazał pieluchować, a moja pani doktor pediatra powiedziała jak pokazałam jej wynik USG, że pierwsza grupa to jest najlepsza i nie ma potrzeby napewno się wszystko dobrze wykształci i pokazała które fałdki mam oglądać czy są równe. Zawsze myślałam, że te na nóżkach, a to tak jak się nóżki podniesie do góry to wtedy widać, bo mój Karol na jednej nóżce ma trzy fałdki a na drugiej tylko dwie więc się martwiłam.

mama_Dominika, Kinga jest super - włosy najwyraźniej po mamusi odziedziczyła.

Doris trzymaj się na tej rozmowie, a my trzymamy kciuki.

GosiaA dziękuję bardzo, miło z Twojej strony, odezwę się na gg.

No i dziękuję wszystkim za opinie, jutro zamawiam to ubranko. A teraz lecę się myć, bo woda w garach się zagotowała :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”