Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 sie 2008, 19:00

asiab, jak dodałaś vegetę to wiadomo że smaczniejsze, ale takim maluszkom nie powinno się dawać soli ani gotować zupek na mięsie, tylko mięso osobno i jarzynki osobno, a potem to razem zmiksować. Ale ja spotkałam jedną mamę która też gotowała dziecku zupki na udku i wegecie

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 19:23

AniaZaba, moja siostra dwoje dzieci na takich zupkach wychowała i nic im nie jest i były na piersi tez do 2 lat kazde a tak naprawde to nie wiemy co dodaja do słoiczków ?? A ja wiem co ugotowałam i co dałam dziecku a vegety dałam dosłownie odrobinke :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 20:00

ja na razie nie ekserymentuje, daje tylko to co wyczytamm, ze mozna :-) taka juz jestem, nie chce za szybko, jeszcze ma czas na gotowanie. Na razie piers i owoce raz lub dwa razy dziennie. Obiadków moj maly nie chce, ale przeciez je wszystko razem ze mna. MOja lekarka mowila, ze skoro przybiera na wadze az nadto, to moge jeszcze poczekac. Tak zrobie. Aha, oswajam go tylko z mafefką :-)

Awatar użytkownika
AniaZaba
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 sie 2008, 20:06

asiab, nie powiedziałam że źle zrobiłaś :ico_nienie: , ale kiedyś też dawali np. krowie mleko małym dzieciom a teraz nie wolno, wszystko się zmienia.. kto wie co odkryją kiedy my będziemy babciami?

Awatar użytkownika
Tagar
Mistrz pióra
Mistrz pióra

07 sie 2008, 22:55

hehe, to prawda oni ciagle cos zmieniaja - i pewnie my teraz tez cos zle robimy... jak dzieciakowi vegeta nie szkodzi to co sie przejmowac - przeciez i tak w koncu bedzie to jadl! ja mysle ze sprobuje ugotowac cos podobnego. slyszalam ze mozna dodac odrobine maselka i soli. ale tak troszeczke. a czemu wlasciwie mieso osobno i warzywa osobno?

Zirafka - ja banana dawalam po 4 miesiacu! Oczywiscie trzeba sie dzieciakom przygladac, ale Hani nic nie bylo i bardzo to lubi. Na kazdy nowy smak sie krzywi, ale po trzech lyzeczkach wciaga jak wieloryb male rybki. Gardzi tylko tym co ja ugotuje :D

Moge wam polecic fajna rzecz. Te obiadki sa strasznie drogie, a sloiczki male. Jesli chcemy zastapic jeden posilek obiadkiem to trzebaby duzy sloiczek kupic zeby w ogole dzieciak sie najadl. Ja kupuje te male sloiczki bobovity i osobno robie maly kubeczek pure ryzowe z dynia Nestle, potem ladnie mieszam razem i wychodzi piekny obiadek. Mala wciaga jak szalona i pieknie sie najada!

A co do krzeselek Anuszka to mialam ten sam problem. W sklepach sa pierunsko drogie. Mialam to z IKEA od kogos ale lipa straszna. W koncu zamowilam na allegro i jest super http://www.allegro.pl/item408417825_krz ... _cena.html Wybieralam miedzy tym a wlasciwie tak samo wygladajacym tylko chyba po 165 zl. W koncu wzielam to, bo wydawalo mi sie ladniejsze. Jest bardzo stabilne i Hania siedzi w nim od 5 miesiaca bo ma 3 pozycje. Na tej nabardziej pochylonej ja karmie. Jak podrosnie bedzie bardziej wyprostowana. Na razie nie siega do blatu :) bo krzeselko jest mega rozwojowe i chyba starczy do 3 lat! Ale jest super, wygodne, przez to ze ma wysokie oparcie to juz mozna sadzac dzieciaka i glowka nie lata.

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2008, 22:58

A co do krzeselek Anuszka to mialam ten sam problem. W sklepach sa pierunsko drogie. Mialam to z IKEA od kogos ale lipa straszna. W koncu zamowilam na allegro i jest super http://www.allegro.pl/ite...super_cena.html Wybieralam miedzy tym a wlasciwie tak samo wygladajacym tylko chyba po 165 zl. W koncu wzielam to, bo wydawalo mi sie ladniejsze. Jest bardzo stabilne i Hania siedzi w nim od 5 miesiaca bo ma 3 pozycje. Na tej nabardziej pochylonej ja karmie. Jak podrosnie bedzie bardziej wyprostowana. Na razie nie siega do blatu :) bo krzeselko jest mega rozwojowe i chyba starczy do 3 lat! Ale jest super, wygodne, przez to ze ma wysokie oparcie to juz mozna sadzac dzieciaka i glowka nie lata.
dziekuje, krzeselko rzeczywiscie fajne i pewnie tanszych nie znejde :-)

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 08:21

na 13 idziemy z Marcysiem do lekarza, trzymajcie kciuki, zeby bylo wszystko dobrze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 08:42

emilia7895, bardzo mocno tzrymam kciuki!

a powiekszycl sie ten katarek? jak mu go leczysz?

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 08:46

w sumie katarek jest taki jak byl, psikam mu tylko woda morska

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2008, 08:47

a usuwasz wydzieline?

spi w nocy?

[ Dodano: 2008-08-08, 08:50 ]
Ja wczoraj dostalam kolejne dwie reklamowki ubran dla małego :ico_brawa_01: daje je nam kolezanka z pracy B. , ktorej syn ma juz ponad dwa latka. Praktycznie polowe rzeczy mam od niej, to bardzo wielka ulga. Dala malemu tez chyba z 8 zabawek, grzechotek glownie :-) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: juz wszystko wypralam i bede dzis prasowac, uwielbiam to :-)

[ Dodano: 2008-08-08, 08:50 ]
...tylko mam na to zawsze mało czasu :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”