Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2010, 19:53

Samanta, moje zdanie o pampersach - firmy pampers tylko juz uzywam
takie uzywalam na poczatku pozniej troszke eksperymentowalam ale jak dla mnie i Iguli te najlepsze

tibby, no wchodze i sprawdzam co tam u Ciebie :ico_oczko:

Martalka, witaj

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

11 kwie 2010, 20:23

mmarta81, jak widać na załączonym suwaczku, jeszcze się kulam w dwupaku. pewnie tak już będzie do czwartku, kiedy to na wizycie dowiem się co i jak dalej robimy. a w ostateczności w poniedziałek 19.04. idziemy z Tobim do szpitala w końcu go zmotywować kroplóweczką do wyjścia :ico_sorki:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

11 kwie 2010, 21:16

Samanta, zapału do nauki nie mam - po prostu wiem, że muszę się zmobilizować, bo przy małym dziecku podejrzewam nie do nauki mi będzie :ico_nienie:

Martalka, dobre to z tym mlekiem sprzed roku :ico_haha_01:

tibby, ja też myślę, że do 19 nie dociagniesz. Tobi poprosi sie na świat wczesniej! :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

11 kwie 2010, 21:45

tibby, ja też myślę, że do 19 nie dociagniesz. Tobi poprosi sie na świat wczesniej! :ico_sorki:
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
niech się stanie!!!

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2010, 09:21

Tibby, zobaczysz, że do 19 wylezie :ico_brawa_01:
A na podrażnienie chyba lepszy bepanthen/alantan niż sudocrem. Bepanthen potem jak znalazł na piersi no i na pupę dziecka też :ico_haha_01:

Samanta, co do pampków, to ile mam tyle opinii. Ja kupuję Pampersy tak jak mmarta. Na początku byłam wierna Huggies Premium (głównie ze wzgl na cenę), ale teraz mi się wydają za grube. Pampersy kupuję w kartonach na rynku lub giełdzie sprowadzane z Niemiec. Wychodzą taniej. Czasami jest promocja w tesco (odkąd jest u nas tesco) i cena jest wtedy podobna, ale tylko raz trafiliśmy, że mieli na stanie nasz rozmiar. :/ Gazetka kusi żeby iść i kupić a potem zwykle zonk.
Używam też zamiennie pieluszek wielorazowych do prania, mam ich jednak stosunkowo mało, i muszę używać zamiennie z jednorazowymi. ;)

Płatki mydlane najłatwiej znaleźć w sklepach "sam" starego typu, albo w drogeriach niesieciowych. U nas w lokalnych supermarketach sano też są. Bobi chyba się zwą. Płatki mydlane można też, jak ktoś ma chęć (a i spoooro taniej wyjdą) zrobić ścierając na tarce szare mydło biały jeleń bodajże :-D Tylko pamiętać trzeba, że płatki trzeba przed wlaniem do pralki rozpuścić w ciepłej wodzie.

[ Dodano: 2010-04-12, 09:23 ]
mleczko sprzed roku było w bdb stanie. :ico_haha_01: Nawet pachniało normalnie :D O ile pamietam w -18 stopniach można przechowywać do 6 miesięcy, więc tylko troszkę przeholowałam i zachomikowałam w czeluściach nieużywanej płaskiej szufladki :ico_haha_01: hehe

Awatar użytkownika
karo-22

12 kwie 2010, 10:53

Cześć Kobietki:)

Jakoś w ten smutny i ponury weekend nie było mi do pisania...
Dziś troszkę lepiej, no i pogoda znacznie ładniejsza :-)

Martalka, witaj z powrotem :-) Jak było u Teściów? Pewnie wróciłaś z jęzorkiem wywalonym do pasa :ico_oczko: Mam nadzieję, że chociaż znalazłaś chwilę dla siebie by spotkać się z koleżanką ze studiów :-) Czytałaś, że będziemy mieli Synka? :-) Totalnie zwariowaliśmy i teraz skupiamy się na wszystkim dla chłopców :-)

tibby, trzymam również kciuki za pomyślne rozwiązanie do weekendu :-) Jeszcze jest parę dni, więc myślę, że Mały się zmobilizuje do wyjścia :-)

julchik22, jestem pewna, że egzamin pójdzie Ci znakomicie, bo prawdopodobnie będziesz go zdawała w moje urodziny :-) I do tego nasze kciuki, musi być zdany na 5! :-)
Samanta, ja też już myślę o porodzie, całym zamieszaniu przed i przygotowaniach! :-) W końcu to moje pierwsze Dzieciątko, nie wiadomo co nas czeka :ico_oczko: A poród już mi się śnił parę razy, raz rodziłam na stojąco w parę minut :ico_oczko: No i tak jak Tobie marzy mi się karmienie Maluszka, też mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów.
A propos laktatora to mnie koleżanka zaproponowała pożyczenie i zamierzam z tego skorzystać. W końcu nie wiadomo na ile się przyda i czy będzie dobry. Wypróbuję ten, a w razie czego, mogę też odkupić od drugiej znajomej elektryczny.
Jeśli chodzi o pieluszki, to ja też nastawiam się na pampersy firmy Pampers :-)

W sobotę odebraliśmy już wózek :ico_brawa_01: stoi już w pokoiku przeznaczonym dla naszego Maleństwa i co chwila się mu przyglądamy :-) Wieczorkiem wkleję Wam zdjątko, kolory wyjątkowo mi się podobają :-)

NICOLA_1985

12 kwie 2010, 11:04

hej laski ja wpadam sie przywitac, dzisiaj jakas przynerwowa jestem i ogolnie nie czuje sie dobrze...
brzuch mi sie w nocy stawiał prawie nie spałam i do tego skórcze w łydkach :ico_noniewiem:
jestem sama z Karoliną bo moja mama sie źle czuje wiec nie daje rady mi teraz pomagac, mam troche sprzatania dzisiaj, jedno pranie :ico_sorki: na szczescie nie wiecej.. ale prasowania troche jest..., gary w zlewie i na obiad trzeba by bylo cos zrobic bo mam tylko rosół.
nic mi sie nie chce.
wczoraj byłam u tesciowej a pozniej u mamy i moze dlatego ze zamiast leżeć szwedam sie po gościach takie mam rewelacyjne "spanie" w nocy :ico_noniewiem:

co do przygotowan to ja zaczynam od tego tygodnia, jak tylko moj S dostanie kase za węgiel z kopalni to ide na zakupy puki jeszcze jestem na chodzie bo juz coraz gorzej z tym....

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2010, 11:42

Doczytałam Karo o Waszym synku :ico_brawa_01: Super :D Chłopaki są fajne!!

Udało mi się z koleżanką spotkać. Chłopaki sobie tam urządzili niezłe harce. Szkoda, że pogoda była do kitu, bo ona mieszka w lesie praktycznie i spacer byłby rewelacyjny, ale i tak było fajnie.
A po wizycie u teściów, masz rację, jęzor po pas. Do tego bóle nóg- całe dnie na nogach robią swoje, Dzieciaki się lały jak tylko spuściłam je z oczu (tzn nasze z synem szwagra), nie wiem skąd nagle taka ich ogólna niechęć. Bo D i B jakoś ostatnio się dogadują super.
Bóle pleców- nie umiem się wyspać na kanapie jaka tam była :ico_olaboga: sto razy z boku na bok... Do tego wąsko, ciasno... Oh, jak dobrze być w domku :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2010-04-12, 11:44 ]
Nicola, prasuj tylko co konieczne, resztę ładnie złóż ;) Nie przemęczaj się teraz.
Łączę się z bólu w kwestii łydek... magnezu nam brak ;)

NICOLA_1985

12 kwie 2010, 11:55

ja mam magnez razem z potasem w tabletkach wiec biore, cała ciaze nie miałam skórczy w łydkach dopiero drugi raz mi sie zdazyły skórcze jakie jednorazowe :ico_noniewiem: ale i tak te skórcze w porównaniu ze skórczami z pierwszej ciazy to pikus... :ico_sorki: :ico_sorki:

julchik22

12 kwie 2010, 11:57

I ja się witam - od rana wkuwam, ale ogrom materiału mnie przeraża. Już umówiłam niektórych prof, zostało jeszcze 2, ale tamci mają konsultacje w srodę i w czwartek.

karo, aż się miło patrzy na Twój post - same usmiechnięte buźki! :-) Już bym też chętnie zajęła się przygotowaniami na przyjście Maluszka, no ale jeszcze troche.

tibby, kciukasy zacisnięte :ico_sorki:

Martalka, ja też nie cierpię spać u kogoś. Wyjatkowo rzadko można trafic na dobre łóżko - w domu najlepiej :-D

Nicola, przymróż trochę oko na to całe sprzatanie, prasowanie i gotowanie :ico_nienie: . Musisz odpoczywać! Zrób tylko naprawdę najniezbędniejsze rzeczy!

A propos braku magnezu, nie łykacie go dodatkowo? Ja nie mam problemu ze skurczami :ico_sorki: ale ginek kazał łykać 2 razy dziennie :ico_noniewiem:
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2010, 12:00 przez julchik22, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”