Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2007, 22:02

Madziorka kochana, przykro mi, że jednak okazalo sie ze i u ciebie paciorkowiec znalalz sobie mieszkano :ico_pocieszyciel: ale nie martw sie, bo ja i moja Vikula jestesmy przykladem, ze nawet z paciorkowcem wszystko kończy się dobrze...

a pozwole sobie ci troche sie pomądrzyc i tak:
- ten paciorkowiec co jest wlasnie grożny to Streptoccocus B (Strep B w skrocie)
- ja bralam ten sam antybiotyk bo przepisal mi lekarz, a ginekolog i polozna sie totalnie wk... na niego ze tak zrobil, bo to podobno nie ma sensu truc antybiotykiem, bo te cholery paciorkowce to raz sa raz ich nie ma, wiec nawet jak wezmiesz antybiotyk teraz to nie masz gwarancji ze on nie wroci przed porodem
- a z antybiotykiem w czasie porodu to jest tak, że jesli uda im sie podac ci cala dawke to dziecko juz jej nie potrzebuje... i ja musialam zglosic sie do szpitala ze skurczami najpozniej co 10 minut, zeby mieli czas podac mi antybiotyk... podanie jednej dawki zajmuje okolo 30 minut i trzeba ja podawac co 4h zeby paciorkowiec nie mogl sie odnowic...
- z porodem w wodzie niekoniecznie ze nie wolno, bo to zalezy od decyzji lekarza poloznika, a problem jest po prostu w tym ze oni sie obawaiaja jak ty bedziesz trzymala lapke z kroplowka z antybiotykiem w czasie takiego porodu, bo to nie jest tak ze jestes caly czas w wodzie, tylko na skurcze wchodzisz do wody a potem z niej wychodzisz wiec z taka kroplowa to troche problem...
- nic mi nie wiadomo na ten temat, ze przez paciorkowca trzeba dluzej w szpitalu siedziec... gdyby urodzila naturalnie to mialam juz w poniedzialek (czyli dzien po) do domciu wychodzic...
- niestety prawda, ze przez paciorkowca mozna wczesniej urodzic, bo on powoduje ze moze wczesniej otworzyc sie worek z wodami plodowymi, ale u mnie widzisz dociagnelo az 12 dni po terminie, wiec to nie regula... polozna mi powiedziala, ze jak dociagne do 37 tygodnia to moge odetchnac... o niskiej masie urodzeniowej dziecka nie slyszalam...
No i jak jeszcze cos bedziesz chciala wiedziec to pytaj smialo... ale glowa do gory, bo ten paciorkowiec to nie taki straszny i jak dostaniesz antybiotyk o czasie to dzidziulek bedzie zdrowy...

A teraz o mojej Vikusi... dziewczyny kochane to chyba nie kolka, bo dzisiaj zero placzu, zero nerwow... normalnie kapiel, jedzonko i lulu... a podobno kolka to codziennie i mniej wiecej o tej samej porze... wnioskuje zatem, ze wczorajsze ekscesy to pierwsze objawy charakterku mojej córuni, co wskazuje na to, ze odziedziła go po mnie :ico_olaboga: a jesli tak jest rzeczywiście to ja pakuje manatki i uciekam z domu, bo charakter to ja mam okropny :ico_olaboga: no, chyba ze ktoras z was jest odwazna i chialaby na jakis czas na wychowanie takiego malego krzykaczo-nerwusa :-D :ico_oczko:

kaasiaa79
Umiem skakać na skakance po całym forum

30 maja 2007, 22:17

Jasnie Pani :), super, bo my wlasnie mamy takich mordercow, no tak mi sie wydaje, w każdym razie drapieżne, zwą sie trofeusy i są rybkami afrykanskimi :ico_oczko: no, a teraz kuba ma problem, bo jedna rybka jest przez inne podgryzana i zaczepiana i boi sie żeby mu nie pdała :ico_noniewiem: smutny jest jak na to patrzy
madziorka hihi, przepraszam za zamieszanie, ale bylam pewna,\ ze to o chustach mowili. moge dac sie uszczypnąć porządnie, ze mowil, ze te chusty nie są za dobre, ale ręki nie dam uciąć :ico_oczko:
ale wiesz co? może poczekaj z tą chustą, zobaczysz, ze wiele rzeczy jest po prostu przereklamowanych :ico_oczko:
kasi.k, jak zawsze gotowa do pomocy :ico_oczko: no to ładnie, juz takie humorki malutka pokazuje? :ico_oczko: ale lepiej, ze ma humorki niz kolke! :ico_oczko:

kuba gada wlasnie z londonem przez skypa, czyli przepadl dla swiata na jakąś godzine :-D

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 maja 2007, 22:30

Kasia to mąż jest wedkarzem czy tylko takie akwariowe lubi??? bo ja sie znam na wedkarstwie

kaasiaa79

30 maja 2007, 22:34

martuchafrost, jest wędkarzem, w sobote byl na noc i nic, a dzis byl o 4 rano, bo sobie pomost zbudowal z tatą, ale tez nic. a akwariowe to takie hobby :ico_oczko:
ale super, ze sie na tym znasz! :ico_brawa_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 maja 2007, 22:35

Kasik byc moze to oznaka charakterku małej :ico_brawa_01: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
Madziorka głowa do góry i nie denerwuj sie
ja tez pewnie to mam a nie wiem, bo ostatni ebadania krwi to mi robili na samym poczatku :ico_szoking:

[ Dodano: 2007-05-30, 22:36 ]
Kasia znam sie bo moj tatus jezdzi po całej Polsce, jest hobbystą wiec wychowałam sie na tym, a potem sprzedawałam w sklepie wedkarskim 6 lat

kaasiaa79

30 maja 2007, 22:38

martuchafrost, kuba padnie na zawal jak mu powiem, ze moja kumpelka w sklepie wędkarskim sprzedawala! :ico_brawa_01: :ico_oczko: SUPER!!!

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

30 maja 2007, 22:39

madziorka ja nie mam antybiotyku i wlasnie polozna mowila,ze nie ma sensu i ginekolog tez ...ja nawet do polskiego ginekologa pisalam na innym forum i on mi to samo napisal,ze nie ma sensu,ze antybiotyk podczas porodu ....ja juz 37 tydz ,a jak widac dzidzia tez nie chce wychodzic....a co do tej masy ,to mi nic nie mowili,ze moje dziecko male...a kasika Vikusia to przeciez 4 kg wazyla,wiec zadne malenstwo :-D madzorka ile ja sie naplakalam przez tego paciorkowca,a jak widac zupelnie bez sensu ....nie przejmuj sie mamuska,tylko nie lataj juz tyle po tkmaxie :-D jak skonczysz 37 tydz to sobie pobiegasz :-D a co do chusty,to ja napewno nie kupuje...ewentualnie pozniej dla tomka nosidelko,bo sie uparl,ale jak dzidzia bedzie glowke trzymala....

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 maja 2007, 22:49

kaasiaa79, to juz po niej, jest dla ich za slaba i ja eliminuja. trzeba sie licyc niestety z takimi zachowaniami u pilegnic, to nie sa pokojowe rybki :ico_oczko: jak macie pielegnice to powinniscie tez miec jakies denne ryby, zeby nie bylo za monotonnie (glonojad musi byc, ale do pielegnic to wezcie zbrojnika kolczastego (hyba po lacinie to Ancistrus), pielegnice mu nie podskocza a on nic nie robi sam z siebie innym rybkom), ale nie kupujcie Plekostomusa, bo wam go zezra. Dajecie im zywy pokarm i skrobane mieso?
sorki reszta za przyndzenie o rybach, ale kasi sie przyda.
delfina zapomnialam wyrazic podziw dla tortu, mslalam, ze to kupny!!! serio!
spadam do spanka, bo mimo, ze pol dnia przespalam to jescze mi sie chce :ico_oczko:

julie_377

30 maja 2007, 23:02

alescie dzis napisaly :ico_olaboga:
no to tak: na rybach sie nie znam sory wiem ze mozna piec lub smazyc albo sushic :-D :ico_haha_01:
gotowac lubie i umiem i czesto popelniam hihiihihihi ale i nie codzien gotuje czasem sie buntuje
tort delfiny mnie powalil az mi lyso bo na tyle to juz bym cierpliwosci nie miala nie mowiac o talencie
madziorka kurcze co z tymi paciorkowcami :ico_olaboga: dobrze ze to chociaz nie takie grozne
kasik nathan tez ma charakter po mnie chyb a naszczescie sie nie drze tylko niecierpliwi jak czegos nie moze i sapie albo warczy jak piesek :ico_haha_01: normalnie widac jak sie wkurza az para uszami mu leci :-D
jasnie pani wypoczywaj ale widac ze ty mocna babka wiec lucja pewnie tez marudzic nie bedzie :ico_haha_01:
fela kasia na nauke nocnika zapraszam do mnie- my zuzywamy 3 pieluszki na dzien- do roczku bedzie tylko nocna taki jest plan :ico_haha_01:
ufffff
dzis nie usnelam chyb a m,usze isc ogolic nogi bo s. dziwnie poruszony i podekscytowany
chyba mi sie dzis nie upiecze :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 maja 2007, 23:57

Kasia no cos trzeba było w Polsce robić nie? wiec siedziałam sobie w wedkarskim, ale powiem Ci ze to polubiłąm :ico_brawa_01:
julie mowiłam Ci ze mały ma super oczy???? takie na podryw :ico_brawa_01:
Delfina nie mow ze ten tort sama robiłas :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
a to nie kupny?????????????????????????? :ico_szoking:
Lucy jak tam malenstwo???????????
Jasnie Pani juz sie nie moge doczekac kiedy urodzisz :ico_brawa_01:

Wróć do „Pozostałe”