a u nas chrzestny i chrzestna nie maja takiego znaczenia wiec my naprzyklad mamy problem z glowy bo prezentow nie trzeba wymyslac hihihi po prostu tu wiekszosc ludzi nawet niepamieta kto byl chrzestnym chrzestna
dziewczyny nieistnieje cos takiego jak 15 minutowa kolka, to musi byc inny powod placzu nie koka, bo kolka to cos co sie pojawia dzien w dzien wieczorem o tej samej porze i jest to krzyk w bolu
moja mala wczesniej plakala wieczorami bo niedojadala wiec zaczelam ja dokarmiac jeden raz dziennie butla i problem zniknal.
Kiedy mala placze tak jakby kaszle zawsze wtedy wiem ze jest glodna, kiedy jest spiaca to placze tak jakby marudzila bardziej, kiedy zrobi kupcie to to akurat slychac no i zdarza sie to tylko raz dziennie do raz na dwa dni, kiedy ma problemy z gazami to ma taki dziwny grymas na twarzy i wierci sie podaje jej wiec kropelki i bardzo pomagaja bo czesto kiedys plakala przez gazy, a kiedy chce zebym po nia przyszla to jest to intensywny placz jakby ktos ja obdzieral ze skory
takze rozroznic jej placz jest bardzo latwo, mala nie spi duzo na dzien, cudem zdarza sie godzinka w ciagu dnia, zazwyczaj jest obudzona na calego od 09.30 do 21.00 czasem sie zdrzemnie na piec minutek ale to zdarza sie tylko podczas jazdy samochodem,
myslalam ze mala miala kolki wieczorami ale ona po prostu tak reagowala na wrazenia z ciagu dnia, byla przemeczona i niedojadala, teraz idzie wszytsko latwiej, przynajmniej placzu nie slysze, ale za to mam co robic bo mala nie spi w ciagu dnia
w nocy budzi sie o 3 nad ranem i potem spi do 6 a potem juz do 09.30 pobodi co godzinke
no nic ja lece do lozka bo jestem straaaasznie zmeczona a czeka mnie jeszcze pobodka w nocy
aha mala juz sie bawi na macie od kilku tygodni wiedzie wzrokiem za grzechotkami i probuje je zlapac, czasem jej sie uda to sie cieszy hihihihi a najbardziej lubi lapac zwierzatka i grzechotki z maty co wisza nad nia, a co najwazniejsze nauczyla sie trzymac sztywno glowe i jesli posadze ja na siedzaco i trzyma raczkami pod paszkami to ona trzyma ta glowke sztywno i obraca ja w rozne strony