Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

11 cze 2008, 12:37

milutka204, ja juz mam sprzed ciąży balonik przed sobą :-) ale mój też zaczyna twardnieć... też czasami pobolewa, szczególnie pod koniec pracy, jak juz się naschylam i natargam :ico_olaboga:
jakos będzie - damy radę :ico_brawa_01:
co tam u was jak samopoczucie
ja tam dziś walczę o poprawę samopoczucia i idę do fryzjera :-) ścinam te moje kłaczyska, juz są za łopatki, ale mam to w uchu... są i tak cały czas związane i nie za dobrze mi tak :-)

moje Chłopię przemawia od kilku dni do brzuszka :-) naczytał się mądrych artykułów i teraz mi tu cwaniaczy :-) a jak tam Wasi panowie?? jak oni podchodzą do tematu dzidzi??

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

11 cze 2008, 12:44

ananke, mój chłop też gada do brzucha, zwłaszcza od czasu jak dostał kopniaka w twarz :-D codziennie rano żegna sie przed praca, a potem wita po pracy. no i całuje na dobranoc :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

11 cze 2008, 12:52

zirca, słodziutko :-) mój też zapowiada, że się nie odczepi :-D a na razie zaczął za mną wołać: "eee, mój Dwupak" :-) i ma radochę z tego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 cze 2008, 17:16

mnie strasznie pobolewa dzis brzuch!! nie wiem czemu:( ale przezyjemy !:D

moj M jeszcze nie jest świadomy dzidziusia głaska tylko brzuszek o to mu sprawia frajde bo jak sie jeszcze napne to jest twardszy :P ale i tak jest twardy;p

ehh dzis jexdzilam po dlugiej przerwie i ciezko mi to poszlo no cóż nie umiem parkowac:( chyba znow nie zdam:( trudno sie mowi ...ale chyba sie juz poddam wrr!!

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

11 cze 2008, 20:21

milutka204, i jak tam egzamin??

styczeń2009
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

12 cze 2008, 14:20

dziewczyny moje dziecko chce mnie zabić :ico_placzek:
wymiotów ciąg dalszy i już nie mam siły :ico_chory:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 cze 2008, 14:35

styczeń2009, na pewno nie chce zabić... tak po prostu jest... pocieszy Cię to, że te mdłości i wymioty mijają około 13-15 tygodnia?? :ico_pocieszyciel: to jeszcze troszkę...

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

12 cze 2008, 18:22

styczeń2009, trzymaj się Dziewczyno :ico_pocieszyciel: ananke, ma rację mdłości niedługo miną a Ty będziesz mogła cieszyć się ciążą.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 cze 2008, 09:08

Hej dziewczynki....3 egzamin oblany!!!!!!! no jeździlam 60 minut~! ale przy parkowaniu zapomnialam po prostu wlaczyc kierunkowskazu buu :( facet niby chcial bym zdala!! ale coz byl bardzo mily i kamera wylaczona....cos mi tu śmierdzi a na koniec uscisnal mi reke i powiedzial ze sie spotkamy bo ladnie jezdze!!! dzis tata umowil sie na spotkanie .... moze mi zalatwi prawo jazdy juz wole 1000 zł dac niz znowu podchodzic tak malo brakowało:( a i powiedzial zebym powiedzialaa rodzicom ze nie zdalam bo bylam zmeczona ...to prawda ale ciaza robi swoje!!

malenstwo sie nie odzywa jest spokojne brzusio jeszcze nie rosnie tylko lekko twardy! tylko piersi mnie swedza:) a jak u was samopoczucie? :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-06-13, 09:13 ]
styczeń2009, wiem ze cie nie pociesze bo ja wymiotowalam tylko jeden caly dzien a tak wymiotow juz nie mam~~ nie wiem czemu kobiety roznie to przechodza jedne wcale nie maja! ale sluchaj pomysl inaczej...dzieciątko zyje i funkcjionuje normalnie:) a lepiej by sie cos dzialo niz wcale....ja np czekam na jakies wymioty itd bo Taka cisza mnie nie pokoi :ico_zly:

[ Dodano: 2008-06-13, 09:17 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
zirca

13 cze 2008, 13:07

styczeń2009, Kochana....wiem co przeżywasz. Ja wymiotowałam od 6 do 15 tygodnia ciązy. nawet po 20 razy dziennie, dosłownie wszystkim. Nawet wody nie mogłam wziąć do ust, bo...czułam jej zapach!!! :ico_szoking: schudłam 8 kg. Obecnie również mi sie zdarza wymiotować, np jak wyjdę na zakupy nie najedzona. No i muszę cos zjeść zanim wstanę z łóżka, bo też wymiotuję....dlatego Mężulec robi mi śniadanko do łóżka :ico_oczko:
I również mówiłam do brzucha "Kropek, Ty mnie chcesz wykończyć!!!!", a czego sie nasłuchał mój P!!!! :ico_szoking: "dobij mnie kochanie!!!" itp.
Serio. Więc jak ktoś mówi o ciąży "stan błogosławiony", wybucham ironicznym śmiechem. Chyba nigdy nie wymiotował żółcią przez cały dzień.

Moja rada-próbować małych trików. Ja np miałam zawsze więcej jedzenia przygotowane. Zjadałam pół i spokojnie czekałam aż zwymiotuję, a potem wpychałam w siebie resztę...no i działało. wiem, że to brzmi makabrycznie, ale tak wygladała rzeczywistość. Imbir na mnie nie działał, mięta tez nie. Niektórym pomagają.
acha-jadłam tylko to, na co ewidentnie miałam ochotę, bo była wieksza szansa że tego nie zwymiotuję.
A więc, Kochana....powodzenia. Nie będę pisać farmazonów w stylu-po 12 tygodniu Ci przejdzie. Pocieszanie też niewiele pomaga...napisze Ci więc tylko, że byłam w tych samych okopach i wiem jak wygląda ta wojna. I z całego serca życzę Ci abyś szybko z nich wyszła.

[ Dodano: 2008-06-13, 13:10 ]
milutka204, jak piersi albo brzuch swędzą, trzeba natychmiast smarować!!! tak zaczynaja się rozstępy!!!! :ico_olaboga:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”