Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2012, 10:31

Aga26, wiem ze pisalas ale jaki fotelik kupiliscie Bobkowi ? Pytam bo jutro jedziemy jakis kupic... No i nie wiem czy 9-18 czy 0-18kg...
Jak pytalam w sklepie czy dziecko z waga 9kg moze jezdzic przodem powiedziano mi ze tak :ico_noniewiem:

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 cze 2012, 10:40

witam

Dla Lilianki wielkie brawa za pól roczku :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: pierwsza połowa pierwszego roku życia już za nią :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

I brawa dla Martynki i dla Filipka za pięć miesięcy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

co do nocnego karmienia to Patryk je tylko raz w nocy...jak zaśnie o 20.30. to o 4 dopiero je pierś. A jak sie zdarzy mu sie budzić częsciej to tylko wystarczy mu smoka dać i śpi dalej...czasem musze go przytulić.

Z Dawidem było gorzej...budził sie baaardzo często i ciągle chciał cycy :ico_noniewiem: czasem jak pisze Gabi tylko po to aby potraktowac jak smoka.

1,5 roczne dziecko 20 kg... :ico_szoking: hehe...choc nie powinnam sie dziwić...bo moj Dawid w wieku dwoch latek wazył tyle samo...choć na otyłego nigdy nie wyglądał...teraz ma 4 latka i waży 23 kg i do otyłego mu daleko :ico_sorki:

Mad Martynka super słodka truskaweczka :ico_brawa_01:
Rozpasanie to tez krzywdzenie dziecka, tak jak bicie etc !!
to fakt...bratowa męża i jego brat ważą dobre ponad 100 kg...i jedzą niezbyt zdrowo...już ich starsza córka jest bardzo masywna...a młodsza powoli tez taka sie robi...lekarz raz zwrócił uwage na to...ale ta sie obraziła, bo jak dziecko chce jesć to jak ma mu odmowic... :ico_noniewiem: bardzo ich lubie i boje sie im zwrócic uwage.... Choc bratowa w zesżym roku była na diecie...ciut schudła...ale przy dzieciach nie widzi problemu

parę foteczek

a tu usmiech mojego SŁoneczka :-D

Obrazek

tutaj sumiennie ćwiczę :ico_haha_02:

Obrazek

nóżki w góre :ico_haha_02:

Obrazek

wyginam śmiało ciało
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 cze 2012, 10:46

dzwoneczek82, Patryk jest cudowny :ico_haha_01:
Mad., powiem Ci że dużo czytałam o fotelikach i ostatecznie kupiliśmy 0-18kg. Te od 9kg są montowane tylko przodem do kierunku jazdy a dziecko powinno jeździć przodem do kierunku jazdy dopiero około 8mz.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2012, 10:51

a dziecko powinno jeździć przodem do kierunku jazdy dopiero około 8mz.
Wybor zawezony w zwiazku z tym jest... Hmmm... to jaki macie ?

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 cze 2012, 11:23

Witam mamusie :ico_haha_02: wszystkiego dobrego dla Lilusi na 6 miesięcy i Martynki z Filipkiem na 5 miesięcy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

dziewczyny cudne foteczki ależ te nasze dzieciaczki są słodkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: My dziś z Kubą zaliczyliśmy spacer z rana do szkoły odprowadzić Olę i jak zjadł 180ml mleka tak śpi juz 2 godziny :ico_szoking: wogóle musze zaczac mu ustalać plan żywienia całodniowy bez cyca tzn żeby cyc był tylko jako dodatkowe jedzenie a nie podstawowe bo za miesiąc wracam do pracy to chcę żeby juz był przyzwyczajony do innego jedzonka bo na razie tylko obiadek i wieczorem kaszka są stałe

Właśnie Aga26 jaki kupiliście ten fotelik ja niby mam jeszcze nosidełko dobre bo to graco jest takie dość duże i spokojnie jeszcze Kuba w nim może jeździć ale już pomału zaczynam się rozglądac za nowym

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 cze 2012, 13:39

Mad., Kaja, Borys ma fotelik bebeconfort iseos neo+. To jest fotelik właśnie w przedziale 0-18kg. Emilka miała bebeconforta iseos i nam bardzo odpowiadał. Emilkowy był w przedziale 9-18kg. W tym foteliku Borysa minusem jest to że montujac go tyłem do kierunku jazdy nie do końca da się rozłożyć fotelik do pozycji spania. Generalnie to zależy od foteli w samochodzie. My mamy takie mniej więcej kubelkowe i nie najlepiej montuje się fotelik. Póki co Borys jeszcze w nosidle jeździ ale myślę że dłużej niż miesiąc w nim nie pojezdzi.
Jak macie nosidelka 0-13 to spokojnie poczekajcie i kupcie za jakiś czas fotelik z przedzialu 9-18. Tym bardziej że w tym przedziale jest spory wybór a w przedziale 0-18 tak naprawdę są dobre 3 modele a cena kazdego waha się od 800 do 1000zl
Gabi, cudowne zdjęcia :ico_brawa_01:

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 cze 2012, 14:34

Ale sie wkurzylam że masakra.
Dzwonie do mojej mamy i coś tak o chrzcinach gadamy,a ona mi z tekstem - ty sie ciesz że chociaz chrzestnego masz, bo Tadek mi powiedzial (tesć chrzestnego) ze niby córka i zięć własnie sie na nas skarzyli ze jak to można kogos na chrzestnego prosić przez telefon :ico_zly: No fakt, zadzwonilam i zapytalam czy by sie nie zgodzil,ale wiedzialam że oni mają na drugi tydzien przyjechać i ich zaprosimy osobiście, co oczywiscie uczynilam. Przeciez nie bede specjalnie 100 km jechać i prosić skoro wiedzialam że i tak sie spotkamy :ico_olaboga: Moja mama oczywiście lubi koloryzować, więc do konca nie wiem czy tak bylo.
Czy to może ja jestem jakas nienormalna i faktycznie powinnam jechać i jeszcze kupić złote zaproszenia :ico_noniewiem: :ico_placzek:
Mam już dosyć tego wszystkiego,niech te chrzciny sie skonczą i bedzie spokoj

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2012, 15:29

Ja do tego podchodzę tak, że kocham swoje dzieci nad życie i wiele jestem w stanie znieść, ale myślę, zę są pewne granice i ja również jestem ważna, nie chcę się dać tak do konca sterroryzowac.
wpadnij na Mamy po 30 właśnie trwa dyskusja na ten temat :-D

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2012, 15:35

agaa22, mama Twoja chyba szuka dziury w calym... Gorzej gdybys osobiscie nie powiedziala, a wszystko bylo ok.
Aga26, my chcemy kupic fotelik nie zeby juz jezdzila (chyba ze bedzie to przedzial 0-18) ale chcemy kupic by byl poki sa na to finanse bo potem pojda w powietrze :-D
Tylko te 9-18 sa przodem do kierunku jazdy... Jak pytalam w sklepie firmowym Maxi Cosi powiedziano mi ze jak mala osiagnie wage 9kg moze jezdzic juz przodem.
Fotelik 0-13 mamy ale jest wyjatkowo ciasny i maly...

[ Dodano: 27-06-2012, 15:37 ]
Aaaa mialam jeszcze pisac o Liliance :-)
Gabi ona jest przecudowna i jaka juz duza ! :-)

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2012, 15:41

Gabi, jaki rozmiar ubranek Lila nosi aktualnie ?

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”