anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

01 sie 2010, 07:52

myślicie że zabawki używane to już przesada??
dla pewnosci co sie da wrzuc do pralki a reszte recznie umyj, wkoncu w przedszkolu tez nowymi sie nie bawi :-D
ja tez nie planuje takiego zakupu, nie dosc, ze moga byc niebezpieczne, to i tak juz mam wystarczajaco zagracone mieszkanie...
ja kupie takie szelki na allegro do chodzenie zawsze to mniej zchylania, ale ogolnie nie jestem anty do chodzikow bo moj syn sie na nim wychowal i wszystko ok
też mieliśmy ciężką noc, mały miał 40 stoni :ico_placzek: dzwoniliśmy na pogotowie...
biedulek :ico_olaboga: oby szybko przeszlo
Justynka wczoraj po raz pierwszy sama wstała
zdolna dziewczynax :ico_brawa_01:

iw_rybka, super ze mala juz wolna i te ty sie odstresowalas :ico_brawa_01: u mnie wczoraj maz popil i teraz jeczy :-D a niech sie meczy

Awatar użytkownika
inia1985

01 sie 2010, 08:50

O kurcze, anusiek, biedny Piotruś :ico_olaboga: Zdrówka :ico_sorki: A sąsiad zdecydowanie z tych "ę ą" :ico_oczko:

Shiva, wieeeeelkie brawa dla Justynki :ico_brawa_01: Za miesiąc już na pewno będzie chodzić :-D

Rybka, super, że się odstresowałaś :ico_brawa_01: Należało Ci się, jak nikomu :-D Najważniejsze, że Zuzia ma teraz większą swobodę :ico_brawa_01:

Wikusia ma znów zaparcia, przez to gorzej spała w nocy, więc wzięłam ją wyjątkowo do naszego łóżka. Ładnie spała przytulona do mnie :-) Choć ja wstałam z wielkim bólem pleców, bo łóżko za wielkie niestety nie jest. Wczoraj mama wyprawiała imieniny, zjechali się goście i było super. Wicia się spisała na medal :-D Założyłam jej chustkę piracką z jej imieniem, którą dostała od babci i wyglądała bombowo - tak zawadiacko.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2010, 15:31

Mam nadzieję że już dziś maluchowi będzie lepiej...
oby Piotrus szybko wyzdrowial :ico_sorki:
inia1985, Justynka wczoraj po raz pierwszy sama wstała
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja dzis mam kaca,pierwszy raz od 16 miesiecy
nie dziwie Ci sie, na zdrowie :ico_oczko:
ale ogolnie nie jestem anty do chodzikow bo moj syn sie na nim wychowal i wszystko ok
w zasadzie moi mlodsi bracia tez mieli chodziki i zadna krzywda im sie nie dziala
Wikusia ma znów zaparcia
Kiara tez znow zaczyna miec problem z kupka, malo pije, z niekapkow ani butli nie chce, a z filizanki troszke wypije, ale wiekszosc laduje chyba na jej ubraniu...
Założyłam jej chustkę piracką z jej imieniem, którą dostała od babci i wyglądała bombowo - tak zawadiacko.
masz zdjecie?
moj maz ma juz oficjalnie 30 lat :-D dostal w prezencie od kolegi udzial w house running, czyli chodzeniu zabezpieczonym linkami po zewnetrznej scianie wiezowca na wysokosci 50m... ciekawe czy sie zdecyduje...

anetka607

01 sie 2010, 18:46

Obrazek

Obrazek
moja niunia dzisiaj

zapomnialam sie pochwalic ze wyszedl jej wczoraj 2 zab i jej problemy ze spaniem jak reka odjal, juz wiem czemi mi ryczala :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

01 sie 2010, 20:28

a niech sie meczy
- osz Ty :ico_oczko:
Należało Ci się, jak nikomu
- :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Wikusia ma znów zaparcia
- jejku,szkoda,ze sie tak meczy.
Moj synek mial wczoraj zaparcie,nie robil kupki kilka dni i wczoraj juz musial i tak plakal,masakra.Kupka tyle dni trzymana,wiec i twarda i duzo,umeczyl sie strasznie :ico_placzek:
Ładnie spała przytulona do mnie :-)
- moja tak spi codziennie :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
anetka607 napisał/a:
ale ogolnie nie jestem anty do chodzikow bo moj syn sie na nim wychowal i wszystko ok
w zasadzie moi mlodsi bracia tez mieli chodziki i zadna krzywda im sie nie dziala
- Andrzejek tez mial chodzik,i jest ok.Teraz oddalismy,zeby przy Zuzce nie kusil,bo jednak to raczkowanie wazne dla raczki :ico_noniewiem:
. ciekawe czy sie zdecyduje...
- haha :-D

A jaki tort ostatecznie zrobilas?

anetka607, sliczna i jak ladnie siedzi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

U nas nawet mily weekend,byla u nas rodzinka,pogrillowalismy,pospiewalismy do polnocy i dzis caly dzien na podworku. Andrzejek mial towarzystwo,wiec caly happy :-D

A Zuzka jak Zuzka - caly czas sie smiala :-D

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2010, 21:10

anetka607, sliczna i jak ladnie siedzi
to samo pomyslalam, i ze sliczna, i ze super siedzi :-D
rafaello
pogrillowalismy,pospiewalismy do polnocy
to super towarzystwo musialo sie zebrac, skoro az spiewaliscie :ico_haha_02:
zeby przy Zuzce nie kusil,bo jednak to raczkowanie wazne dla raczki
no pewnie, niech cwiczy. A na rehabilitacje musicie chodzic? Super, ze ta operacja juz za Wami :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

01 sie 2010, 22:25

Dzięki dziewczyny :-) Oj ruchliwe to moje dzieciątko. Dziś zrobiła nam psikusa. Wszystko trwało chwilkę, podeszła do fotelika, wspięła się na kolana sięgnęła do leżącej tam paczki chrupek kukurydzianych i zanim się obejrzeliśmy jej zawartość już była rozsypana na podłodze :ico_szoking:

Poza tym u nas fajny weekend. W sobotę popołudniu byliśmy ze znajomymi w kawiarni na ponczówkach (moje ulubione). Justynka bardzo grzeczna jadła chrupki i nawet dostała trochę biszkoptu z bitą śmietaną - he he he ale była zaskoczona. Tym naszym znajomym za 5 tygodni ma się urodzić synek (będzie Piotruś). A dziś po południu byliśmy z innymi znajomymi na rybach :-) Bardziej to był taki mini piknik rodzinny. Justynka zaczepiała ich 3 letnią córeczkę. Ale miały frajdę :-)

iw_rybka, super, że Zuzia jest już wolna :ico_brawa_01: Oby teraz już wszystko było suuper. A odpoczynek bardzo Wam się wszystkim przyda :ico_sorki:

anetka607, Klara śliczna :ico_brawa_01: A jaki ładny komplecik ma na sobie.
moj maz ma juz oficjalnie 30 lat :-D dostal w prezencie od kolegi udzial w house running, czyli chodzeniu zabezpieczonym linkami po zewnetrznej scianie wiezowca na wysokosci 50m... ciekawe czy sie zdecyduje...
bardzo interesujący prezent :-D Jeśli lubi wyzwania to na pewno się zdecyduje.
iw_rybka napisał/a:
rafaello
i co wyszedł??
Wikusia ma znów zaparcia, przez to gorzej spała w nocy, więc wzięłam ją wyjątkowo do naszego łóżka. Ładnie spała przytulona do mnie
biedactwo, próbowałaś z gerbera jabłka z suszonymi śliwkami?? U nas zawsze działa.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

02 sie 2010, 09:49

to samo pomyslalam, i ze sliczna, i ze super siedzi :-D
- haha :ico_oczko:
skoro az spiewaliscie :ico_haha_02:
- no tylko gitary brakowalo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A najlepsze jest to,ze ja tez spiewalam a nie pilam duzo,bo dwa dni picia to juz przesada dla matki karmiacej :ico_oczko:
A na rehabilitacje musicie chodzic?
- tak,w zasadzie rehabilitacje zaczynamy od zera,bo w tej chwili raczka jest jak na samym poczatku :ico_olaboga: Ale mozemy dopiero od 16 sierpnia zaczac na basenie i we wrzesniu jade do Dziekanowa na turnus :ico_noniewiem:

Helen, super foteczka w podpisie,jakie te nasze dzieci juz duze :ico_olaboga:
zanim się obejrzeliśmy j
- skad ja to znam,hahaha. Musze wam powiedziec,ze u nas do dzis nie ma zadnych bibelotow na dolnych pulkach mebli :ico_oczko:

Nasz Jedrulek byl taki,ze pierwsze co robil jak wstawal,to sciagal wszystko z tych wlasnie dolnych pilek i dopiero mogl zaczac dzien,szok normalnie :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 sie 2010, 11:22

witam,

Rybka jakie to uczucie mieć kaca? bo już nie pamiętam :-)
anetka607, śliczna dziewczynka.
Helen, fajne zdjęcie w podpisie...ehh śliczne są te nasze dzieci.

Fajnie że weekend się udał :-)
u nas średnio przez chorobę malucha.
Ciągle jęczał albo płakał...temp nie mogliśmy niczym zbić... jedynie jak zasypiał odpoczywałam chwilę.

Wczoraj cały dzień byli moi rodzice więc sobie odpoczęłam od Piotrusia i noszenia no i nawet się wyrwałam do sklepu :ico_brawa_01:

Dziś już lepiej ale jedziemy na wizytę kontrolną. Jestem wściekła bo małemu nie zbadali poziomu wit d jak brali krew :ico_zly: po prostu przeoczyli to :ico_zly: i znowu trzeba będzie krwe pobierać...

ja wykończona jestem po tej jego chorobie...lekarz stwierdził że to może trzydniówka z biegunką...ale czy trzydniówka może trwać 8 dni? no i Piotruś nie chciał jeść tylko pierś... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2010-08-02, 13:30 ]
http://allegro.pl/item1157547935_grajac ... ntrum.html wypatrzyłam takie cosik... tylko czy to nie będzie za nadto obciążało stawów... hmm
przypomina trochę chodzik a jednak nim nie jest.
Piotruś uwielbia stać a ja już nie mam sił go ciągle trzymać...jak posadzę albo położe jest krzyk...

co o tym myślicie?

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2010, 13:37

i co wyszedł??
nawet nawet, ale zrobilam wg jeszcze innego przepisu, poszukalam w miare prostego i ciekawego :-)
u nas do dzis nie ma zadnych bibelotow na dolnych pulkach mebli
trzeba bedzie niedlugo pomyslec o zabezpieczeniu mieszkania... ale poki co to Kiara leniuszek, o raczkowaniu jeszcze nie mysli. A coreczka kolezanki (2,5 tygodnia starsza od Kiary) buszuje juz po mieszkaniu, ostatnio wtyczke z kontaktu wyciagnela :ico_olaboga:
ehh śliczne są te nasze dzieci.
jakos tak nam sie wyjatkowo udaly :ico_oczko:
Dziś już lepiej
:ico_sorki: oby juz bylo po wszystkim...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”