Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

Re: Jesień mamy wita 2013

18 sie 2013, 17:16

Hej

My z mezem wiec mam malo czasu.. Adas z tata smigaja na rowerkach a ja mam chwile odpoczynku.. ogolnie ostatnie 2 dni slabo sie czulam wyjsc to mi sie wogole nie chcialo.. no ale na lody to czemu nie :ico_sorki:

ostatnio spac nie moge mala sie kreci jak szalona biegam znow co chwile do toalety i ogolnie zaczyna to byc upierdliwe :ico_noniewiem:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

18 sie 2013, 21:27

mała po pęcherzu mi bryka, także do toalety potrafię nawet 3 razy w ciągu 30 minut iść
Wiem doskonale o czym mówisz.
Mnie moja tez często tak uderza. Najczęściej w nocy gdy się budzę i chce mi się bardzo siku, więc przekręcam się by wstać a mała z buta mi daje.Raz mi się zdarzyło że się troszkę posikałam gdy mała takiego psikusa mi zrobiła.
Jak dziś czuje się, temp spadła?
Wczoraj wieczorem tylko przez około godzinkę miała stan podgorączkowy , nie dałam jej nic i potem cała noc już było w normie.Dziś nie ma temp.
Ale i tak jutro jadę z nią z moczem oraz na kontrole bo nie podobają mi się jej paluszki u stópki , w jaki sposób się układają.

U nas dziś niemiłosierny pał.Ledwo przeżyłam ten dzień.Jeszcze jutro tak ma być .
A jutro rano o 7 jedziemy do lekarza z Lilą.Mam nadzieję że będziemy pierwsze bo chce jeszcze zrobić krzywa cukrowa i masę innych badan jakie zlecił mi ginekolog.

Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

19 sie 2013, 09:50

Witam.
Spinka mój mały też ostro daje po pęcherzu. Tak wogóle to w nocy spać mi nie daje tak się łobuziak rozciąga aż czasem boli
szkieletorek - oby badania lilci były ok
leona mój jeszcze dwa tygodnie i do szkoły idzie , pierwsza klasa :ico_szoking: ja chyba za niego przeżywam :-D
Ostatnio się martwiłam że prawie nic nie mamy dla maleństwa .Marudziłam mężusiowi , a wczoraj szwagierka dała mi torbę podrużną ubranek i fotelik samochodowy :ico_haha_02: Wyciągnełam też z piwnicy wózek po Mateuszu żeby zobaczyć czy się jeszcze do czegoś nadaje czy do wyżucenia i się okazuje że jest jeszcze w super stanie.Uprałam całą tapicerkę tylko niestety z gondoli nie jest zciągana.Jakoś będe musiała wyczyścić .Tak więc odpadnie mi kupno nowego wózka .Tyle że jest troche ciężki bo na pompowanych kołach , ale po pół roku przeżuce małego do spacerówki też po Matim .Ta jest lekka :ico_haha_02: Tak więc troszkę kasy zaoszczęedze :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

19 sie 2013, 10:03

Hej dziewczyny

ja wstalam p[o 9 :ico_sorki: :ico_sorki: za to cala noc nie spałam :ico_placzek: :ico_placzek: albo duszno albo co chwile siku jeszcze maly do nas przyszedl i spal mi na plecach pozniej maz o 5 do pracy wstawal ... a wogole mialam mega stresa kolo 10 na wieczor bo wstawalam co chwile siusiu i cos mnie skora szczyopala przy majciochach dotykam a one mokre :ico_olaboga: myslalam ze ze stresu zejde polecialam do lazenki no mokre wiec wytarlam sie i pochwa sucha ale piczka za chwile mokra zmienilam bielizne polezalam chwile i znow wiec ja zawal serca tyle ze przod bielizny mokry sie robił poszlam znow i siedze na ten toalecie i juz wyczulam ze mala sie ruszyl;a a tu mi kilka kropel spadlo tzn wysiusialam sie :ico_sorki: :ico_olaboga: i to jednak tak mi pecherz uciska ze mi conieco sie popuscilo :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: teraz cisza ale wkladke musze miec bo boje sie ze jak kichne to sie zsikam :ico_sorki: :ico_szoking:

lala- no widzisz to bedziesz miala troche pracy nad wyszykowaniem tego wszystkiego :ico_oczko: ja juz musze tylko po pizame sie wybrac i wkladki do biustonosza :ico_haha_02: i mam wszystko no i mokre husteczki ..
A moj jeszcze 2 tygodnie i do przedszkola juz zerowka :ico_oczko: jeny i trzeba go jeszcze w ciuchy wyszykowac :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 sie 2013, 10:16

Hej!
Wczoraj nie dałam rady już zajrzeć po wycieczce. Okazało się, że pojechaliśmy trasą nadburzańską, do domku wróciliśmy po 20 bardzo zmęczeni, bo po drodze sporo zwiedzaliśmy.

Lala super, że masz tyle rzeczy dla maleństwa :ico_brawa_01: Ja za rok będę przeżywała Polę i jej 1 klasę. Ja ostatnio jakoś śpię, nie licząc wędrówek do toalety :ico_oczko:

Szkieletorku no to dziś dzień pod tytułem badania - wytrwałości życzę.

Leona Marcel od dziś w przedszkolu. Jak wrócicie opisz koniecznie jak było :ico_sorki:

Kamilka moja teoretycznie powinna już się powoli uspokajać, ale ona ma gdzieś to co powinno być i robi po swojemu. Z godzinkę spokoju i kręci się wierci i szaleje prawie non stop. Ja już nawet w nocy się nie budzę, bo przyzwyczaiłam się do jej harców, jak spokojna to dziwnie się czuję i zaraz głupie myśli mnie nachodzą.
Współczuję przeżyć. Ja wkładkę też moczę, ale to raczej śluz, czy też wydzielina z pochwy. Średnio przyjemne, ale takie uroki.

Jenny a Ty chyba dziś wizytujesz o ile dobrze pamiętam. Zapytaj gina o te żylaki, a to przypadkiem nie jest wskazanie do cc?

Betina się nie odzywa, ciekawe co u niej...

Ja mam nadzieję, że dzisiaj będę w końcu się dobrze czuła i za prasowanie się wezmę, bo czeka i czeka aż się zlituję.
A. mi wczoraj powiedział, że z Polą tak nie marudziłam, no ładnie myślę - niech by się cwaniaczek zamienił na jeden dzień brzuchami i ciekawe jakby śpiewał :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
betina
4000 - letni staruszek

19 sie 2013, 10:30

jestem jestem
weekend minął szybko nie miałam nawet kiedy wejśc

sb mineła pod znakiem przygotowań,poprałam fotelik,bujaczek,łóżeczko naprawione,umyte i już stoi i czeka gotowe na Madzie,kupione już chyba wszystko do szpitala i na początek
no i jestem spokojniejsza że w razie w nie muszę się martwić
a i ciotka wraca w środe czyli wreście będę mieć pewną opiekę :-D :-D

w ndz byliśmy na basenie bo ponad 30 st było a czułam się na siłach i leniuchowałam na leżaczku a mąż z synem w wodzie szaleli

dziś teściowie mają przyjechać w odwiedziny,byli nad morzem 2 tyg mają nam rybki świeże przywieść ,fajnie bo mam ochotę :-)

a ja od rana z bólem głowy chodze,chyba przez ciśnienie i na wymioty mnie bierze ,wziełam prysznic jest lepiej,z piersi zaczeła mi lecieć już siarka ,organizm zaczyna się przygotowywać ,może uda mi się urodzić w sierpniu :ico_sorki:

szkieletorek

19 sie 2013, 12:11

wkladke musze miec bo boje sie ze jak kichne to sie zsikam :ico_sorki: :ico_szoking:
Ja wkładkę juz od bardzo dawna mam non stop bo bez niej byłoby kilka wpadek.
Ja wkładkę też moczę, ale to raczej śluz, czy też wydzielina z pochwy
No u mnie też tego jest najwięcej ,czasem bardzo dużo i głupieje czy to śluz czy cos innego.
A. mi wczoraj powiedział, że z Polą tak nie marudziłam
Mój mi tak nie powiedział bo widzi że się męczę ale ja wiem że nudzę i to bardzo bardzo .W 1 ciąży chyba tylko przy porodzie jęczałam.
z piersi zaczeła mi lecieć już siarka ,organizm zaczyna się przygotowywać
Właśnie miałam was pytać czy już wam leci.
Mnie i w pierwsze ciąży i tym razem tez od około 20 tyg leci siara. Tylko u mnie leci tego sporo że czasem wkładki zakładać muszę bo stanik mokry.A jak nacisnę piersi to tryska jak bym tego miała już bardzo dużo.

szkieletorek

19 sie 2013, 12:16

Położyłam mała na drzemkę, ja też zaraz się kładę bo zmęczona jestem bardzo.
Mała osłuchowo ok gardło też ,mocz zawiozłam zobaczymy jutro czy coś się dzieje czy tylko takie coś jednorazowe było.
Potem ja pojechałam na badanie krzywej cukrowej,Rany musiałam zaciskać mocno zęby by nie zwymiotować.Potem robiło mi się bardzo długo jeszcze niedobrze i bardzo senna byłam.
Później malutkie zakupy i do domku.
Teraz zjadłam obiad i zdrzemnę sie jak mala zaśnie

Awatar użytkownika
jenny1983

19 sie 2013, 12:24

Moje wkładki to są ciągle mokre :ico_zly: , bo albo od globulek, albo od śluzu, już kilka razy miałam schizę, że to wody, ale lekarz zapewnia, że jest ich w normie. Tak Spinka dziś mam wizytę i dobrze, bo znów mam brzuch twardy. Mały tak napierał na dole, że zaraz macica zbuntowała się, jak nie przejdzie wezmę tabletkę.
Lala to fajnie, że powoli zaczynasz kompletować wyprawkę.

Awatar użytkownika
lala

19 sie 2013, 13:33

Ja ostatnio mam problem zaśnięciem zasypiam ok 1 w nocy , a pużniej wstaje nie wyspana tzn synek budzi mnie ok 9;30. Dziś wstałam po 8 bo musiałam iść na pobranie krwi w środe do gina idę.
Kamilkawspółczuje przeżyć
My dziś z małym na rowerach troche pojeżdziliśmy tzn mały chciał jechać na jakiś plac zabaw gdzie jeszcze nie był i chciałam sobie skrucić droge i tak wyszło że pojechaliśmy dwa razy dłuższą drogą a teraz wykończona jestem

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”