Witam wieczorkiem
My dzis mamy taki smutny dzień byliśmy na pogrzbie wujka mojego M i tak nam ciężko to przyjąc do wiadomosci bo był zdrowy i tak nagle wszystko się potoczyło że dostał wylewu nim dojechał do szpitala zmarł - ale nie będe was dołować
Byłam dzis w poradni głuchoniemych i badanie wyszło ok wszystko w normie ale lekarz powiedzał że jedno uszko troszke słabiej a że mała była w trakcie infekcji to powturzymy badanie za klka tygodni
dopaly nas plesniawki
dobrze że juz przechodzą po tym pędzlowaniu
1000 zł koszmar
oj kochana u ciebe to teraz podwójne wydatki ale lepiej zapobiegać my tez na ta 6w1 się decydujemy bo moja Niki tez takie szczepienia otrzymywała co do dodatkowych to myślałam o pneumokokach ale jeszcze zobacze jak finansowo będziemy stali
raz na jedną raz na drugą strone
Madziu nasza Ida ma strasznie odkształconą główke bo w szpitalu kładli ja praktycznie na jedną strone jak leżała pod respiratorem a później to juz sama wybierała ten prawy bok na którym się przyzwyczaiła lezec
staram się ja kłaść na przemian ale ona uparcie na jedną strone
i teraz zaczełam ją kłaść dość często na tym plaskatym boczku żeby wytrzymała i się nie przekręcał to podkładam jej z drugiej strony wałeczek zrobiony z ręcznika i pomału choć bardzo jej się to nie podoba przyzwyczaja się i juz nawet przestaje marudzić choć obrucić się uparcie prubuje
Kłade jej zabawki z tej drugiej stroy aby ja troche zaciekawić i sprowokowac aby lezała na tym właściwym boku
a jak jest w lezaczku to tez ta ją stawiam aby zaglądała do mnie na tą nie wygniecioną jej nieulubiona strone
Najlepszy moment na to aby skorygowac taka główke wygnieciona z jednej strony jest teraz bo kości sa jeszcze miękkie później to juz cięższa sprawa
Jedno tylko że ty bedziesz miała podwójny jez bo ja z jedną główką upartą walcze a ty bedziesz musiała z dwoma
ale pomalutku i sie sliczne główeczki okraglutkie zrobią
ruszy łapką i ją skalecze
Isiu nie pisz sobie czarnych scenariuszy na spokojnie jak sie boisz to jak mała będzie spała choć ja to robie nie na śpiocha bo moja mała nie lubi jak się ją dotyka jak śpi - niestety ze szpitala to wyniosła że jak spała ktoś przychodził kłuł lub inne rzeczy robił
Spokojnie razem z męzem i jakoś dasz rade spróbuj na początek jena rączke przy następnej drzemce drugą, pozatym tymi nożyczkami dla dzieci naprawde chyba trzebabyło chciec zrobic dziecku krzywde. Moja da była taka mała wszystkie wasze pociechy sie większe urodziły niż ona jak wyszła ze szpitala i dałam rade takie paluszki jak u barbi obciąc pazurki to i ty dasz rade
Wiem że lękasz się bo chcesz jak najlepiej ale mówie ci lepiej dla niej jak będa obcięte pazurki bo szkoda aby sobie śliczna buziunie podrpała - jeszcze będziesz takie jej manicur robic że ho ho w końcu to panienka