kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

13 sty 2009, 22:45

Jagna no my mamy kolede jutro ale mnie nie bedzie zostanie maz z tesciowka :)ja tez huberta juz w spacerowce woze kiedy skonczyl 3,5 miesiaca bo nie chcial lezec i jak z nim ide to jest tak na pol lezaco i tak spi tez wiekszosc czasu na spacerze ale jak sie obudzi to lezy chwilke i koniec musze na rece go wziazc :/

Gie no nie wiem moze i smiesznie brzmi i moze sie nie odmienia ale u nas tak mowia przynajmniej ci ktorych znam to wlasnie tak mowia :)my z M lubimy te kluchy oj mozna sie nazrec ze tak powiem :)

lubimy tez warzywa na patelnie, M je duzo ryzu z sosem a za miesem nie przepada za bardzo za zupami tez nie jak tesciowka mu nie dawala jak byl maly to teraz duzo rzeczy nie lubi z owocow je tylko jablko i pomarancze i mandarynki a tak to zadnych nie lubi ja uwielbiam owoce : banany,itp wszytskie egzotyczne nie ma ze jakiegos nie zjem no chyba ze grejfruta :( blee ja lubie tez duzo rzeczy na mleku :)

margarita moja tesciowa robi likier z karmelu bardzo dobry tez lubie ale tez lubie czekoladowy kakaowy pilam :) i inne oczywiscie tylko okazyjnie :) no wiem maly tez mial taki kaszel :(

Ja tez ide zaraz spac bo rano do lekarza dzis byly dzieci chore wiec nie bylismy :( a jutro to caly dzien mnie nie ma w chacie :/ bo musze pozalatwiac sparwy i maly z moja mama bedzie :) :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-01-13, 21:47 ]
Iwonka to super ze mala tak ci spi jak ja wyjde z hubertem i nie spi akurat to nie zawsze zasnie ja go w domku lekko lulam daje mu pic i ona zsypia wiec ja wychodze to on juz spi :) ciekawe jak dlugo tak bedzie :)

[ Dodano: 2009-01-13, 21:49 ]
bo jak zacznie chodzic sam to kuzynka juz mi mowila ze widac ze on nie bedzie lubil jezdzic w wozku bedzie wolal sam na nogach :/ jak byl maly lubil jezdzic wozkiem i zawsze zasypial a teraz nie chce siedziec w wozku jak sie przebudzi na spacerku :/ :ico_zly: :ico_placzek: :ico_olaboga: :ico_oczko: :-D

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

14 sty 2009, 08:40

Witam z poranna :ico_kawa: ...

A więc tak jak postanowiłam,tak też było i poszłam wczoraj wcześniej spać.Teraz czuje sie super.Starszy syn szykuje sie do szkoły...młodszy ma na 11-tą.

Emi przespała całą noc a o 7 standardowo wypiła 210 ml mleczka :ico_brawa_01:

MARGARITA-jak zauważyłaś ostatnio mam jakos mniej weny i ochoty na pisanie.Nie wiem czemu... :ico_noniewiem: Ale obiecuję poprawę :ico_sorki:

I naprawdę współczuję Ci....i żal mi Mai,bo ja wiem co to znaczy... :ico_placzek:
Emila też tak kaszlała,miała wysoką gorączkę i nie chciała nic jeść ani pić :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-01-14, 07:42 ]
Aha...chciałam Was zapytać ...ile jednorazowo zjadaja obiadku ze słoiczka,wasze maluchy?
Emi zjada pół,ale wydaje mi się że jakbym dała jej cały tez by wciągnęła.

Awatar użytkownika
szkrab
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

14 sty 2009, 08:51

Witam i ja z poranna :ico_kawa:

Ale narobilyscie smakow z tymi pysznosciami :-) Ja to ostatnio jakies szybkie dania robie a najczesciej gotuje na dwa dni zeby miec co drugi troche luzu :-)

Czytam ze wy juz wasze maluszki w spacerowkach wozicie .Ja poczekam jeszcze tak do lutego i wtedy Julke przesadze .Niech jeszcz eteraz te mrozy w wanience przespaceruje :-)

Jagna ja jeszcze obiadkow nie podaje bo my na cycu jestesmy.Jak narazie Jula zjada zamiast jednego karmienia pol sloiczka deserku a na wieczor kaszke ale ile jej jest to nie wiem bo robie jej w miseczce i dale lyzka a robie taka z 7 lyzeczek wiec chyba sporo :-)

Maja juz wasze szkraby stale pory drzemek? U nas to tak co 3 godziny wypadaja wiec mamy tak 3 do 4 drzemek.

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

14 sty 2009, 09:05

szkrab, to i tak dobrze ,że zjada Ci te deserki.Ja pamietam,że jak karmiłam mojego cycola Kubusia(2 lata) to on w ogóle nie chciał nic jesć ani pic, :ico_olaboga: Tylko cyc.... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 09:34

.Jak narazie Jula zjada zamiast jednego karmienia pol sloiczka deserku a na wieczor kaszke ale ile jej jest to nie wiem bo robie jej w miseczce i dale lyzka a robie taka z 7 lyzeczek wiec chyba sporo :-)
pol sloiczka deserku zamiast posilku? moj tez raz dziennie je pol sloiczka deserku, ale nie wystarcza mu to zamiast posilku... najczesciej chwile pozniej podaje mu jeszcze 150 ml mleka i dopiero wtedy jest zadowolony
Maja juz wasze szkraby stale pory drzemek? U nas to tak co 3 godziny wypadaja wiec mamy tak 3 do 4 drzemek.
jezeli chodzi o drzemki, to Jasper ucina je sobie tez tak mniej wiecej 3 razy dziennie (czasami 4, czasami 2)... pierwsza jest poranna od ok 10:30-11:30, pozniej przewaznie od 13 do 15 (najdluzsza), no i wieczorkiem ok 17-18 krotka (ona czesto wypada, bo A. wraca z pracy i maly jest cay podekscytowany zabawami itp.)
Jasperek idzie spac ok 21... ale ostatnio regularnie budzi sie o 5 rano :ico_szoking: i zaczyna gadac do siebie... ja mu probuje dac smoka, a ten w smiech :/
no i przewaznie 30 minut sobie gada w lozeczku, po czym zasypia znowu i budzi sie o 8 rano :-)
ale nie placze, wiec nie narzekam :)

dobra, my idziemy sie karmic, bo juz maly "przyszedl" do pokoju, w sensie A. go przyniosl :-) zajrze pozniej

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:03

Jagna30, Maja zjada poł słoiczka, ale myslę że jakbym dała jej więcej to też by wtrąbiła.

Iwonka Maja dostaje Zinat, drosetux i Lacti... cos tam.
Ale nocka była piękna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Wykąpałam ją czoraj o 19, dałam picie, lekarstwa i zostawiłam w łózeczku, po 10 minutach Maja spała :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: , zasnęła bez bujania ani takich spraw.
Na spicoah dałam jej butle o 22 o obudzila sie dopiero o 5,30 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:12

Wykąpałam ją czoraj o 19, dałam picie, lekarstwa i zostawiłam w łózeczku, po 10 minutach Maja spała :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: , zasnęła bez bujania ani takich spraw.
Na spicoah dałam jej butle o 22 o obudzila sie dopiero o 5,30 :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
:ico_brawa_01: musiala byc padnieta nieziemsko.. :-)

Jasperek wczoraj urzedowal do 22... ale praktycznie, jak go wlozylismy do lozeczka, to zasnal w ciagu 10 minut (my wyszlismy z pokoju, ale slyszelismy go na elektronicznej niani)... zreszta, tak robimy co wieczor - tylko zwykle przed 21... maly nigdy nie mial problemow z zasypianiem samemu, no i od poczatku spal w lozeczku :-)

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:18

Maja też od początku spi w lóżeczku a bujania nauczyłam ją jak była lekko przeziębiona w listopadzie

[ Dodano: 2009-01-14, 10:22 ]
ah, zapomniałam - Maja jak się obudziła o tej 5,30 dostała butlę i spała do 8 :ico_szoking: , moje dziecko kochane dało mamuni pospać :-)

[ Dodano: 2009-01-14, 10:25 ]
Co do spacerówki to jak narazie sie tylko zastanawiam nad tym. Teraz nie wychodzimy na spacery, ale Majka niedługo nie wejdzie do gondoli :ico_szoking: i będę musiała przenieść ja do spacerówki.
Na ostatnich spacerach grzecznie zasypiała w gondoli ale jak będzie po chorobie to nie wiem, przecież ona jak leży to wiecznie miączy, siedzenie albo stanie to jej pasuje, stanie najbardziej - przecież świat jest taki ciekawy.
A ostatnio zauważyłam że zaczęła bawić się swoimi stopami, śpioszki non stop są tam mokre, a paznokcie u nóg mogłaby sobie obgryźć, oczywiści jakby miała ząbki :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:28

dziewczyny, mam pytanie.. jak podajecie swoim dzieciom soczki, to musicie je rozcienczac z woda?

na moim soczku wieloowocowym napisane jest, zeby rozcienczac w stosunku 1:10 z woda... ale nie mam zadnej miarki do tego, ani nic :ico_noniewiem:

jak Wy to robicie? tak na oko?

aha i jaka ilosc soczku nalezy podawac? :/ bo ja sie nie orientuje...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2009, 11:28

A co do drzemek, to Maja spi jak jej wiatr zawieje :-/

[ Dodano: 2009-01-14, 10:30 ]
shoo, Maja pije tylko soczki klarowne i nie rozcieńczam ich, nie znalazłam takiego napisu na butelce, tych przecierowych ona nie chce mi pić.

[ Dodano: 2009-01-14, 10:31 ]
A ty jak musisz rozcieńczać to niech twoją miarka bedzie butelka.
10 ml soczku + 100 ml wody

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”