Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 cze 2011, 14:55

hej wpadłam popołudniowo z kawusią :ico_kawa: padam na pysk

Majce wychodzą dwa tylne ząbki, Przemek wrócił z pracy a ja właśnie Majkę kładłam bo marudna strasznie była... dostała takiego ataku płaczu ze szok, trzy godziny płakała :ico_olaboga: dopiero niedawno udało mi się ja uspac ze zmeczenia, albo syrop zaczoł działać :ico_noniewiem:
bo gorączki dostała z tego płaczu :ico_olaboga: ech mówie wam, kiepsko te zęby widze :ico_olaboga: krew miała w buzi może sie ugryzła w język?
sama nie wiem :ico_olaboga:
ważne ze śpi a Przemek z nią na naszym łózku :ico_sorki:

[ Dodano: 25-06-2011, 14:59 ]
izabella dywan ładny a lampka śliczniutka
Przemek chciał Majci kupić taką duzą rózową pszczołę w castoramie :-D
Obrazek

[ Dodano: 25-06-2011, 15:01 ]
ale na razie nie kupiliśmy bo w sumie nie wiadomo było co w brzuszku siedzi, a wszytskiego na raz zmieniać nie bedziemy, najpierw łózka i komody a później detale :-D

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

25 cze 2011, 17:55

elibell ja też lubie ciasta robić, a muffinki robię jogurtowe bo takie mi najbardziej smakują, z jogurtu brzoskwiniowego i brzoskwiń z puszki mniammmmm

a foremki mam silikonowe i powiem wam ze sa rewelacyjne :ico_sorki: kocham człowieka który je wymyślił :ico_haha_01:
Ooo daj przepis na te muffiny jogurtowo-brzoskwiniowe.
Foremki mam takie teflonowe i tez bardzo sobie chwale.
Maja nadal bez smoka :ico_oczko: pyta o niego ale nadal bez histerii i jakiegoś większego skomlenia :ico_oczko: chyba tak zostanie :ico_brawa_01:

zauważyłam ze tatusiowi bardziej o nim truje bo zauważyła ze on jej ustępuje we wszytskim :ico_noniewiem: cwaniara :ico_haha_01:
O jaka mała cwaniarka.Wie że tatuś ma miększe serduszko i bardziej ulega, dzieci to umieją wyczuć.
dywan kupiłam w kolorze limonki i kości słoniowej. Fajny jasny.

I lampę z delfinem pod sufit
Bardzo ładne żywe kolory dywaniku.

A ile zapłaciłaś za lampę ? Bardzo mi się podoba a nie widziałam właśnie jakiejś ładnej do dziecinnego pokoju.Gdzie takie coś można kupić.
Wyprał jak wyprał, testowaliśmy ten suchy proszek Vanish, co to się nim sypie dywan na 20 min. i potem odkurza.
Ooo ciekawa byłam czy to faktycznie działa .Tylko czy jedno opakowanie starcza na duży dywan ?? No i to chyba na jasne tylko bo jakoś wydaje mi się że na ciemnym by został ślad.

Ja skończyłam nareszcie swoje zadania na dziś , troszku z opóźnieniem bo usnęło mi się choć nie planowałam tego.Jakoś tak siedliśmy chwilkę z Pawłem na sofach i rozmawiamy rozmawiamy aż zasnęłam .On poszedł zamknął drzwi by mnie nic nie obudziło a ja spałam w najlepsze.

Awatar użytkownika
inia1985

25 cze 2011, 19:12

izabelllla123, śliczna ta lampka, dywan też ładny :-)

Kocura Bura, i ile fasolki wcięliście? :ico_oczko: he he :-D też muszę zrobić, bo bardzo lubię

izuś_85, ojej, to się Majka zapłakała i mąż nie mówił, żeby dać smoka?

szkieletorek, ja też dziś sobie drzemkę ucięłam, 1,5 godz. z Tuśka spałam :-D

Niedawno wróciliśmy od mojej kuzynki, jej synek taki malutki, że aż nie wierzyłam, że Wiki była jeszcze krótsza. Szybko się zapomina... Tuśka była bardzo zaciekawiona dzidziusiem, jak spał to latała do jego pokoju i zaglądała do łóżeczka, a jak się obudził, to koniecznie chciała cacy robić, tylko muszę popracować nad jej delikatnością, bo z tym kiepsko :ico_oczko: Jejku za 3 miesiące i ja będę tulić takiego szkrabka :-)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 cze 2011, 19:42

A ile zapłaciłaś za lampę ? Bardzo mi się podoba a nie widziałam właśnie jakiejś ładnej do dziecinnego pokoju.Gdzie takie coś można kupić.
ja kupiłam w agata meble za 150zł jak wpiszesz sobie w google. Lampa dziecięca delfin to jest jej kilka wzorow i kolorów. Pojedyncze, podwójne i potrójne delfinki, są nawet lampy scienne z pojedynczym delfinkiem za 120zł. na allegro też je widziałam.

Dzięki dziewczyny

Zmykam z mężem na kolację po ciężkim dniu, w końcu gruntowanie ścian zakończone, niestety jutro musimy malować, bo się z czasem nie wyrobimy

elibell
4000 - letni staruszek

25 cze 2011, 20:21

izabellla fajne rzeczy zarówno dywan jak i lampka, mi się też takie żywe kolory podobają:)
izuś_85, ojej, to się Majka zapłakała i mąż nie mówił, żeby dać smoka?
o dobre pytanie. Nic nie mówił?
Ooo daj przepis na te muffiny jogurtowo-brzoskwiniowe.
ja też chce , ja też chcę:):)

no i po imprezie, fajnie było, jak mała wstała to tylko do kuchni poszła na fasolkę, a póxniej wziełam ją na górę i porządki jeszcze robiłam, w końcu za ciuszki się wzięłam dla dzieciątka, no i pierwsi goście zapukali, maż za kamerę, to my na dół, mała w szoku co się dzieje, bo balony popowieszane na ścianach i kolorowe napisy Happy Birthday, balony na podłodze i na stole i stoliku dla dzieci kolorowe kubusiowe kubki i serwetki:)
i prezentów masa, że nie wiedziała co się dzieje, odpakowała pierwszy prezent i już kolejno każdy inny nie miała natchnienia, bo chciała się bawić tym co akurat odpakowała:):) A dostała zestaw muzyczny - bębenek, trąbkę i grzechotki dwie i tamburyn, pościel cały zestaw z dużą polska poduszką (u nas małe są tylko), hulajnogę, mikrofon do którego można nagrywać, jest kilka piosenek i dźwięki jakie wydają zwierzątka. Następnie zestaw bajek na dvd i plecak misia - to od siostrzenicy swojej, lalę z nocnikiem od nas, Panią Ziemniak co się wkłada oczy, usta, buty, włosy i dużo innych dodatków do tego, taka forma układanki, i rodzinkę barbi w ciaży z dzidzią w brzuchu i ken i starsza dzidzia w wózku, to od mojej siostry - będziemy uczyć się jak dzidzia z brzuszka wychodzi:)
nooooo i torcik się podobał i smakował, oczywiscie coś zostało ale malusio hihihi. Więc się cieszę:)
Umordowana jestem, bo i wszystko już posprzątałam, pomyłam, poodkurzałam i zasiadłam do kompa:) Ufffffff

zaniosłam stolik do jej pokoju ale jeszcze nie postawiłam, normalnie załamka, bo ma tyle maskotek że teraz sama nie wiem co robić, chyba część oddam gdzieś takich malutkich a zostawię większe, brak mi półek na miśki:(, trzeba posegregowac zabawki niebawem i to tak porządnie.

Awatar użytkownika
inia1985

25 cze 2011, 21:24

izabelllla123, dość droga ta lampa, albo ja się nie znam, bo my w sumie za sufitową się nie rozglądaliśmy, ma taką zwykłą z ikei i tak rzadko ją włączam, właściwie to ani razu :ico_oczko: pewnie w okresie jesienno-zimowym bardziej się przyda :ico_sorki:

elibell, o to Elizka miała dziś wrażeń :ico_brawa_01: super prezenty i imprezka też :-D

Pięknie dziś Niunia zasnęła :ico_sorki: oby noc była równie udana :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 cze 2011, 23:35

Hej!

Myśmy wciągnęli kilo szparażki i zasnęłiśmy na 2,5 godziny :ico_szoking: Bosko :ico_brawa_01:

elibell, no to imprezka udana na maksa! Fajnie,że Elizka zadowolona :-)
Tylko czy jedno opakowanie starcza na duży dywan ??
nasz dywan ma ok. 2 m na 2,5m i zużyliśmy pół opakowania, bo nie był bardzo brudny. A całe pudełko ma 900 g. I efekt jest.

My u Zuzi mamy na suficie takie drewniane pszczółki i kwiatki. Pszczółkom zamiast główek wkręca się małe żaróweczki, M. im oczka i buźki domalował , fajnie wygląda.
Bardzo mi się podoba a nie widziałam właśnie jakiejś ładnej do dziecinnego pokoju.Gdzie takie coś można kupić.
myśmy się dla Zuzi zszukali :ico_olaboga: , ale teraz w Castoramie widziałam dużo lamp.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 cze 2011, 09:09

dość droga ta lampa, albo ja się nie znam, bo my w sumie za sufitową się nie rozglądaliśmy, ma taką zwykłą z ikei i tak rzadko ją włączam, właściwie to ani razu pewnie w okresie jesienno-zimowym bardziej się przyda
sczerze powiem że nie wiem czy drogo czy nie podobała mi sie wiec wziełam, za innymi nie patrzyłam nawet. No w zimie to raczej jest ponuro więc chyba powinna sie przydać, chociaz czas pokaże.
myśmy się dla Zuzi zszukali , ale teraz w Castoramie widziałam dużo lamp.
u nas castorama jest dość mała i dział z lampami też nie jest wielki, ogólnie brakuje w Bielsku sklepu dobrze zaopatrzonego.

Ja biorę się z M. za malowanie sufitu bo grunt nam ładnie wysuszyło i po 8 godzinach mogę juz walczyć z malowaniem, mam nadziję że kolor farby na sciany wyjdzie ładnie i tak jak na próbnikach.

To zmykam w wolnym czasie wpadne z wizyta znów.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2011, 09:17

Dzien doberek :-)

ale sie rozpisalyscie, poczytaam Was wczoraj ale nie pamieta juz co mam napisac :ico_wstydzioch:
Wczoraj nie mialam czasu a sily juz za braklo wieczorem, w sumie nic takiego nie robilam, ale jakos tak wyszo.
To bylismy na zakupach, wrcilismy o 13, potem wypakowac wszystko, zrobic obiados, ogarnac troche i tak zlecialo.
A na wieczor jak usiadlam to myslalam, ze z bolu bede plakac tak mi krzyz rozrywalo :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Troche sie martwie o ten moj krzyz co bedzie dalej :ico_olaboga:

elibel, fajnie, ze mala zadowolona z prezentow,i ze imprezka udana :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

izabella sliczna ta lampa, ale tez mi sie wydaje, ze troche drogawo :ico_noniewiem: a i dywanik tez ciekawy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kocura Bura, super, ze weslicho sie udalo, grunt to dobrze sie bawic :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a i wielkie brawa za 30 tydzien, juz juz niedlugo :-)

Co do pieczenia ciast to ja tez z tych leniwych a za takie trudne to sie nie biore, zawsze robie murzynka, ktorego uwielbiam, albo jakies z kremem i galaretka albo z gotowych w opakowaniach noi tez kupujemy mrozone, wczoraj np serniczek, pychotka :-D

Jedziemy dzis na Flohmarkt( to tak jak w Anglii Carbot nie wiem jak to sie pisze) a na polski to nie wiem taki bazarek z uzywanymi rzeczami, moze cos maluchowi kupie :-) noi potem mamy zajechac na chwile do tesciowej, ae jakos nie mam ochoty

Milej niedzieli

[ Dodano: 26-06-2011, 09:18 ]
izabelllla123, no to przyjemnego malowania :-)

elibell
4000 - letni staruszek

26 cze 2011, 09:24

izabelllla123, to miłego malowania, ale masz fajnie, ja uwielbiam odświeżanie pokoi:) Pamiętam jak jeszcze u teściów mieszkaliśmy i pokoje robiliśmy, superowo, męczy to normalne, a jeszcze każde z nas pracowało do 18 więc czasu wiele nie mieliśmy, ale frajda niesamowita i pierwszym razem zapomnieliśmy ściany zagruntować hihihi

Pospałam troszkę dłużej o jakieś 20 min może, no ale i późno poszłam spać, bo po 24, mąż już pojechał, bo dziś w innym mieście robi, potrzebowali kilka doświadczonych osób, bo się cała ekipa zwolniła. Więc dzień bez męża całkowicie dziś. A jeszcze zaspał bo budzik mu nie zadzwonił to nawet kawki razem nie wypiliśmy:(

Brak mi planów na dzień, na obiadek fasolka szparagowa więc i do roboty wiele nie mam, ale chyba zacznę ciuszki dla malucha prać to i praca się znajdzie, tyle, że słonka nie ma to nie wyschną:(
Ale skiknąć muszę po chlebek i coś na kanapki, a później może do koleżanki się przejdziemy, to jakoś dzionek nam minie;)

aha pochwalę się moim dziełem hahaha
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us to stawiam za kolejny tydzień mój, bo to chyba w 30 weszłam już :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

a tak wyglądał torcik Elizki:)mój pierwszy samodzielnie zrobiony:)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”