Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 lut 2008, 08:57

Witam

Pierwsza noc w łóżeczku za nami i... obyło się bez żadnych płaczów nie było nawet marudzenia. Malutki ślicznie spał i obudził sie tylko 5 razy :ico_brawa_01:
A ja wyspana jak nie wiem. Rozwaliłam się na całym łóżku i tak dobrze mi się spało :-D
I nawet przytulałam sie do mojego męża :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Jestem strasznie duma z mojego Maleństwa, jest po prostu genialny :509:

Justyna_Bochnia, zdjęcia super. Fajna z Was rodzinka :ico_brawa_01:
Ja chrzciny mam w tą niedziele i już się boję jak to wyjdzie :ico_noniewiem:
Aniu bardzo bardzo przepraszam teraz się zorientowałam że pomyliłam imiona, przecież twoj synuś to Krystianek a nie Konradek. Ale walnęłam :ico_puknij: aż mi głupio :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: Wybaczysz?
No co TY. Nie gniewam się. Jestem tu krótko więc to normalne, że można się pomylić.
moj tata w tym czasie byl z Szymonkiem i super sie sprawdzil
U mojego też Małemu jest najlepiej bo ma taki fajny brzuszek i jak bierze Krystianka na rączki to jest Mu tak fajnie mięciutko :-D Mały uwielbia być u dziadka na rączkach :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

07 lut 2008, 11:23

JUSTYNKA zdjęcia rewelacja :ico_brawa_01: i naprawdę masz ładny kolor na włoskach :ico_brawa_01:

DOMINISIA no ciekawe czy prezent będzie :ico_oczko:

ANIU :ico_brawa_01: dla Krystianka za nockę :-D

a ja miałam noc straaaaszną :ico_szoking: zasnęłam o 2 w między czasie chyba z 3 pobudki a o 6 już Darek się obudził i minutę temu dopiero zasnął :ico_szoking: :ico_olaboga: jestem do d...i jeszcze ta pogoda okropna :ico_olaboga:

mam nadzieję, że u Was samopoczucie lepsze i tak jak Ania jesteście wyspane :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lut 2008, 12:28

agnieszka01.04, oj, Ty bidulko :ico_pocieszyciel: nie zazdroszczę tego niewyspania. Jak ja się nie wyśpię to jestem nieprzytomna cały dzień. U nas dziś nocka lepsza, pobudka przed północą, a potem przed 8. Przykryłam Zuzię na noc tylko kocykiem. Wcześniej też tak spała i chyba przez kołderkę tak często zaczęła się budzić, pewno jej za gorąco było.
Pierwsza noc w łóżeczku za nami i... obyło się bez żadnych płaczów nie było nawet marudzenia. Malutki ślicznie spał i obudził sie tylko 5 razy
Dzieciaczki są super, tylko my czasem wątpimy, a tu takie niespodzianki nam czasem robią :-D

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 lut 2008, 12:52

hej dziewczyny
a ja miałam noc straaaaszną zasnęłam o 2 w między czasie chyba z 3 pobudki a o 6 już Darek się obudził i minutę temu dopiero zasnął
nie zazdroszcze ci aga, choc u mnie bylo podobnie tylko mniej pobudek.
ta plesniawka w buzi go budzi. Jezyk wyglada jakby go ktos dywanikiem pokryl.
teraz bawi sie a ja mam zamiar zabrac sie za sprawozdania, oby szybko mi to poszlo.
Pierwsza noc w łóżeczku za nami
ania ja tak mialam jak go polozylam w szpitalu do łuzeczka i teraz juz spi w nim.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

07 lut 2008, 14:01

Dziękuję Dziewczynki za komplementy :)

Kicia Sama farbuję no bo z Małą do fryzjera nie moge pójść a to był bodajrze z Pallette Popilaty Blond ten rozjaśniajacy o 2-4 tony. M mi kupił hehe

Dominisia zgadzam się z Tobą M ma coś zaczepnego w oczach i to wykorzuystuje i potem się dziwi że pany dookoła niego lataja a ja się wkurzam!! Dominisia jak tam z mężem wybaczył tego plaskacza??

ewasiek, ania0709, ja teraz położyłam Marcelinę do łóżeczka i sama zasneła :ico_szoking: to chyba tylko ja tak sobie ubzdurałam że Ona sama nie bedzie zasypiać i spać :ico_puknij: Głupia ze mnie matka.

eve :ico_olaboga: ile rąk do pomocy :) i o nic nie musisz się martwić:)

A my juz byłyśmy na spacerku,. ale Marcelika nie chce juz spać w wózku tylko patrzy na mnie i zagaduje i rozgląda się jak obniże jej budke :) Zjadła zupkę krem z jarzyn z HiPPa i teraz śpi, ja zjadłam zupkę i będę zaraz robić rybę w sosie koperkowym :) Wiecie na tych chrzcinach to się uśmiałam bo dostała mase prezentów i tak dostała złote kolczyki z biało zielonymi kamyczkami i drugie takie same tyle ze z samymi białymi :-D :-D Złoty łańcuszek z medalikiem , i sam medalik. a trzecie kolczyki biedronki złote w lipcu przyjadą z Hiszpanii więc za tydzień jadę przebić Małej uszka. Dostała jeszcze dresik na wiosnę te pamiatki, nianię od babci z Austrii z kamerą więc teraz jak leże w wannie to widze co robi moja kruszyna :) i fotelik do karmienia... załącze Wam zdjęcie z wczorajszego wieczoru :)

ewasiek, na pleśniawki super jest APHTIN w takiej buteleczce jak krople do oczy kosztuje jakieś 4 zł i jest bez recepry, marcelina nie chciała Nestatyny więc kupiłam jej to jak była Malutka i po 2 dniach nie było śladu pleśniawki.

Ja dziś zamiast deserku dam Małej soczek z Bobo Fruta :) Zobaczymy moze zasmakuje :)
Wogóle to tak się za Wami stęskniłam że szok ale naprawdę przz te chrzciny nie miałam ani chwilki na net!! Ciągle po sklepach az juz byłam wykończona!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

07 lut 2008, 15:11

Hej!
Ja tez zaliczylam juz spacerek. Tylko droga od nas z domu do drogi glownej jest koszmarna, chyba 10 cm lodu, normalnie lodowisko. Myslalam ze nie przejde. Wyslalam rodzicom nowe fotki Jasia. . U nas nocka taka sobie. Jasiu zasnal o 22, o 2 zaplakal przez sen, ale dostal smoczek i zasnal, o 4 chcial jesc :ico_szoking: A przed 6 ostatnio tego nie robil... Potem o 7 zachcialo sie mu spiewac i wydawal z siebie rozne odglosy wiec wzielam go do lozka, pogadal z pol godzinki i zasnal no i wstalismy o 9. Dalam mu dzis ziemniaczki z jarzynkami ale nie bardzo chcial jesc za to soczek jablkowo marchwiowy wypil bardzo chetnie.

Justyna z jakiej firmy jest ten fotelik do karmienia?? Strasznie sie mi podoba!! A mezu wybaczyl... Musial w koncu :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

07 lut 2008, 15:35

dzięki dziewczyny za współczucie za nockę :ico_sorki:

JUSTYNKA a swój naturalny kolor to masz chyba nie za ciemny blond, co? bo ja mam ciemny blond i nigdy mi taki ładny kolor nie wyszedł :ico_noniewiem: i mi też bardzo się podoba twoje krzesełko :ico_brawa_01: i niunia w nim jaka zadowolona :ico_brawa_01: no i jakie prezenty wam sie posypały :ico_brawa_01: ja julci tez przebiłam uszy jak była mała, nawet nie pisnęła :-D aDarek to z soczkami nie wie co robić :ico_noniewiem: nie wie chyba że też ma je pić :-D

DOMINISIA to jak na Was to nocka też pełna wrażeń :-) mężulek wybaczył, ale prezenciku nie dał? :ico_oczko:

my po zupce jarzynowej dziś....ale już czeka na skończone 5 miesięcy...króliczek, u nas pogoda dziś straszna, pada deszcz i nici ze spacerku :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

07 lut 2008, 15:56

hej,byłam wcześniej ale nie zdążyłam napisać bo Kacperek się zbudził głodny,zjadł dziś prawie cały słoiczek marchewki z ziemniaczkami :ico_brawa_01: a przed chwilą wróciliśmy ze spacerku i teraz mały dalej śpi.Nasza nocka taka sobie,nad ranem to co godzinę wstawałam.Kacperek nie chce zasnąć w łóżeczku,tzn kładę go do łóżeczka i zamyka oczy,zasypia powoli i nagle marudzi i płacze,wezmę go na rączki a ten już spi,tak że w sumie to zasypia na rękach a nie sam w łóżku :ico_placzek: mam nadzieję ze już niedługo sam będzie zasypiał,cierpliwie czekam :-D

Justyna ja rozjaśniam też tą farbą albo jeszcze taką co rozjaśnia o 4-6 tonów i przed ciąża mi takie jasne wychodziły a teraz nie chcą,chyba to wina hormonów,może jak przestanę brać cerazette to wyjdą wreszcie ładne :ico_noniewiem:

Aga biedna dziś jesteś,ale ja się pocieszam że wstawanie w nocy nie będzie trwało wiecznie :-D :-D
Justyna super krzesełko i fajny ten wkład chyba dla mniejszego dzidziusia co nie?ja nie mam takiego i Kacperek troszkę jeszcze zjeżdża :-D A Marcelina jaki ma uśmiech od ucha do ucha,hihi,super.
Ania :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Krystianka za pierwszą noc w łóżeczku i dla mamusi też :ico_brawa_01:
Dominisia super że mężuś wybaczył :ico_brawa_01:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 lut 2008, 16:36

ja tez juz po obiadku :-D misio zjadl obiadek z cielecinka i jeszcze dołożyłam mu gotowanej marcheweczki (sama ugotowałam :ico_brawa_01: ) a teraz bawi sie w łuzeczku.
Ja po krupniczku, juz dawno mialam na niego ochote :ico_oczko:
Na razie siedzimy w domku chociaz całkiem niezla pogoda byla o 12, bo boje sie ze znow cos zlapie maly.
Jutro wzywam lekarza na kontrole zobaczymy co powie.
ewasiek, na pleśniawki super jest APHTIN
Wiem ze jest dobry aftin, ale podobno nestatyna jest silniejsza i szybciej dziala. Podobno plesniawka siedzi 7 dni, wiec moze zejdzie jak nie to znow wyrusze do lekarza.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 lut 2008, 17:19

Justyna_Bochnia, ale super Marcelinka wygląda w tym foteliku! Najwyższa pora,żebym i ja poskładała tron dla Zuzi, bo też dostała na chrzest. Ciekawe,czy wygodnie jej będzie, bo juz nie pamiętam,czy ma taką wkładkę :ico_noniewiem:
Zuzia wcięła ponad pół słoiczka dynki z ziemniaczkami :-D I tak jej się źle zrobiło jak się skończyło... Normalnie uwielbiam patrzeć jak ona wcina :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”