Tośka_30
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2012, 10:45

Mamusia, a najlepiej to nie podcieraj się niczym, bo ręczniki też mogą jakieś bakteire pozostawiać.
Pamiętam jak u mojej Matyldy wyszła jakaś okropnie ciężka do zwalczenia bakteria- ja przerażenie, ale jak powtórzyliśmy badanie to juz było OK.
Ponoc ta akurat bakteria często wysępuje w wodzie

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2012, 10:48

Ponoc ta akurat bakteria często wysępuje w wodzie
no ale jak nie wytrzesz sie niczym to akurat woda wkapie do pojemniczka. chyba że czekasz aż wyschnie :ico_haha_01: ja sie myje rano w zimnej wodze- bo jaksię w piecu nie pali to nie mam ciepłej . no i wycieram zwykłym ręcznikiem i ciagle miałam wynik bakterie dość liczne a ostatnio nieliczne :ico_sorki:
a właśnie Mamusia28, nie ma w moczu leukocytów? bo jak nie ma to luz, bo leukocyty świadczą o zapaleniu.
mój gin nie zwracał uwagi na te bakterie skoro leukocyty 1-2 wpw :ico_sorki:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

02 mar 2012, 11:06

Dziękuje po niedzieli powtorze badanie. badanie ogolne moczu wyszlo idealnie wiec pewnie macie racje ze to bakteria z ciala cyz recznika. 16 marca jade na USG genetyczne to zapytam gina juz jak bede miala drugi wynik.

[ Dodano: 02-03-2012, 10:08 ]
ja mam dziś płaczliwy nastrój- a nie mam powodu. chyba będzie czyszczenie kanalików łzowych :ico_noniewiem:
oj chyba każda z nas tak ma czasami. ja tez popalcze, ponarzekam a za chwile się smieje. To są chyba humorki...zmienne nastroje ciążowe? <przytul> bedzie wszystko dobrze:)

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2012, 11:17

narobię naleśników na poprawę humoru :ico_haha_02:
pogoda dobijająca. gdzie się podziewa słonce? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 02-03-2012, 10:19 ]
Mamusia28, teraz popijaj mineralkę z cytryną, podjadaj żurawinę- w biedronce jest pyszna :ico_haha_02: to zakwasi mocz i ewentualne bakterie padną :ico_oczko:

Tośka_30
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2012, 11:27

Marta, podrzuć kilka naleśników z bitą śmietaną. Zjadałabym sobie:)

W ciąży ponoć bardzo często są bakterie w moczu u kobiet, gorzej właśnie jak jest leukocytoza. A ja mojej Matyśce nie podcieram niczym, bo tak kazała nefrolog i chwilkę czekam aż wyschnie :)

[ Dodano: 02-03-2012, 10:32 ]
a co do nastrojów to ja póki co ich nie miewam, ale pamiętam jak często ryczałam w ciązy z Tyśka...

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

02 mar 2012, 12:06

hej dziewczyny,dzis sie w koncu wyspalam bo przez ostatnie 3 dni jak mieszkam u brata to nie moglam wogole spać :ico_noniewiem: Ale śniło mi się,że maż sie zauroczyl w jakiejs laseczce i sie wynosilam do mamy :ico_olaboga: dobrze,ze to tylko sen hehe ;)

Kurcze ja caly czas tez mam bakterie w moczu ,ale nigdy nei zwrocilam uwagi na leukocyty - musze sprawdzic jak bede w domu :ico_noniewiem:

Tośka_30
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2012, 12:16

Medleine, Ty to masz sny :)

Sprawdź sobie te leukocyty, choć pewnie ich nie masz, bo gin by na to zwrócił uwagę

Awatar użytkownika
malinowa19
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

02 mar 2012, 13:00

hej Mamusie:)

ja dzisiaj miałam tak okropny sen że nie mogę do tej pory dojść do siebie :ico_placzek:
śniło mi się że urodziłam (Stasia) i w pierwszy dzień nosiłam go tak pod bluzką tam gdzie mam teraz brzuch.. a potem go jakoś zgubiłam :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
a wszyscy mi mówili że nic sie nie stało itp... okropne sny....

Marta - pisałaś że Cie krzyże bolą? ja tez nie mogę już od kilku dni wytrzymac z tego bólu, aż sobie wstrzymałam jeżdżenie 'L' bo pewnie bym nie wysiedziała ani godz

Tośka_30
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

02 mar 2012, 13:07

Malinowa mnie też boli krzyż :(
A co do snów to mi się śniło kilka dni temu, że urodziłam do muszli klozetowej i wzięłam do ręki te malutkie ciałko, a ono jeszcez żyło. Sen byl tak realistyczny, że do rana nie mogłam kołatania serca opanować, a o spaniu już nie wsplmnę...

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 mar 2012, 13:14

a antybiogramu nie robili Ci?
właśnie jak mi wyszła bakteria e.coli to od razu antybiogram zrobili czyli może być tak jak dziewczyny mówią wynik nie jest groźny.
okropne sny....
to macie sny z madleine niezłe :-) ja już się do swoich snów przyzwyczaiłam codziennie mi się śnią takie głupoty :ico_olaboga: jakbym film oglądała :ico_olaboga: ostatnio jak byłam w ciąży już to śniło mi się że lekarz wyjął dziecko i powiedział że to dziewczynka potem dziecko obsmażył jak kurczaka takiego bez rąk i głowy :ico_chory: i mi wsadzał z powrotem bo powiedział że jeszcze nie pora na poród :ico_olaboga: :ico_puknij:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”