szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

Re: Jesień mamy wita 2013

23 sie 2013, 19:04

moj tez ma wystajace lopatki
A to coś złego ??
Ja tak mam od zawsze .

U nas pracowity dzień. Nawet nie będę pisać co dziś zrobiłam bo bym pisała i pisała .
Miałam jeszcze odkurzyć w aucie i je umyć ale brzuch mnie troszkę pobolewał i twardy się robił więc sobie odpuściłam i teraz maluję paznokcie a za chwilkę siostra zakręci mi włosy na papiloty.
Mocz córci wyszedł tym razem w normie więc nie mamy powodu bo obaw.
Jutro wesele więc się będziemy bawić.

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 sie 2013, 19:26

Szkieletorek to jest poprostu wada postawy jak sie u dziecka nie skoryguje to potem sie to pogarsza zwieksza sie skolioza i sie ma wypukle plecy a wklesla klatke i nie wyglada to za ladnie a pozniej moga doskwierac od kregoslupowe bole :ico_noniewiem:
Najczesciej polecany jest basen i plywanie kraulem na wyciagniecie miesni a wciagniecie lopatek lub zajecia z drazkiem czy przy drabinkach :ico_oczko:
Plaskostopie to juz inna bajka ale rownie trzeba pilnowac :ico_noniewiem:

Do klikniecia w poniedzialek zaczynam weekend a dzis mamy rocznice slubu wiec bedziemy swietowac ciacho juz wyciagam :ico_zdrowko: :ico_urodzinki: to juz 5 lat... szok

szkieletorek

23 sie 2013, 19:38

Ja jakoś krzywa nie jestem więc nie wiem .
Płaskostopie ma mój mąz i nic mu nie dolegało nigdy .
Mnie ostatnio dr powiedziała że 95% dzieci ma płaskostopie.Moja ponoc tez ale nie stac mnie na buty ortopedyczne za min 150 zł więc nie zrobie z tym chyba nic. Mąz tak jak mówiłam ma i no własnie wie że ma i tyle.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sie 2013, 20:21

Kurcze mowicie ze wystajace lopatki do wada postawy?? :ico_noniewiem: Marcel tez ma wystajace :ico_noniewiem:
Moze na bilansie czterolatka poprosze lekarza zeby go obejrzal :ico_noniewiem:

U nas dzisiaj dzien szybko minal, truskawki posadzone :ico_oczko:

Jutro przed poludniem chcemy wybrac sie do portu bo "drzwi otwarte" sa, a po poludniu basen, ale ja raczej w stroj juz nie wejde, takze tata wejdzie z synkiem do wody :ico_oczko:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sie 2013, 21:17

Kamilka Ty masz coś wspólnego z rehabilitacją może? Czy tak tylko obeznana w temacie jesteś? Najlepsze życzenia z okazji rocznicy :ico_prezent:

Szkieletorku udanej zabawy na weselu! Dobrze, że wyniki Lilci się poprawiły :ico_sorki:

Lala no 80 zł to już przyzwoita cena, a 17 km to bliziutko, aj do miasta jeżdżę prawie 30 km :ico_oczko: Rehabilitacja pomoże, ja też muszę Polę do dobrego ortopedy zaprowadzić, żeby ją przebadał.

Leona fajny dzień się jutro zapowiada :-)

Betina co słychać?

Jenny teraz taka zajęta jesteś, że nie bardzo masz czas zajrzeć :ico_oczko:

A ja jestem załamana tym remontem :ico_olaboga: :ico_placzek: Normalnie szkoda słów. A jeszcze mi na dodatek dzisiaj A. deskę do prasowania spalił (drut jakiś się urwał i stała krzywo, więc A. miał ją pospawać i deska spłonęła) no i nie mam na czy prasować, poza tym kolejne 150 zł do oddania, a ja nie wiem kiedy teraz dostanę wypłatę i nie mam jak prasowania ciuszków dokończyć :ico_placzek: Wiem, że smęcę, ale kurcze dość mam i denerwuję się tylko, poza tym kucie się nasila, tzn. częściej odczuwam, więc czuję w kościach, że czasu za wiele to my nie mamy...
Zmykam nie marudzę, nawet pisać już mi się nie chce, żeby nie truć Wam za dużo.

Awatar użytkownika
jenny1983

23 sie 2013, 21:33

Spinka nie smęcisz, faktycznie wkurzyć można się.
Kamilko u Was 5 rocznica :ico_tort: , a u nas będzie 6 w nd :-)
Szkieletorku udanej zabawy życzę.
Betino odezwij się?
Leona u Ciebie jak zawsze fajny dzień zapowiada się :ico_oczko:
Lala 80 zł to już przyzwoita cena, ale wkurzyć można się, że na nfz nie możesz tego zrobić.
A mnie dziś siostra odwiedziła porobiła mi zdjęcia brzuszka mam nadzieję, że coś fajnego wyjdzie i będę miała pamiątkę.
I jestem w szoku zaczęłam nagle tyć w 9 mc w ekspresowym tempie, więc mam już 8 kg na plusie i wszystko idzie w brzuch.

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

23 sie 2013, 21:39

Spinka - tak ja jestem fizjoterapeutka i masazystka :-D ...
Ja tam uczulona jestem jesli moge zadbac o prawidlowa postawee dziecka to dlaczego mam tego nie zronbic.. Sama poradzilam sobie z napieciem miesniowym u Adasia i wszyskimi trudnosciami :ico_noniewiem: to chociaz mi sie przydalo...

Szkieltorek takie buciki mozna dostac na recepte dla dziecka tylko trzeba sie tym zainteresowac.. wydaje mi sie ze takie podejscie to nie podejscie bo tak sie ma i nic teraz nie dolega to sie zaniedba ten sam problem u wlasnego dziecka :-? Takie rzeczy odzywaja sie po czasie albo blisko 50tki... Zalezy...

Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

24 sie 2013, 10:16

Szkieltorek takie buciki mozna dostac na recepte dla dziecka tylko trzeba sie tym zainteresowac.. wydaje mi sie ze takie podejscie to nie podejscie bo tak sie ma i nic teraz nie dolega to sie zaniedba ten sam problem u wlasnego dziecka :-? Takie rzeczy odzywaja sie po czasie albo blisko 50tki... Zalezy...
Zgadzam się z tobą kamilka, ja już od dawna zwruciłam na nużki Mateusza uwage tylko trafiliśmy początkowo do złego ortopedy, która stwierdziła że wystarczy że będzie chodził na korektywe. Niestety chodził w przedszkolu 3 lata i nic nie pomogło.Naszczęście pediatra nam dała namiar na tą lekarkę i to u nas w szpitalu czyli 5 minut pieszą od mojego domu. Będzie chodził na rehabilitacje przez 3 tygodnie a póżnie dostaniemy cwiczenia do domu.Za pół roku do kontroli a i wkładki mamy kupić..
Szkieletorku - może wystarczyło by lilci wkładki kupić koszt mniejszy bo ok 68 zł.Wkażdym razie może warto wybrać się do ortopedy póki lilcia mała to łatwiej by było skorygować.Wiesz że od płaskostopia moze też mieć krzywe nużki bo z czasem mogą jej się kolana do środka schodzić czy coś innego , a u dziewczynki to już nie ładnie wygląda .A to że mąż ma i nic mu się nie dzieje nie znaczy że lilci nic nie będzie.Pomyśl nad tym. Dobrej zabawy na weselu życze :ico_haha_01:
kamilka 100 lat w miłosci

szkieletorek

24 sie 2013, 11:02

Dzięki dziewczyny za opinie na temat płaskostopia .Pomyślimy na pewno o tym .

Wlasnie siostra robi mi wlosy .Potem juz nie bede miec czasu pewno wpasc wiec udanego weekendu

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 sie 2013, 15:05

Witam!
No to mamy kolejną specjalistkę na forum, Kamilka dobrze wiedzieć :-)

Szkieletorku baw się dobrze :-)

Jenny co słychać?

Betina zastanawiam się czy Ty przypadkiem już nie urodziłaś??

Leona szaleje ze swoimi chłopakami na pewno. Wpadnij i opisz co robiliście :ico_sorki:

Lala no to fajnie z rehabilitacją, że tak bliziutko macie. Ja słyszałam pogląd, że wkładki ortopedyczne nic nie dają, jednak sama nie mam w tym temacie doświadczenia (twierdził tak facet wykładający na AWF właśnie rehabilitację lub coś pokrewnego).

Ja kupiłam laktator, tzn siostra mi kupiła a ja jej później kasę oddam, na szczęście pomogła :ico_sorki: A. dziś na rajdzie, my z Polą same w domu, tzn fachowiec jest i zaraz już będzie malował kolorem pokoik Poli. Ja deski nie mam, więc praktycznie nic nie robię. Byłam u rodziców i babci, która orzekła, że według niej na dniach urodzę :ico_olaboga: Ale w środę wszystko się okaże na wizycie :ico_oczko: W sumie taki leniwy dzień, bo nie mam co robić - bo sprzątać też nie ma sensu, więc odpocznę. Humor przynajmniej mam troszkę lepszy :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”