Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2009, 17:40

No przynajmniej masz gwarancje, że na święta będziecie wszyscy razem w domku:)

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

05 lis 2009, 19:42

to prawda
a Święta z dzidzią są super, szkoda tylko, że na początku nie bardzo można gości przyjmować, bo ja uwielbiam zjazdy rodzinne

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2009, 20:27

Pruedence, biedna jesteś z tą zgagą :ico_olaboga: To chyba gorsze niż mdłości w I trymestrze :ico_chory:

barbapuppa, jedno jest pewne, pierwsza z nas będziesz tulić swoją kruszynkę - no i święta rzeczywiście zapowiadają się niesamowicie :-D

inia1985, :ico_brawa_01: za następny tydzień :-D No i mam nadzieje, ze pobyt w przychodni nie spowodował żadnych komplikacji zdrowotnych :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2009, 20:40

barbapuppa- a dlaczego nie możesz przyjmować gości? Ja tam wierze, że mój Adaś się urodzi przed świętami, a same święta spędzimy u moich rodziców w domku w rodzinnej atmosferze przy choince i kominku, chyba się załamie jak będę musiała sama siedzieć w szpitalu :(

Shiva- tobie też już niedużo zostało :-D

No ta zgaga jest rzeczywiście upierdliwa, zjadłam rosołek ale musiałam po nim aż 3 tbl reni zgryźć,żeby nie zwymiotować, a teraz umyłam sobie specjalnie zęby i na razie nie jem kolacji tylko wypije sobie herbatkę, bo potem jak idę spać to mi wszystko podchodzi do góry.

Awatar użytkownika
inia1985

06 lis 2009, 10:45

Hejka Dziewczyny :-)

Jejku jak mnie Młoda skopała dzisiaj w nocy... :ico_placzek: Bolało strasznie :ico_placzek: Odegrała się na mnie za te negatywne emocje, które wczoraj jej zafundowałam (kłótnia z mężem). Dziś o 17 idę do lekarza i już się nie mogę doczekać, oby tylko dobre info miał :ico_sorki:

barbapuppa, to rzeczywiście będziesz pierwsza :-D i święta na pewno spędzisz z Ulcią :ico_brawa_01:
święta spędzimy u moich rodziców w domku w rodzinnej atmosferze przy choince i kominku
ja też mam taką nadzieję :-) ostatnio sobie uświadomiłam, że tak całkiem idealnie nie będzie, bo nie będę mogła zjeść uszek i pierogów z kapustą i z grzybami, a zdecydowanie to moje ulubione jedzonko świąteczne :ico_olaboga: Szkoda, że nie masz skutecznej metody na zgagę :ico_noniewiem: Jak to moja mama mówi: "będziesz miała włosiste dziecko" :ico_oczko:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2009, 10:57

Witajcie dziewczynki!
barbapuppa- a dlaczego nie możesz przyjmować gości?
ja chyba sama bym nie chciała gości, po pierwsze bo zimą wiele osób ma katary itp a lepiej malucha nie narażać w pierwszych dniach życia, a po drugie chyba nie będę miałą głowy do gości...
oczywiście rodzice, teściowie, może pradziadkowie na bank wpadną obejrzeć małego ale ze znajomymi wolałabym zaczekać.
Postanowiliśmy z Mężem że jeśli urodzę tuż przed Świętami to spędzimy je tylko we trójkę :-)
No ta zgaga jest rzeczywiście upierdliwa
współczuje, ja miałam raz i wiesz co pomogła mi herbatka Hipp dla dzieci! w smaku taka sobie ale przeszło po 10 minutach to pieczenie.
Odegrała się na mnie za te negatywne emocje, które wczoraj jej zafundowałam (kłótnia z mężem)
ojj nie przejmuj się wszyscy się kłócimy od czasu do czasu...
Dziś o 17 idę do lekarza i już się nie mogę doczekać, oby tylko dobre info miał
:ico_sorki: trzymam kciuki.

Ja mam wizytę we wtorek a dziś byłam na badaniach krwi, ciekawa jestem jakie będą wyniki :ico_sorki:

anetka607

06 lis 2009, 11:39

No ta zgaga jest rzeczywiście upierdliwa, zjadłam rosołek ale musiałam po nim aż 3 tbl reni zgryźć,
współczuje, ja jak zaczełam jeść wszystko i dużo to zgaga mi przeszla :-D

wczoraj kupilismy prawie wszystko, zostaly mi tylko do kupienia nakladki na piersi i obcinaczki dla dziecka, jakas odrazu spokojniejsza jestem jak mam z glowy zakupy, no musze rodzicow zmotywowac do zakupienia wózka aby nie bylo ze bez zostane :ico_szoking:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

06 lis 2009, 13:09

cześć Dziewczyny... może mnie jeszcze pamiętacie:) dawno mnie nie było.najpierw miałam kiepskie samopoczucie i brak ochoty na wszystko a potem straciłam komputer, padł mi w laptopie twardy dysk... i zostałam na jakiś czas skutecznie odcięta od netu. jeszcze nie mam swojego, ale za kilka dni może wróci z naprawy. nie było mnie tyle czasu, że nawet nie dam rady przeczytać co działo się u Was..., ale wierzę, że u Wszystkich Was wszystko ok :-D
u mojej córeczki wszystko ok, rośnie sobie zdrowo i jak twierdzi lekarz będzie dużą dziewczynką ( o rodzicach :ico_haha_02: ) wybraliśmy już też imię- Karolinka. Tydzień temu czyli na koniec 32 tygodnia ważyła 2190.
aktualnie walczę z silną infekcją wirusową. mąż przyniósł choróbsko z pracy, sam się już męczy z tym od 2 tygodni, ja od tygodnia. najgorsze są noce... pochłaniam mnóstwo czosnku, mleka, miodu, cytryny itd..., ale efekty kiepskie.
pozdrawiam Was wszystkie :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-11-06, 12:13 ]
Shiva... cieszę się, że Ty jesteś w takiej dobrej formie. Tyle problemów i dotrwałyście szczęśliwie do 9 miesiąca!!! wielkie brawa dla Ciebie. wiem, że kosztowało Cię to sporo..., duże poświęcenie... ale sukces ogromny.

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 13:33

Witajcie kobietki :-D

meg, miło Cie widzieć po przerwie. Super, że Karolinka tak ładnie się rozwija :ico_brawa_01: Tylko nie daj się tym wirusom :ico_sorki: Trzymam kciuki :-)
No i wielkie dzięki :ico_wstydzioch: też strasznie jestem szczęśliwa, ze mimo tego wszystkiego co przeszłam nadal jestem w dwupaku :-D

anetka607, gratuluję udanych zakupów :ico_brawa_01: Teraz tylko wózek i jesteś gotowa na przyjęcie upragnionego szkraba :-D

anusiek, zgadzam się z Tobą odnośnie świąt. Ja też sobie nie wyobrażam tłumu gości w domu. W tym roku mamy spędzić święta u teściów. Ale pewnie tylko na Wigilię na trochę wpadniemy, a resztę świąt sami :-D

inia1985, nie zadręczaj się, każdemu puszczają nerwy :-) A dzidzia jest po prostu coraz silniejsza dlatego kopie tak mocno. Trzymam kciuki za wizytę (daj znać co i jak).

Pruedence, mam nadzieję, że dziś się lepiej czujesz :ico_sorki:

U mnie dziś koszmarna noc, spać nie mogłam, bo brzuch bolał i się stawiał :ico_zly: najgorsze, ze spanie na boku nic nie dawało, dopiero po ponad godzinie prób pomogło trochę leżenie na plecach. Za to dziś pospałam do 11.
Poza tym dziś mąż znowu był na wizycie u diabetologa i znowu zwiększenie dawki insuliny na śniadanie i obiad. Teraz to już będzie 8 jednostek :ico_noniewiem: Moje nogi coraz bardziej przypominają pobojowisko. Żartuję sobie z męża, że mogę go oskarżyć o znęcanie się nade mną - no bo siniaki są pokaźne :ico_oczko: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2009, 13:54

meg ale fajnie że się odezwałaś i że wszystko gra. Martwiłyśmy się tu o Was. Może będziesz teraz częściej zaglądać. :-)
anetka607 fajnie że juz masz wszystko, mi jeszcze parę rzeczy brakuje ale do końca miesiąca zamierzam zakupić :-)
Shiva, skoro noc była niezbyt fajna, oby chociaż dzień był dobry.

Ja zazwyczaj w piątki robiłam porządki ale mąż krzyczy że mam czekać na niego, zresztą jak go przyzwyczaje, że ma posprzątane to potem ciężko będzie to zmienić a z małym juz pewnie nie będzie tak łatwo. Tak więc z samotnego sprzątania przestawiam nas na wspólne a teraz idę trochę poleżakować :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”