Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

09 lut 2008, 16:38

ewasiek, Fajnie, że Malutki zdrowy a Tobie szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

09 lut 2008, 16:40

No i witam sie i ja, pozno bo pozno, ale to lepiej nic wcale :-D

Na poczatek gartuluje mamusiom, ktorych dzieciaczki super przespaly nocke, wielkie brawa i dla was i dla maluszkow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

U nas tez super noc! Pierwsza pobudka o 8, a potem spalismy jeszcze do 10 :ico_wstydzioch:

Ale mialam wczoraj przygode. Chcialam jechac do sklepu po chlebek. Mamy z domku taki wyjazd pod gorke, oczywiscie caly oblodzony i trzeba jechac dosc szybko zeby na tym lodzie wyjechac. No i wlasnie tak jechalam, ale tuz przy wjezdzie na glowna droge musialam zwolnic bo jechal samochod, no i jak zwolnilam to nie dalo sie juz ani ruszyc ani zjechac do tylu bo mnie obracalo. Zaczelam trabic i Krzysiek uslyszal, no i przyszedl mi pomoc. Potem w domu rzucal jakies komentarze w stylu: "Jak sie nie umie jezdzic to sie nie jedzie jak jest pelno lodu" itd. No i dzisiaj moj super kierowca jak chcial wyjechac to tak go obrocilo ze wjechal samochodem do rowu. Nie uszkodzil auta, a ja sie ciesze :-D bo mi dogryzal a sam lepiej nie umie jezdzic!!

No i przygoda numer dwa. Po popoludniowej drzemce ide do pokoju bo Jasiek sie przebudzil i patrze a on ma cala buzie umazana krwia :ico_szoking: Wystraszylam sie strasznie! On podrapal sie kolo oczka (nie mam pojecia jak to zrobil bo wczoraj obcielam mu pazurki na krotko) no i stad byla ta krew. Takie male zadrapanie a krwi bylo tyle jakby co najmniej mocno cos rozcial.

Ewasiek dobrze ze z Misiem wszystko w porzadku, ale Tobie to nie zazdroszcze, kuruj sie szybciutko!!
jestem tak zakręcona że szok
Ciesz sie ze masz tak od czasu do czasu, bo ja mam tak codziennie :-D
Z Krystiankiem przytyłam 26 kg
No i gdzie podzialas te kilogramy?? Bo na zdjeciu to wygladasz tak chudziutko!!

[ Dodano: 2008-02-09, 15:42 ]
No i zdjeciew podpisie zaraz zmienie, jakos sie mi nie chcialo tego robic bo strasznie lubie to co jest, ale jak tam juz chcecie :-D

[ Dodano: 2008-02-09, 15:51 ]
eSKa zdjecie w profilu zmienione specjalnie dla Ciebie!! :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

09 lut 2008, 17:01

eSKa zdjecie w profilu zmienione specjalnie dla Ciebie!!
:ico_sorki: :ico_sorki: Teraz to jest nasz Jasiu i prawie wogóle niepodobny do tego dzidziusia z przewijaka, coś ty sobie dzieci podmieniła czy jak?? :ico_oczko:

Ewasiek oj ty bidulko, coś was te wstrętne choróbska nie chcą opuścić :ico_zly:

Lece bo obiadek na stole, dziś mężuś gotował :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dominisia

09 lut 2008, 17:05

Teraz to jest nasz Jasiu i prawie wogóle niepodobny do tego dzidziusia z przewijaka, coś ty sobie dzieci podmieniła czy jak??
hehehe a moze mam dwojke?? :-D
Zmiana drastyczna, na tamtym zdjeciu na przewijaku Jasiu mial miesiac a to na ktorym jest teraz robilam dwa dni temu :-D
Dzieki ze mnie zmobilizowalas :-)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lut 2008, 17:26

Witajcie kobietki :-)

Ale mialam czytania :ico_brawa_01: tyle ze juz mi sie wszystko pomieszalo :ico_olaboga:
Pamietam ze Ewasiek ma problemy ze zdrowkiem wiec na poczatku zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia!!! Dobrze ze z Misiem wszystko ok. :ico_sorki:

Kocurka, i jak po koncercie Swietlikow? Ja mialam kiedys przyjemnosc poznac Swietlickiego, a nawet z nim piwo pilam :ico_brawa_01: alez to byly super czasy, 18 lat i wiatr we wlosach hehe :ico_oczko:

Dominiczka, ale sie Krzysiu wkopal hahaha, no i dobrze ze tak wyszlo. Podwazal twoje kompetencje kierowcy to ma za swoje :-D A zdjecie Jasia cudne, naprawde sie przystojniak zrobil ze ho ho

Aniu, no z tymi kg przesadzilas, niby gdzie ty to masz. Aaaa, i swietna logika i argumenty aby sie nie odchudzac :-D Gratuluje rowniez nocki z Krystiankiem. Ja tez sie juz przekonalam ze dzieci sa cwansze niz nam by przyszlo do glowy, i trzeba czasami je "poustawiac".

Eve, jak zwykle full energia :-D To musi byc niezly czad mieszkac z Toba pod jednym dachem :-D Ciekawe czy Szymus odziedziczy geny temperamentu po mamusi czy po tatusiu?

Eska, widze ze Olo zatrybil na 210 ml :ico_haha_01: Nell tez sie tego trzyma. Ja jeszcze nic jej nie podawalam ze sloiczkow, bo jak wrcimy to czeka nas przejscie na mleczko Nan2, ale stopniowo i wtedy dopiero sloiczki.

Co do Nell to potrafi sie chichrac jak jej "pierdze" w szyjke czy w boczek :-) W ogole ona sie non stop cieszy tyle ze nie w glos. Taki smieszek nam z Wyjca wyrosl, szok :-)

Aaa, jesli chodzi o dodatkowe kg to... tragedia u mnie tez. Jak Dominika u nas byla 25 listopada to ja normlanie laska bylam, teraz mi brzuszka przybylo :ico_olaboga: I w nonono tez troche :( No i troche cellulitis.... Od 14 dni stosuje kuracje Body Art Ireny Eris, drogie gowienko, ponad 100 zl ampulki plus krem 80 zl i do ujedrnienia biustu 75 zl ale naprawde jestem w szoku bo widac duuuze efekty. Ciesze sie , bo jak byc grubszym to przynajmniej nie pofaldowanym :-D Tym bardziej ze ja cale wakacje nad morzem spedzam no i w stroju kapielowym. Wiec trzeba sie pilnowac :ico_olaboga:

No i sluchajcie, nie ma mnie w domku 2 tygodnie, a mezu mowi ze schudl juz 10 kig, kupil rowerek stacjonarny, poszedl 2 razy na solarke, brzuszka nie ma, dietka ryby plus warzywka. No szok, a jak ja mu trulam aby sie wzial za siebie to chyba mi na zlosc robil i hodowal miesien piwny. Ci faceci sa niemozliwi. :ico_puknij:

Wczoraj spotkalam sie z kolezanka z liceum ktora ma 7 miesiecznego Patryka. Sluchajcie Nell jest na dlugosc taka sama i wazy o kilogram wiecej, taka drobina z tego Patryczka. Fakt ze to od chorego odzwiernika i jest 8 miesiecznym wczesniaczkiem. Ale za to jaki ruchliwy!!! Nigdy nie widzialam dziecka ktore by sie tak zachowywalo!!!! On nawet 3 sekundy nie usiedzi spokojnie na kolankach: kica, klaszcze w lapki, piszcze, kopie non stop nozkami, przekreca sie, srubuje, no Szooook :-) Ona chuda jak Patyk, bo non stop z nim lazi po domu i mu rozne przedmioty pokazuje a on na 30 sekund sie nimi zajmuje i "nastepny prosze". Co to bedzie jak on zacznie chodzic ?
:ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-02-09, 16:41 ]
a oto uaktualniona Nell :-)

[ Dodano: 2008-02-09, 16:42 ]
troszke "firana" nie przyczesana, ale cooo taaam.... ;-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

09 lut 2008, 18:15

Mamo Zuzi wreszcie sie odezwałaś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Zdjęcia dzieciaczków super,śliczne wszystkie,a Jasiu taki duży sie wydaje,j :ico_brawa_01: jakby był starszy.
Wiecie postawiłam dziś małego na ziemi,bo tak sie prężył,chciał na nogi,a ten jak zaczoł przebierać nogami i dreptać że "poszedł"kawałek :ico_szoking: teraz śpi,śpioszek mój mały.
Byliśmy na spacerku,pogoda normalnie super,wiosna :-D tak cieplutko.

Ewasiek wracaj szybko do zdrówka.
Eska wiesz co,ja niby też wyspana ale tez jakaś zakręcona jestem i bym prawie zasnęła jak usypiałam Kacperka :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

09 lut 2008, 18:51

Smarowalam mu tez zelem dziaselka bo moze od tych zabkow jest taki marudny.
ja tez musze kupic ten zel na dziaselka, chcialam dzisiaj ale jak bylam na spacerku to apteka byla juz zamknieta
Jestem wyspana :-D
no to brawa dla Krystianka Obrazek
Odchudzać sie nie będę bo chcę mieć jeszcze co najmniej jedno dziecko i znów przytyję więc mi sie to nie opłaca :-D :-D :-D :-D
hahahah ja dokladnie sobie mowie to samo, ze ten wystajacy brzuch po porstu czeka na ponowne rozciagniecie sie Obrazek
słuchajcie moje dziecko mnie dziś baaardzo zaskoczyło,mieliśmy tylko jedna pobudkę w nocy o 5
no to brawa i dla Kacperka Obrazek
moj Szymon nie dostanie braw za spanie bo znow pobudek bylo ze 4 Obrazek

agnieszka, ania jeśli chodzi o te ulge to należy sie wszystkim ktorzy zapłacili min, 1145,08zł podatku, ten podatek jest na picie 11 ktory dostaje sie z pracy, rubryka 39 "zaliczka pobrana przez płatnika". Jesli dziecko urodziło sie nawet pod koniec roku 2007 to rodzice moga odliczyc cała kwote.

ania
EVE jak będziesz miała chwilkę czasu to napisz, że Krystianek jak się urodził to miał 58cm a nie 53 bo mąż to zauważył i się burzy :-D :-D :-D
to znaczy ze ja cos pomylilam??? wydawalo mi sie ze tak podalas, ale ok juz zmieniam :ico_oczko:

ewasiek wracaj szybko do zdrówka
Potem w domu rzucal jakies komentarze w stylu: "Jak sie nie umie jezdzic to sie nie jedzie jak jest pelno lodu"
i dobrze mu tak Obrazek
mnie tez bardzo rusza jak moj M zwraca mi uwage odnosnie mojej jazdy samochodem
wiec Dominisia jestem z Toba.hehe
aaa i ja tez ostatnio myslalam nad tym zdjeciem Jasia w podpise ze cos za dlugo juz go nie aktualizujesz a przeciez chlop rosnie ze hej no i caly tatulek sie z niego robiObrazek

mamo_zuzi no nareszcie sie odezwalas do nas
Od 14 dni stosuje kuracje Body Art Ireny Eris, drogie gowienko, ponad 100 zl ampulki plus krem 80 zl i do ujedrnienia biustu 75 zl ale naprawde jestem w szoku bo widac duuuze efekty. Ciesze sie , bo jak byc grubszym to przynajmniej nie pofaldowanym :-D
Potem w domu rzucal jakies komentarze w stylu: "Jak sie nie umie jezdzic to sie nie jedzie jak jest pelno lodu"
najwazniejsze ze wszystko dziala, kurde ale ja wiem ze nawet gdybym kupila te specyfiki to braklo by mi systematycznosci a bez tego nie ma co oczekiwac super efektow

u nas dzis byli znajomi z blizniakami i byl dym ze heja, ale jakos dalismy rade
pozniej poszlam na dluuuugi spacerek na ktorym Szymon prawie oka nie zmrużył :ico_szoking: normalnie odkad jezdzi w spacerowce to malo spi na dworku, wszystko oglada i chyba mu sie to podoba :-)

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

09 lut 2008, 18:56

mama_zuzi1980, ale masz słodką córeczkę. :ico_brawa_01:

My tez dziś na spacerku byliśmy i Krystianek tak sie dotlenił, ze teraz dopiero zasnął. Cały dzień dziś szaleje i ciągle sie śmieje :-D uwielbiam to.
Aha i nauczył sie już z niekapka pić. Sam sobie trzyma i pije :ico_brawa_01:
Obrazek

[ Dodano: 2008-02-09, 18:03 ]
agnieszka, ania jeśli chodzi o te ulge to należy sie wszystkim ktorzy zapłacili min, 1145,08zł podatku, ten podatek jest na picie 11 ktory dostaje sie z pracy, rubryka 39 "zaliczka pobrana przez płatnika". Jesli dziecko urodziło sie nawet pod koniec roku 2007 to rodzice moga odliczyc cała kwote.
Dzięki wielkie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Przyda się nam na wakacje trochę, kasiorki :064: :064: :064:

eve81Wy to co chwile masz gości z dziećmi. My niestety jesteśmy wśród naszych znajomych pierwsi z dzieckiem i Krystianek nie będzie sie miał jak na razie z kim bawić :-/

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

09 lut 2008, 19:23

halo halo :-)

EWASIEK dużo zdrówka dla Ciebie :ico_sorki: :-D

DOMINISIA no proszę jednak jest troszkę sprawiedliwości na tym świecie :ico_brawa_01: a Jasiu super :ico_brawa_01: ale duży chłopczyk z niego :ico_brawa_01:

MAMOZUZI fajnie że jesteś :ico_brawa_01: a przepraszam na zdjęciu widać, że chudzinka z Ciebie :-D nie wiem gdzie ci przybyło :ico_olaboga: a Nell śliczna :ico_brawa_01: po Zuzi widać, że tak jak moja Julcia jak zdjęcie to poza gotowa :-D no a mężuś może chce żebyś zazdrosna była :-D to się wziął, albo się boi żeby taka laska (czyt. TY) za innym nie poszła :-D
pogoda normalnie super,wiosna :-D tak cieplutko.
no faktycznie my byliśmy też nad morzem na spacerku, niestety Daruś nic nie widział, bo spał cały czas :ico_oczko:
zaliczka pobrana przez płatnika
to ja już nic nie rozumiem :ico_olaboga: :ico_placzek: w neie czytałam,że podatek taki ma wyjść i się robi od niego odliczenie i to jest max kwota odliczenia za jedno dziecko, ale można też ją niecała odliczyć :ico_olaboga: nie wiem :ico_olaboga: samachyba tego nie rozliczę :ico_placzek:
Aha i nauczył sie już z niekapka pić
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: no to w szoku jestem :-D

a Darkowi dałam ziemniaczki ze szpinakiem na obiadek i nie chciał tego :ico_nienie: zjadł 3/4 słoiczka zupki marchewkowej z jarzynami :-)
Julcia dziś znów zastrzeliła mnie...wracamy ze spaceru i mówię..ale mieliśmy dziś wyprawę co?...ona...no i zobacz ile schudłam nawet :ico_olaboga: :-D co ona jeszcze wymyśli

[ Dodano: 2008-02-09, 18:24 ]
chyba tylko niestety ja jestem ciemna jesli o te pity chodzi :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Dominisia

09 lut 2008, 19:26

Jak Dominika u nas byla 25 listopada to ja normlanie laska bylam, teraz mi brzuszka przybylo
Myslisz ze ja Ci uwierze?? Laska nadal jestes, na tej fotce w podpisie to poprostu bomba!! Zmienilas fryzurk, znaczy sie podcielas wloski czy sie mi zdaje?? No a Nelcia piekna jak zwykle o Zuzi to juz nie wspomne!!
troszke "firana" nie przyczesana, ale cooo taaam....
Ale ja glupia jestem, bo Ty tak o tej firanie a ja sie przygladalam od razu na okno za wami co z nia nie tak. Idiotka w Norwegii mieszka gdzie firanek nie maja to nie moze od razu zajarzyc o co biega... A teraz tak sie domyslam ze to o Nelkowa fryz chodzi :-) Bo jak nie o to to ja juz nie wimo co :-D
mezu mowi ze schudl juz 10 kig,
To moze ja mojego tez zostawie na chwile samego?? Tylko u nas chyba by bylo odwrotnie, kebaby, jajecznica na boczku itd. A rowerek mamy tylko nie ma na nim kiedy pedalowac :-D
caly tatulek sie z niego robi
Powaznie?? A ja Ci powiem ze jak byl Maly to widzialam podobienstwo do Krzyska, a teraz widze do siebie, no i inni tez twierdza ze jest coraz bardziej podobny do mnie :-D Kazdy ma inne zdanie... Ale w sumie dobrze by bylo jakby mial cos po mamusi :)

Wogole Eve powiedz mi skad Ty bierzesz te emotikony?? Sa fajowe!
nauczył sie już z niekapka pić. Sam sobie trzyma i pije
Wielkie brawa dla Krystianka!! Super! Nie wiem cos sie mi wydawalo ze na niekapku pisze 6 miesiecy+... Masz wlasnie taki i zaczelas wczesniej uzywac czy w PL sa takie od 4 miesiaca?? Slyszalam ze fajne sa te kubeczki

Ja po popoludniu lenia rozpoczynam wieczor lenia, ksiazka+winko, bedzie fajnie :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”