Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

09 lut 2008, 19:36

w neie czytałam,że podatek taki ma wyjść i się robi od niego odliczenie i to jest max kwota odliczenia za jedno dziecko, ale można też ją niecała odliczyć :ico_olaboga: nie wiem :ico_olaboga: samachyba tego nie rozliczę :ico_placzek:
no tak ale max, czyli 1145, 08 mozesz odliczyc tylko wtedy jak ten podatek na picie 11 jest wiekszy od tej kwoty, ja rozliczalam to programem komputerowym sciagnietym z neta :-)
Wogole Eve powiedz mi skad Ty bierzesz te emotikony?? Sa fajowe!
są tutaj http://www.cosgan.de/smilie.php?wahl=18&ziel=bigs
wystarczy nacisnac na dany obrazek i skopiowac linka z dołu i od razu gotowe do wklejenia na forum Obrazek
Powaznie?? A ja Ci powiem ze jak byl Maly to widzialam podobienstwo do Krzyska
no na tym zdjeciu w podpisie to cały Krzysiek
i moglabym normalnie sie kłócic ze tak wlasnie jest Obrazek

wybieliłam dzisiaj pieluchy
i teraz sa śnieżnobiałe.../ :ico_brawa_01:
teraz tylko musze dokladnie wyprac :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

09 lut 2008, 21:24

na tym zdjeciu w podpisie to cały Krzysiek
Nie no jestem zalamana :-D
wybieliłam dzisiaj pieluchy
Czym wybielalas?? Moim tez by sie cos takiego przydalo...

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 lut 2008, 22:03

Laseczki... mnie nie było przez cały dzień bo była u mnie 14letnia siostrzenica M. Moja Marcelina tej nocy obudziła sie koło 4:30 i nie będzie za żadne skarby spać bawiłyśmy się z godzinke az wkońcu obi epadłuyśmy nawet nei wiem kiedy jak sie obudziłam to była 8:30 :ico_brawa_01:

Wiecie tez oglądnełam swój brzuchol i stwierdzam niewielką spyrke z przodu ale tak pozatym 55 kg więc o 7kg mniej niż przed ciążą, ale i tak bym co nei co jeszcze zrzuciła.

Cieszę śię że Wasze dzieciaczki przesypiaja nocki oby weszło im to w nawyk!!

ewasiek jej Ty to muszisz jakieś egzorcyzmy odprawić żeby przegnać te choróbska w końcu!! WIOSNA IDZIE MOZE BĘDZIE LEPIEJ>

Dominisia Wiesz mnie równiez drażną głupie gocinki ale jak się facetom coś stanie i chciałybyśmy to skomentowac to :ico_szoking: wielki bulwers!! Jasiu jaki elegant.

Mamo_Zuzi Nellcia urocza w tej sukienusi. Dawno sie nie odzywałaś ale rozumiem że korzystasz z pobytu w Polsce ile się tylko da :)

Eve tez się zasanawiałam skąd masz te emotki. Za pit podziwiam M przyszedł no i pczywiscie zostanie to mna mojej głwoie ale My nie odliczymy sobi epodatku bo to była 2 miesięczna praca tylko.

Ania ja chyba tez spróbuje utulic Małą bez cyca moze bo już mnie męcza te pobudki.

Jeszcze miałam napisać coś ale hmmmm....

eSKa przyjdzie taki dzień że i Oluś zasmakuje w słoiczkach :) Wypróbuj deserek HiPPa Jabłka z brzoskwiniami i bananem albo morele no Marcelina my chyba i 5 zjadła bo tak jej smakuje heheh ja juz sie nie moge doczekac tych z mięskiem bo napewno sa smaczniejsze :)

Kicia coś miałam napisac i zapomniałam :ico_placzek: :ico_sorki: ale napewno sobie przypomnę.

Awatar użytkownika
eve81

09 lut 2008, 22:15

Czym wybielalas?? Moim tez by sie cos takiego przydalo...
kupiłam jakis wybielacz firmy perl drops, tanszy od ace :-D
uz sie nie moge doczekac tych z mięskiem bo napewno sa smaczniejsze :)
no wlasnie tez tak myslalam i zapodalam dzis Szymonowi warzywa z królikiem i wykrzywial sie tak jakby to go parzylo :ico_szoking: wogole nie jadl tego z apetytem, wiec nie wiem co mu nie pasowalo smak tego krolika????

[ Dodano: 2008-02-09, 21:18 ]
aaaa ja dzisiaj stawiam bo okrągła datka, lecimy do Angli za 3 miesiące :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Obrazek

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

09 lut 2008, 23:46

no to pijemy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_zdrowko:

EVE na mojego czeka już właśnie króliczek z jarzynami, ciekawe czy zasmakuje mu :ico_noniewiem: i mam do ciebie prośbę, masz link do tego jak się rozliczyć z tego pita :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ale ja upierdliwa jestem :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

DOBREJ NOCKI kochane ...... :-)

[ Dodano: 2008-02-09, 23:55 ]
EVE :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: za pomoc obliczyłam już :ico_brawa_01: ale ja jakaś nawiedzona jestem, co? :ico_puknij: ale bym nie mogła zasnąć, że nie wiem o co chodzi :ico_noniewiem: teraz wyślę i czekać na kasiurkę :ico_oczko:

pa :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
eve81

10 lut 2008, 08:17

ja juz na nogach Obrazek Obrazek Obrazek

pobudek troche mialam, teraz zapodalam Szymkowi sok i lezy w lozeczku, pewnie juz niedlugo bo karuzela przestala grac...
dzisiaj obiadek u moich rodzicow
a jutro do pracy...bleeeeeeeeeeeeeeee
wczoraj jeszcze wieczorem powtarzalismy z M angielski i powiem wam ze facet duzo zapamietal :ico_brawa_01:
wykupilam tez abonament w portalu słownictwo.pl i bedziemy utrwalac wszystkie poznane słówka Obrazek

[ Dodano: 2008-02-10, 07:19 ]
agnieszka01.04, super ze sobie poradzilas :ico_brawa_01:
i wcale nie jestes upierdliwa Obrazek
ja jestem chetna do pomocy tak ze prosze sie nie stresowac Obrazek

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

10 lut 2008, 08:23

Witam z rana

Dziś chrzciny więc trzymajcie kciuki żeby Mały nie płakał :ico_olaboga:
Ania ja chyba tez spróbuje utulic Małą bez cyca moze bo już mnie męcza te pobudki.
U mnie dziś żadnego płaczu nie było. Mały bez problemu spał do 3.00 a potem rano sie dopiero obudził. O 22 zaczął sie tylko troche wiercic wiec dalam mu smoczka i spał dalej :-D
A ja jestem wyspana już drugą noc z rzędu. Także spróbuj bo się opłaca :ico_oczko:

JA zmykam bo mam dużo roboty :ico_buziaczki_big:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

10 lut 2008, 09:07

hej
ja też się melduje.
mąż mnie z samego rana wkurzył wrrr.... :ico_zly:

[ Dodano: 2008-02-10, 08:08 ]
Dziś chrzciny
udanej imprezki aniu :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lut 2008, 10:50

Heeelllooo! Ale się za Wami stęskniłam! Byliśmy wczoraj u koleżanki i było suuuper! Były dziewczyny ze ztudiów, ich męzowie i dzieci i milutko było niesamowicie.
Był taki chłopczyk, 3 miesiące starszy od Zuzi, aż kwiczał,żeby sie dobrać do Zuzi, a ona wielka panna olewała go z góry na dół :ico_haha_01: Wogóle jej nie zainteresował, wolała z dorosłymi gadać. Wogóle to aniołek z niej, nawet nie pisła, pospała sobie w tym hałasie, w autku spanko, rewelacja normalnie.

Czytałam Was chyba z godzinkę, bo w międzyczasie Zuzię co jakiś czas musiałam przekręcić na plecki, bo ona od rana "pływa", a woli się powkurzać niż sobie odpocząc na pleckach, bestia mała!

ania0709, udanej imprezki! Czekamy na relację i na zdjęcia, oczywiście :-) Super,że Krystianek tak pięknie śpi. No i że mogłaś się wyspać- super sprawa!

A po koncercie spoczko. Mężu zachwycony, ja mniej, bo jakoś do mnie nie przemawia muza, ale uwielbiam klimat tamtego miejsca. Fajnie było gdzieś wyjść,ale i tak ciągle myślałam o Zuzi, bo pierwszy raz została "sama". Tzn. z moją mamą, ale tak beze mnie...

Dzisiaj się na zakupki wybiorę, głównie dla Zuzi. Muszę powoli odstawiać od cyca :ico_placzek: Mleczko kupić i jakieś słoiczki.

Miłej niedzielki!

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

10 lut 2008, 11:20

i ja się melduję :-D

my dziś pospaliśmy do 8.40 :ico_brawa_01: i to mnie jeszcze moja mama obudziła :ico_zly: chciałam małemu dać w nocy mleko z butelki i wiecie że nie chciał, szukał piersi i się denerwował w końcu jak zaczął płakać to ustąpiłam :ico_noniewiem: będzie musiał się nauczyć niedługo, ale już widzę , że to łatwe nie będzie :ico_nienie:

EWASIEK tak z samego rana już nerw :ico_szoking: faceci to jednak potrafią :ico_olaboga:

ANIU trzymamy kciuki, żeby wszystko gładko poszło :ico_brawa_01:

KOCURKA super, że sobie odpoczeliście :ico_brawa_01: to za Zuzią już chłopaki latają, a co będzie później :-D

EVE ja też jestem normalnie dumna z siebie :ico_sorki:

a muszę pochwalić się, że Daruś wczoraj wypił sok jabłkowy z dodatkiem marchwi i jak mu smakowało :ico_brawa_01: dziś druga połowa już się grzeje :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”