barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

08 lis 2009, 20:36

witajcie
oto na razie efekt pracy w pokoiku Ulci
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
jeszcze sufit został, no i kubuś puchatek obok pszczółek jak zdążymy
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lis 2009, 21:17

iw_rybka, witamy po przerwie :ico_brawa_01: :-D No i życzę Ci by mdłości i zgaga poszły sobie precz :ico_sorki:

barbapuppa, pokoik śliczny, ten zbiór motywów z bajek bardzo fajny :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ulcia będzie się tam na pewno dobrze czuła :-D

Rano byłam na badaniach no i od powrotu tylko leżę tak mnie spojenie i pachwiny bolą :ico_szoking: Obliczyłam, że zaczynam 20 tydzień leżenia :ico_olaboga: :ico_szoking: Nic dziwnego że krótki spacer powoduje taki ból :ico_noniewiem: Boję się, czy dam radę z tą szkołą rodzenia - bo od jutra zaczynają się zajęcia... ale może trochę się dzięki temu rozruszam :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 lis 2009, 22:38

barbapuppa, sliczny pokoj :ico_brawa_01:
. ale może trochę się dzięki temu rozruszam
- oby :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Dziewczyny mam skurcze co 20 minut,poki co 3,te Braxtony sa coraz bardziej bolesne :ico_zly:

barbapuppa

08 lis 2009, 23:23

iw_rybka to zaciskaj nóżki kochana, niech Zuzia jeszcze troszkę poczeka
shiva no mnie pachwiny i spojenie prawie bez przerwy bolą, bo ciągle gonię, ale tobie nie zazdroszczę tego ciągłego leżenia, ale przecież to już tak niedługo, dasz radę

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lis 2009, 08:43

barbapuppa- pokoik śliczny, piękne motywy :-D

iw-rybka- mam nadzieje, że skurcze minęły i dzidzia zdecydje się jeszcze chwilke pozosać w środku.

Ja dzisiaj idę na badania, a jutro do ginka, pogoda strasznie smętna, aż się nic nie chce robić :(

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

09 lis 2009, 09:24

cześć Kobietki :-)
mialysmy razem prac i prasowac ale przez moj wyjazd jestes do przodu Dogonie cie w tym tygodniu
hehe spokojnie mnie dogonisz :ico_oczko: mam jeszcze dwa worki ubrań :ico_olaboga:
pisz jak Ci idzie :-)
no i jak było u siostry?
Do mnie wrocily wymioty i nawiedza zgaga,a buuu
uhhh litości, mogłoby odpuścić na koniec :ico_sorki:

dorotaczekolada, masarka taki psikus :ico_olaboga: ja bym chyba "poprosiła" o zmiejszenie opłat :-) oby babcia nie była dokuczliwa :ico_sorki:
barbapuppa, świetne te rysunki :ico_brawa_01: jak zobaczyłam reksia to samej mi się przypomniały dziecięce lata :-) Malutkiej dobrze będzie w takim otoczeniu. Trzymam kciuki żebyście zdążyli.
Dziewczyny mam skurcze co 20 minut,poki co 3,te Braxtony sa coraz bardziej bolesne
:ico_sorki: o rany! trzymaj się Rybka!

Też mam jutro wizytę o 9 a dziś czekam na wyniki ze krwi...
wyjątkowo wcześnie wstałam bo gardło mnie bolało :ico_placzek:
wkurzyłam się bo w sobotę przyszli znajomi i było nawet fajnie, ale do pewnego momentu, bo rozbolała ich głowa i pojawił się katar :ico_nienie: hmm jak by mi coś dolegało to bym ciężarnej nie odwiedzała!
a wczoraj byliśmy u teściów, zawołali na obiad...i teściowa mówi, właśnie wróciłam z dołu od siostry, syn jej ma grypę i się bardzo martwią! super, żebym wiedziała to bym sobie wizytę darowała bo wiem jak często oni do siebie wpadają :ico_zly:

mam nadzieję, że nic nie złapałam przez ten weekend! szkoda że niektórzy ludzie nie myślą... :ico_noniewiem: rozbolała mnie z tego wszystkiego głowa, w nocy też nie spałam, było mi zimno i pojawił się katar :ico_placzek:

dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 lis 2009, 09:24

barbapuppa piekny pokoik :ico_brawa_01:
iw-rybka ja tez mam zgage-wczoraj myslalam ze umre-obiad jadlam ponmad godzine bo po kazdym kesie wszystko mi sie cofalo i palilo przelyk :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-11-09, 08:27 ]
anusiek, to zaraz herbatke z cytrynka! :ico_chory:

[ Dodano: 2009-11-09, 08:35 ]
a mi sie zab zlamal :ico_placzek: wlasciwie pol zeba mi odpadlo,na szczescie z tylu ale mam nerw na wierzchu i boli :ico_placzek: musze sie do dentystki zarejestrowac i jak najszybciej to zalatac :ico_olaboga:

anetka607

09 lis 2009, 10:56

barbapuppa, pokoik piękny
w nocy też nie spałam, było mi zimno i pojawił się katar :ico_placzek:
no to kiepsko ze cie nie uprzedzili
Dziewczyny mam skurcze co 20 minut,poki co 3,te Braxtony sa coraz bardziej bolesne :ico_zly:
ale one chyba nie powinny byc regularne

ja latalam cały weekend, przez cala ciąze tyle nie łaziłam i patrze że mojego brzucha to nie rusza :ico_brawa_01: jeszcze bedzie że przenosze, w czwartek mam wizyte i sie dowiem kiedy szew mi zdejma,
teraz dopiero zauważyłam jak się rozleżałam, najbardziej ucierpiały nogi i kręgosłup, wczoraj jak chodziłam to chodziłam (bylismy na cmentarzu) ale w domu jak siadlam to dopiero poczułam co mnie boli, ale za to jaki mam ucisk niesamowoty na pęcherz, jeszcze tydzien temu chodzilam do lazienki w nocy 1 a teraz 3, dziwny taki przeskok

[ Dodano: 2009-11-09, 09:58 ]
a mi sie zab zlamal :ico_placzek: wlasciwie pol zeba mi odpadlo,na szczescie z tylu ale mam nerw na wierzchu i boli :ico_placzek: musze sie do dentystki zarejestrowac i jak najszybciej to zalatac :ico_olaboga:
to nie za fajnie, ja na poczatku ciazy sie meczylam z 1 zębem
iw-rybka ja tez mam zgage-wczoraj myslalam ze umre-obiad jadlam ponmad godzine bo po kazdym kesie wszystko mi sie cofalo i palilo przelyk :ico_placzek:
i teraz mam spokój u mnie dziwne zgage ostatni raz mialam w szpitalu :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lis 2009, 13:00

Hej kobietki :-)

iw_rybka, :ico_szoking: Mam nadzieję, że skurcze sobie poszły :ico_sorki: :ico_sorki: Daj znać jak się czujesz.

Pruedence, trzymamy kciuki za wizytę i wyniki :ico_sorki:

anusiek, też bym się wkurzyła :ico_zly: Ludzie to naprawdę potrafią być bezmyślni :ico_olaboga: Przecież :ico_ciezarowka: jest najbardziej narażona na łapanie różnych infekcji :ico_noniewiem: Oby jednak ten katar szybko Ci przeszedł. Pij dużo herbaty z miodem i cytrynką - na wzmocnienie :ico_sorki:
No i czekamy na wieści jak po wizycie u lekarza :ico_sorki:

dorotaczekolada, biedactwo. Ja miałam tak z zębem na samym początku ciąży - chyba 8-9 tydzień. Robili mi kanałowe bez znieczulenia :ico_szoking: :ico_olaboga: Ale dałam radę :ico_sorki: Oby dentystka szybko i bezboleśnie uporała się z problemem :ico_sorki:

anetka607, fajnie, ze udało Ci się rozchodzić trochę - ja też mam taką nadzieje, ze zdążę to uczynić przed porodem :ico_oczko: A jeśli chodzi o te bieganie w nocy do wc, to ja do tej pory też raz chodziłam, bo w miarę późno się kładłam spać, a teraz latam co 2 godzinki :ico_olaboga:

Mała dziś od rana buszuje - pęcherz mi zgniata :ico_puknij: Chyba jej się coś pomyliło, bo to nie jest worek bokserski ;-)

Awatar użytkownika
inia1985

09 lis 2009, 13:29

Hejka :-)

Właśnie wróciłam z weekendu, mamuśki nas popasły i ogólnie było miło. Ale to już na pewno ostatnia przed porodem taka wycieczka. Teraz muszę odpoczywać, o ile to możliwe, bo za tydzień obrona. Przywieźliśmy łóżeczko i sporo ciuszków od kuzynki, w prawdzie są w kolarkach raczej chłopięcych (głównie niebieskie i zielone), ale co tam i tak szybko z tych mini ubranek Wikunia wyrośnie, a później będzie mieć ciuszki po 5-letniej cioci, z niej to dopiero modnisia, także Nasza Córcia będzie ślicznie się prezentować :ico_haha_01:

meg, zdrowiej szybko.

dobraczekolada, z tą babcią to jak w filmie "Starsza pani musi zniknąć" :-) no ale miejmy nadzieję, że to chwilowe i nie będziecie zmuszeni do podejmowania takich radykalnych kroków :ico_oczko:

iw_rybka , o kurcze to dość niepokojące z tymi skurczami

anetka607, super, że już masz prawie wszystko :ico_brawa_01: , my w przyszłym tyg się wybieramy na ostatnie zakupy. Co do nacisku na pęcherz, to ja też mam masakrę, ciśnie mnie nawet na kilka kropelek...

barbapuppa, ale przecudnie pomalowaliście tą ścianę :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: rewelacja!

Shiva, poradzisz sobie na szkole rodzenia na pewno :-) a szybko wrócisz do siebie jak będziesz biegać przy Justynce :-)

anusiek, trzymam kciuki żebyś nic nie złapała :-) Ja tez jak byłam u teściów, to akurat Ola - siostra męża - się rozchorowała, ale kto mógł wiedzieć... musimy się trzymać :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”