Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 08:46

Marta- bardzo mi przykro z powodu twojej cioci.Kurujcie się.

Ela- dobrze, że Cię mąż wspiera, wiem jak to jest głupio nie mieć swoich pieniędzy, ja się wtedy czuje znów jak dziecko na utrzymaniu rodziców, nie żeby mi Marek to wypominał, ale ja mam jakoś tak w psyche zakodowane.

Ja się chyba załamie, specjalnie składałam papiery o prawo dwa tyg temu, żeby dostać je jak najszybciej, a tu się okazało, ze prezes podpisał pierwsze z kupy czyli te złożone przed kilkoma dniami, a nie reszte :ico_placzek: normalnie zaczynam się bać,że mi ta specka przepadnie bo jak urodzę, zanim podpisze umowę to nici z niej, a jedna koleżanka z forum grudniówek właśnie z oznajmiła, że nie ma już szyjki i rozwarcie na 2 cm, co prawda miała termin na początek grudnia, ale jednak, zaczynają się dziewczyny rozdwajać :ico_szoking:

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 13:29

Martuniu, bardzo mi przykro. :ico_pocieszyciel:

Ja też jak nie pracowałam to się kiepsko z tym czułam. Teraz jak Rysiek nie ma pracy to staram sie uważac na to co mówię, żeby go nie urazic, bo fececi są bardziej chyba przeczuleni niż kobiety.... Muszę uważac, żeby nie urazic jego EGO :ico_oczko:

Aniu, tak szybko się rozdwajają?? To już?? Ale numer... A za Ciebie jak zwykle trzymam kciuki. Trzeba wierzyc, że sie ułoży.

Dziś Szymek przechodzi test :-D Cały dzień ma biegac w majciochach, bez pieluszki. Póki co raz już zrobił "psipsi" na podłogę, ale ogólnie stara się i woła co 10 min. Najczesciej nie robi nic, ale raz na 10 jednak zrobi to swoje psipsi... Tylko tyle, że my się z nim nabiegamy do łazienki i z powrotem :-D

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 lis 2009, 13:31

Aniu ja wierzę, że zdążysz!!! Ale to bardzo nie fair, bo powinien brać z dołu, tak byłoby uczciwie. A jak u Ciebie? Nie skraca Ci się jeszcze szyjka? Dzięki za kondolencję! :ico_placzek:

Ja byłam z Nel na spacerku pół godzinki bo taka piekna pogoda, że szkoda mi było...elka praktycznie zdrowa, pozostałości kataru i nic poza tym. Najbardziej rozłożyło mego A.Mnie tylko gardło boli. Dziś będę licytować na allegro kombinezon dla Nel. Stwierdziliśmy, że kupimy używany, bo chcemy dobry kombinezon a taki kosztuje 300zł a tyle nie mamy więc używany będzie rozsądnym zakupem, zwłaszcza, że posłuży jej tylko rok...Wypiorę go 2 razy przed założeniem i będzie dobrze...Jeszcze tylko buty, sniegowce, oczywiście nowe :-D
http://www.decathlon.com.pl/PL/bibou-ro-owe-47224629/ sa super, moja koleżanka kupiła dziecku. Cena bardzo rozsądna :-D
W zasdzie to wszytsko juz bedzie miała na zimę...

[ Dodano: 2009-11-06, 12:35 ]
Ula brawa dla Szymka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Nelka dziś zapomniała, że istnieje nocnik i tez swojej sisis na kanapę zrobiła, ale może zapomniała że już jej z nocy zdjełam pampersa. Znowu jej zakładam, bo po wit c bardzo dużo sika i jak się jej chce sisi to sie nie budzi...Muszę kupić podkłady do łóżka...Mi też źle że własnej kasy nie mam, może będę miała stypendium to zawsze coś będę miała dla sibie. Nie moge się doczekać aż zacznę pracować....A mi też nigdy nie wypomina, ale jakos tak źle mi czasem...

[ Dodano: 2009-11-06, 12:36 ]
Ula dzięki za kondolencje... :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 lis 2009, 15:10

Marta- fajowe butki, ja kupiłam jeszcze drugie w 5-10-15 za 79zł, takie jakby kozaczki, zapinane na zamek, ale mają też z przodu sznurowadła więc można mocniej ścisnąć nóżki i kupić troszke większe, Tosia w nich śmiga, bo półbuty zrobiły się za ciasne.

Co do prawa, dzisiaj dostałam, ale skierowanie będzie najwcześniej w piątek więc nie ma szans zacząć pracy od 16 :ico_olaboga: , ale podpisałam też umowę na recepty za dwa tygodnie może dostane swoje numerki, żeby sobie bloczki w drukarni zamówić.

Tosia dzisiaj w przedszkolu była , a potem jeszcze plac zabaw, tak że jesteśmy umęczone. Ona w dzień już nie sika, ale w nocy pije 3 duże butle więc czasem zrobi cos jak nie zdaży zawłoć albos ię obudzić.

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 lis 2009, 22:16

Martuuniu współczuję. Odejście człowieka zawsze boli.
Przykro mi.

Butki piękne. Myśmy Amelci kupili w boti śliczne kozaczki zapinane na rzepy. Kurtki ma dwie, dwa kombinezony, jedynie co mogłabym dokupić, to jakieś spodnie do kurtki z ocieplaczem.
Wisieńko gratuluję postępów z siusianiem Szymcia.
Pruedence najważniejsze, że wszystko idzie do przodu.
Co do pieniędzy to boli. Ja wiem, że to ja mam problem, nie mój M, ale jednak mimo wszystko. Ale problem ten wynika też z presji społecznej i wymagań stawianych kobietom. Realizacja zawodowa, doskonała matka, żona, kochanka i jeszcze gospodyni i najlepiej jeszcze działająca charytatywnie w wolnych chwilach. Ale czy to daje szczęście i jest możliwe? Zresztą my też jesteśmy bardzo często definiowani przez pracę, a czasem nam się to udziela i tak siebie postrzegamy. A nie jest to mądre.
Ja dzisiaj na imieniny mojemu M kupiłam polst cyfrowy. Co prawda chciał inny dekoder, ale i tak się ucieszył.
Byłam w urzędzie pracy i jestem zszokowana, ilu jest bezrobotnych. 6 pań obsługuje ludzi, a do rejestracji dopiero na 16. Tylu ludzi. Śmiałam się, kiedy pani ogląda papiery i mówi, że umowy z uniwersytetem muszą być oryginalne, to wezmą je pod uwagę. Zapytałam grzecznie po co skoro są potwierdzone z oryginałem. A poza tym proszę mi powiedzieć, czy to będzie miało wpływ na cokolwiek. Ponieważ zdobywanie oryginałów czy zaświadczeń jest wręcz niemożliwe, a jak już, to załatwianie i chodzenie od pokoju do pokoju. Mogę to zrobić, ale tylko w wypadku jeśli to ma sens. Natomiast tylko po to, by mieć grubszą teczkę w urzędzie i spełnić widzi mi się urzędników, to jest wówczas bezsensu. Potem pani mówi, ze nie mam dyplomu po studiach doktoranckich, tak więc wytłumaczyłam, że nie będę mieć, a na razie mam zaświadczenie o obronie i jest to dokument prawnie wiążący. Zobaczymy co z tego będzie. Zawsze to jakaś możliwość.

Awatar użytkownika
martuunia1
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

06 lis 2009, 23:48

Ania cudna dziś pogoda była, w sam raz na plac zabaw. Trzymam kciuki, żeby wsztystko się szybko ułożyło po Twojej myśli :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Dziś Nelka fajny numer zrobiła :-D Czytałam wasze posty na tt i jak Nelka podeszła to czytałam Twojego, Nelka mi mówi, że chce papa a ja pytam ale gdzie? A Ona mówi że do Tosi i pokazuje na zdjęcie Tosi :-D tak sie uśmiałam...Kiedyś nauczyłam ją wszystkich imion dzieciaczków z tt i pokazywałam zdjęcia i sobie zapamiętałą :-D

Yvone jak tylko czlowiek przekroczy drzwi urzędu pracy to się odechciewa wszystkiego, przynajmniej w moim przypadku tak było. Najgorsza jest niekompetencja i brak dobrego wychowania...ale cóż...Ela trzymam kciuki za Ciebie!!!A nie myślalaś może o pacy w HR?

A my właś nie wchłoneliśmy mega dużą pizze i ledwo siedzę :-D Kupiłam Nelce kombinezon tup tup a po buty może jutro...

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 lis 2009, 10:57

Marta- to Nela ma super pamięć:)

My własnie wstałyśmy, ja robie śniadanko, a potem na zakupy bo dzisiaj przychodza znajmoi, posprzątałam wczoraj, mam andzieje, że za dzień się za bardzo nie nasywfi.

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

07 lis 2009, 15:21

Hej! Nie było mnie długo, bo nasz mobilny internet strasznie zwolnil po tym jak sciagnelam nowa plytke Placebo i zanim forum by sie zaladowalao to bym padla :ico_oczko: Uzaleznilam sie od pasjansow windowsowych odkad nie mam TV, pech chcial, ze Lenka poszla w pon. do zlobka i znow dostala goraczki wiec nastepny tydzien w domu (oczywiscie od wtorku juz nic jej nie bylo). My na zime mamy duzio rzeczy - kurtka z zeszlego roku - mysle ze do nowego roku bedzie dobra, albo i dluzej, korzuszek, druga kurtka jeszcze nie gotowa - dostalam od znajomej i trzeba zamek w niej wymienic, ale moja babcia zlamala we wtorek reke, jutro idzie do szpitala bo beda jej plytki jakies wstawiac wiec kurtka poczeka, taki płaszczyk, na teraz, bo na mrozy sie nie nadaje (Nel ma podobny, taki w krateczke z tego co pamietam z n-k)kombinezony z zeszlego roku, takze troche tego jest, ale jak sie zyje bez pralki to dobrze.
Ja w niedziele wywolalam pozar w kuchni - zapalil mi sie olej i mam czarny sufit i troche sciany, na szczescie Lenka spala, a ja w pore uciaklam wiec nic poza scianami i firanka nie ucierpialo.
Doczytam was i napisze

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

08 lis 2009, 00:45

Witajcie:)
Martunia przykro mi z powodu cioci...
Zdrowka wam zycze.buciki tez mi sie podobaja nie bede znowu marudzic jak to dziewczynki mozna fajnie ubrac :ico_oczko:
Yvon no ja jak Rysiek zalatwial dofinansowanie to tez musialam sie tam czyt. urzad pracy nastac w kolejkach dodam z Kacprem nikt cie nie przepuści a pani ktora mnie obslugiwala byla zdziwiaona ze ja z tym dzieckiem przyszlam...
Preudenc to milego wieczoru ze znajomymi.
Janiolku oj to zaszalalas :ico_szoking:
A u mnie dalej wiele niewiadomych mialam zaczac prace od poniedzialku umowilam sie z P. Basia a tu sie okazuje ze nic pewnego gosciu cos kreci z tego co wiem to pojawil sie jakis chlopak co moze byc przyczyna. dzisiaj rozmawialam cos krecil ze nie ma dla mnie jeszcze samochodu nastawilam sie na ta prace a mialam cykora jak cholera bo wszystko nowe z tego co Rysiek dzisiaj gadal z znajomym ktory mi ta prace zalatwial to wynika ze widza mnie bardziej w biurze a ja juz chcialabym zaczac obojetnie co... Kacpra poznalam z niania spodobala mu sie zreszta jest to fajna babka i mama kolezanki wiec byla bym spokojna jedynie obawiam sie zasypiania. To tez jest zalamujace tu jeszcze umowa nie podpisana i jak sie okaże że nic z tego to po prostu bedzie mi glupio ze babce glowe zawracam.
Bylam w operze zrobila na mnie olbrzymie wrażenie światło scenografia muzyka gdzie nigdy nie bylam specjalnie zainteresowana muzyka klasyczna napewno sama bym sie nie wybrala a napewno nie z moim Ryskiem.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 lis 2009, 08:57

Justyna- mama nadzijee, że Lenka szybko wróci do zdrowia, a z tą kuchnią to dobrze, że tylko ona ucierpiała.

Anita- szkoda, że z tą pracą tak się ociąga, rozumiem, że masz stresa, ja tez się denerwuje jak to będzie przez pierwsze dni, bo na tych oddziałach nie pracowłam nigdy, nie znam zespołu, a jeszcze ten brzuch :ico_olaboga:

U nas sobota udana, posiedzieliśmy,pogadaliśmy itp, było bardzo miło. Dzisiaj znów smętna pogoda, ja sie wybieram na badania jak niania przyjdzie.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”