szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

27 cze 2011, 21:37

szkieletorek, - przepraszam , ze sie wtrącę - ale zgłoś sie do lekarza z tym - nie chcę cie straszyć - ale tak się objawia cholestaza ciążowa .. - albo masz uczulenie na balasam - lub płyn do kąpieli
No właśnie to mi wyskoczyło jak wpisałam w Google ,, swędzące nogi w ciąży,,.
Troszkę się przestraszyłam.
W sobotę mam wizytę myślisz że powinnam iść wcześniej ?? Wolałabym nie panikować i poczekać do wizyty planowej .Co sądzisz?
Uczulenie raczej nie powinnam mieć bo balsam mam taki sam od kilku lat , mydło także.

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

27 cze 2011, 21:43

szkieletorek, - ja bym dzwoniła jutro - jeżeli to tak poważne jak piszesz - do krwi drapiesz ... hmm a uczulić sie w ciąży możesz na wszystko :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2011, 22:19

szkieletorek, :ico_olaboga: o rany, rany, może faktycznie zadzwoń, przynajmniej będziesz spokojniejsza.

inia :ico_brawa_01: dla męża, za to że jednak reformowalny :ico_haha_01:
Piotruś- bardzo ładnie!
U nas nadal na liście :ico_oczko:

[ Dodano: 27-06-2011, 22:20 ]
kwiatunio o kurczę, ale heca, że też się Maluch tak ukrywa :ico_haha_01:
U mnie co wizytę prezentuje klejnoty :ico_haha_01:

elibell
4000 - letni staruszek

27 cze 2011, 22:55

hej Kobietki, ale naskrobałyście na 3 razy czytałam po powrocie z pracy i niestety musicie znów mi wybaczyć bo nie odpisze imiennie, bo już nie wiem która co pisała :ico_wstydzioch:

o zakupach mowa:) no to wielkie szykowanie już się zaczyna u nas wszystkich, ja ciuszki mam poprane, czekają teraz na prasowanie i poukładanie do szafek, jeszcze pościel musze wyprać i rożki i ochraniacze. Co do łóżeczek to u nas kołyska zdała egzamin do 6 miesiaca, no moze i mniej, jak zaczęła mała się podnosić to zmieniliśmy na turystyczne, bo małe mamy, a po 6 miesiacu poszła do swojego pokoju i dużego łóżeczkaa podajrze mamy 70 na 120 albo jeszcse jakieś wieksze, nie pamiętam rozmairów dobrze, butelki u mnie to wszystkie od najmniejszych po niekapki to TT, jakoś kupiłam dwa komplety 260 i 150 po 2 pakowane, póxniej tylko smoki na miesiace odpowiednie wymieniałam i tak tez niekapki wszystkie tez mamy TT, choć już mała pije sama bez nakrętek, ale na spacery czy w droge wolę jednak zamykane niekapki:)
Mi tylko zostało kupić kosmetyki dla maluszka i pieluszki i wszystko mamy, bo i wóxek przecież już od dkilku miesięcy stoi a zdecydowaliśmy się na podwójny z racji iż dużo spacerujemy a wiadome że Eliza jeszcze też mała i siedzieć chce:)
No i wciaz rozważam zakup chusty, któraś fotę wstawiała i taką chcę kolorową elastyczną i to też z racji że kochamy wypady za miasto nie zaleznie od pory roku:) a że miałam (mam wciaż) dla Elizy to wiem że przydatne, tylko ta co mam mi się nie podoba, jest szyta ze sztywnego materiału i niewygodna.
Piżamy i koszulki do szpitala mam i takie na pierwsze dni w domu też, może jeszcze jakiś stanik do karmienia kupie ale to juz jak maluszek będzie bo nie wiem jakie te piersi staną się po urodzeniu:)

Kochane uciekam spoać, u nas ukrop który męczy, ja siedze pod wiatrakiem, okno otwarte (cały dzień zamknięte wszystkie były) i zero wiatru, kocham moją zimną fabryke kwiatków za to że tak cudownie zimno w niej w takie upały hehehehehehehehe.

Awatar użytkownika
inia1985

28 cze 2011, 07:53

Dzień dobry :ico_ciezarowka:

U nas pogoda znów piękna :-) Dziś jedziemy kupić rower mężowi, bo postanowił do pracy dojeżdżać rowerem (15 km w jedną stronę), ciekawe jak długo da radę :ico_oczko:

szkieletorek, to może faktycznie skonsultuj się chociaż telefonicznie z lekarzem, będziesz spokojniejsza

elibell, też myślałam o podwójnym wózku, być może kupimy, ale to dopiero na wiosnę. Wiki już bardzo rzadko jeździ w wózku, ale jednak jak zobaczy, że Maluszek ma tak dobrze, to może też zechcieć :ico_oczko:

Miłego dnia :-D

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 cze 2011, 08:59

U nas pogoda znów piękna
u mnie wyjątkowo też, pranko sie juz suszy na polu, zostało mi tylko sprzatanie po remoncie, pozostałych pokoi.

szkieletorek, lapiej zadzwoń do tego gina będziesz spokojniejsza.

Kwaiatunio oj twoja dzidzia to ładny gagatek, pochowała się i nie chce pokazać co kryje, ale z drugiej stronie ciekawe jest takie rodzenie w niepewności. Ale Kochana na zdjeciach wygladasz kwitnąco i promiennie.

a ja pozwole sobie postawić kolejnego :ico_tort: za 26 tydzień, jak pomyślę że za 14 tygodni planowo mam być na porodówce to skóra na tyłku mi cierpnie z wrażenia :ico_szoking:
Ostatnio zmieniony 28 cze 2011, 10:38 przez izabelllla123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2011, 09:01

hej laski

wpadam na chwilkę z :ico_kawa:

szkieletorek właśnie ci napisać miałam, ze to może być cholestaza :ico_chory: lec do lekarza to bedziesz spokojniejsza :ico_sorki:

ja mam łóżeczko Vox, jest dobre i zwykłe bez szuflad, materac kokosowy
i moim zdaniem jest oki, nawet spoko ze nie ma szuflady bo Maja przez te jej żyganie nie raz zażygała materac i wtedy na szybko przeprałam gąbką i obróciłam na drugą stronę to od spodu te mokre wyschło :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: a gdyby szuflada była to nie wiem czy wyschłoby do rana :ico_noniewiem:

wypadło mi lekarstwo z zęba :/ ale jutro jestem umówiona na plombę :ico_noniewiem:
dzwonie do recepcji ale nikt nie odbiera, jutro ma być po urlopie :ico_noniewiem: może go dziś jeszcze nie ma :ico_noniewiem:

[ Dodano: 28-06-2011, 09:05 ]
a ja pozwole sobie postawić kolejnego :ico_tort: za 26 tydzień, jak pomyślę że za 14 tygodni planowo mam być na porodówce to skura na tyłku mi cierpnie z wrażenia :ico_szoking:
:ico_brawa_01:
ja tez mam stracha :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2011, 12:00

Cześć :-)

U nas pogoda do bani, zimno ui nawet pokropiło :ico_noniewiem:
Ja zrobiłam mega gar leczo i obiadek na dwa dni z głowy :ico_brawa_01:
za 26 tydzień, jak pomyślę że za 14 tygodni planowo mam być na porodówce to skóra na tyłku mi cierpnie z wrażenia
:ico_brawa_01: za kolejny tydzień.
Hehe, i pomyśleć,że ja to za 8 tygodni już pewno będę rozpakowana :ico_szoking:

Awatar użytkownika
inia1985

28 cze 2011, 12:42

izabelllla123, brawa za kolejny tydzień :ico_brawa_01:
a gdyby szuflada była to nie wiem czy wyschłoby do rana :ico_noniewiem:
u nas tego problemu nie było, ale łatwiej się sprząta pod łóżeczkiem, gdy nie ma szuflady, bo tak to zbiera się kurz, a wiecie już, że ja wygodna jestem i leniwa :ico_oczko:
Ja zrobiłam mega gar leczo
mniam, chyba też zrobię :-)
no to już niedługo :ico_oczko:

Rower kupiony, mąż chodzi cały w skowronkach, mam nadzieję, że to nie są pieniądze wyrzucone w błoto :ico_sorki:

A Tuśka była dziś wyjątkowo niesforna. Biegała po sklepie jak szalona, przymierzała się do wszystkich dziecięcych rowerków. Nawet udało jej się kawałek przejechać pedałując :ico_szoking: ale się cieszyła :ico_brawa_01: Może powinniśmy pomyśleć o zakupie takiego "doroślejszego"

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 cze 2011, 12:47

byłam z Mają w piaskownicy :ico_oczko: wyszalała sie z dziećmi a ja wypiłam kawkę z koleżankami :-D

teraz zasypia w łózeczku :ico_sorki: odetchnę chwilkę i idę sprzątac kuchnie, dziś mam w planie umyć lodówkę i szafkę pod zlewem bo już sie zabrudziły :ico_oczko:
ty przynajmniej wiesz kiedy i jak urodzisz, bo masz zaplanowaną cc i mozesz pogodzić sie z tą myślą :ico_oczko:
a my tu wszystkie wielka niewiadoma :ico_haha_01: nie wiadomo kiedy nas przyciśnie :ico_haha_01: i czy któraś z nas urodzi wczesniej czy przenosi... czy damy rade wszytskie urodzić normalnie czy nagle nie bedzie cc :ico_noniewiem: ja już bardzo intensywnie myśle o porodzie i nadal nie wiem gdzie rodzić bede, jeszcze musze krzywa cukrzycową zrobić...

[ Dodano: 28-06-2011, 12:52 ]

u nas tego problemu nie było, ale łatwiej się sprząta pod łóżeczkiem, gdy nie ma szuflady, bo tak to zbiera się kurz, a wiecie już, że ja wygodna jestem i leniwa :ico_oczko:
a to też racja :-D fakt ze mop wchodzi znakomicie pod łózeczko :-D jak myje na kolanach to łózeczko odsuwam całe :ico_haha_01:
a szczerze to po co te szuflady? na posciel?
u nas posciel jest zasłana w łóżeczku jak Maja w nim nie siedzi, można kocykiem przykryć ładnym, a jak mi Maja zasypia na kolanach to wkąłdam ja prosto do zasłanego łózeczka i śpi nie budze jej rozsuwaniem szuflad i podkładaniem poduszki pod głowę
no chyba ze na cos innego, na posciel taką na zmiane, czy zapasowe przescieradełka, podłkady na materac itp :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”