Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2011, 08:55

cześć :-)

wybaczcie mi nieobecność, ale trochę spraw było do załatwienia :ico_sorki: oświeciło nas, że nie mamy żadnego dokumentu dla Krzysia, a w październiku na wakacje przecież lecimy :ico_haha_01: więc szybko robiliśmy zdjęcia i składaliśmy wniosek o dowód, bo będzie szybciej i za darmo :-D Mąż pojechał do Wrocławia, więc dzisiaj sami, ale przywiezie trochę kasy, to nam w końcu konto odblokują :ico_sorki: Krzysiu wczoraj miał dzień marudzenia, nie chciał usnąć w łóżeczku, więc ostatecznie woziłam go po domu w wózku i zasnął :ico_sorki: przed wczoraj za to mieliśmy piękną nockę od 19:30 do 8:00 :ico_brawa_01: Wczoraj byliśmy na bioderkach, wszystko jest ok i już nie musimy chodzić. W gabinecie razem z nami była pani z córeczką, myślałam, że to noworodek, a maleńka miała 4 miesiące :ico_szoking: urodziła się w 31tyg. była taka maleńka :ico_sorki:

Ania ja kaszkę daję łyżeczką, sadzam Krzysia w bujaczku, przykrywam pieluszką, śliniak pod buźkę, jedną ręką przytrzymuję jego łapki, bo wkłada co chwilę do buzi i później wszystko smaruje, a drugą go karmię, miseczka stoi obok-mam już wszystko obcykane i idzie sprawnie :-D a smoczek do kaszek też mam taki specjalny, ale dziura wielka i za mocno leci nawet jak kaszka bardzo gęsta. Ja też bym mogła siedzieć w domu, ale mój mąż ma działalność i tu pieniądze nigdy nie są pewne, więc muszę pracować, bo chociaż moja wypłata pewna, mało bo mało, ale zawsze na czas.

Koroneczka to masz teraz nie lada orzech do zgryzienia z tą pracą :ico_sorki: z jednej strony warto by się przyjąć, bo z pracą teraz ciężko, ale może lepiej jakbyś zaczęła z tym swoim biznesem, dojeżdżałabyś sobie na razie, coś tam byś sobie stopniowo odkładała, baza klientów już by się budowała...

Murchinson to powodzenia w szukaniu pracy :ico_sorki:

Emilia zdrówka dla dzieciaczków :ico_sorki:

Mariola ja daję kaszkę ryżową, bo my na pepti jesteśmy i na tym mleku muszę robić

NOWA ja wracam do pracy 2tyg. później od Ciebie :ico_placzek:

Wiola współczuję
:ico_pocieszyciel: oby ząbki szybko się przebiły :ico_sorki:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2011, 09:06

hej :)

dziewczyny ja juz myslalam o takim klubiku, czy nawet prywatnym przedszkolu, ale wszystko mnie przeraza, nawet jezdzilam sie pytac do urzedu miasta, pracy
przeliczylismy z P wszystko i wyszlo nam, ze zarabialabym tylko na oplaty zwiazane z dzialalnoscia, dla mnie prawie nic by nie zostawalo, a przydalo by sie zarobic troche kaski jakk sie pracuje
u siebie w mieszkaniu tego bym nie chciala, a gdzie indziej wynajem min 1500 zl, do tego jakas jeszcze jedna pani, ktorej trzeba by zaplacic za prace i mnostwo mnostwio innych opplat
jakbym chciala jakas dotacje z UM albo UP musialabym rejestrowac pod odpowiednia nazwa z czym wiaza sie dodatkowe przepisy, np Ppoż, sanepid :ico_olaboga:
chcialabym, ale chyba nie dam rady

[ Dodano: 29-09-2011, 09:08 ]
wczoraj baardzo bolaly mnie plecy, musialam brac przeciwbolowe :ico_noniewiem: bylam u masazysty, pierwszy wolny termin za tydzien w piatek :ico_olaboga: dzis odrobine mi lepiej ale to pewnie po nocy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 wrz 2011, 09:46

bylam u masazysty, pierwszy wolny termin za tydzien w piatek :ico_olaboga: dzis odrobine mi lepiej ale to pewnie po nocy :ico_noniewiem:
Zapraszam do mnie :-) A w którym miejscu Cię bolały, w odcinku lędźwiowym? Chcesz prześlę Ci ćwiczenia z mojej pracy magisterskiej, które pomagają w leczeniu bóli krzyża.

Murchinson, chemia? trudny kierunek!! Praca prędzej czy później się znajdzie, Was nie ma tak wielu jak nas- fizjoterapeutów :ico_olaboga:

Markotka, ooo dobrze, że w końcu konto Wam odblokują :ico_sorki: Zazdroszczę tych wakacji, my na pewno w przyszłym roku, teraz priorytetem jest wykończenie domu :ico_sorki:

Aniu, najważniejsze, że kaszka smakowała :-) Ja jak już też kupię te bezmleczne, bo będę chciała ze swoim mlekiem mieszać :-) :-)

Słabą nockę dzisiaj mieliśmy :ico_sorki: Maksio budził się co godzina z zegarkiem w ręku, musiałam wstać przytulić, pogłaskać po główce , dać smoka i zasypiał dalej, ale sam fakt, że tyłek musiałam kilka razy w nocy podnosić. Na jedzenie standardowo o 6.30 się obudził i pospaliśmy razem prawie do 8, więc wielkich oznak zmęczenia nie odczuwam :-)
Życzę sobie by ten ząbek już wykiełkował nareszcie :ico_sorki: :ico_sorki:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2011, 09:57

Zapraszam do mnie :-) A w którym miejscu Cię bolały, w odcinku lędźwiowym? Chcesz prześlę Ci ćwiczenia z mojej pracy magisterskiej, które pomagają w leczeniu bóli krzyża.
gdyby to bylo blizej to chetnie bym skorzystala :ico_sorki:
najbardziej boli wlasnie w okolicach ledzwiowych, ale bol promieniuje na cale plecy :ico_noniewiem:
poprosze o cwiczenia :ico_sorki:

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

29 wrz 2011, 10:04

Hej,
u nas też dziś pobudka w nocy-mały miał zatkany nosek ale nie katarem tylko mlekiem. Musiałam wyczyścić nosek więc się rozbudził, dostał flaszkę i zasnął i spał do 7.20 (telefon do tatusia nas obudził). Teraz śpi od 1,5h więc pewnie niedługo się zbudzi.
Murchinson, chemia? trudny kierunek!! Praca prędzej czy później się znajdzie
Ja zawsze umysły ścisły miałam więc tak jakoś wyszło. Mój D też po tym samym. A praca...mam nadzieję że szybciej niż później będzie. Ja poproszę o te ćwiczenia, dzwoniłam do tego fizjoterapeuty mam zadzwonić w listopadzie.
Życzę sobie by ten ząbek już wykiełkował nareszcie :ico_sorki: :ico_sorki:
Ja też.
Emilia a u mnie jak grzyby po deszcze powstają takie klubiki w przeciwieństwie do Łodzi gdzie ich prawie nie ma. Mi koleżanka proponowała tego opiekuna dziennego ale chyba nie dla mnie.
wczoraj baardzo bolaly mnie plecy, musialam brac przeciwbolowe :ico_noniewiem:
Współczuję, znam ten ból. Ja co jakiś czas muszę brać diclofenac bo inaczej nie daję rady.
Markotka jak ja bym się teraz powygrzewała na ciepłej plaży. To na Kanary lecicie?

Awatar użytkownika
Mariola_Larose
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 wrz 2011, 10:21

Markotka my też jesteśmy na pepti :-) ale że nic mu nie jest po tej kaszce to mu daje :-)
a co do smoczka do kaszki to nie kupuj z dziurą tylko kup sobie z krzyżykiem my taki mamy i do puki mały nie possie to nawet kropla nie poleci... musi trochę popracować a ja bardzo sobie go chwalę

Emilia na początku wiadomo że pracowała byś tylko na firmę ale z czasem opanowała byś wszystko i wiedziała co można obciąć itp żeby też zarobić a dodatkowa pani potrzebna by była jeśli chciała byś dużo dzieci wziąć pod opiekę
Biedne te Twoje plecy... wiem co czujesz ja też powoli wysiadam z tym moim klockiem szczególnie że ciągle chce się nosić a na spacerki też biorę go na rękach bo niema mi kto z 4 piętra wózka znieść w ciągu dnia... jak był malutki to zostawiłam w łóżeczku i poleciałam szybko znieść wózek bo jeszcze się nie kręcił a teraz to masakra :-D

Murchinson

29 wrz 2011, 10:25

nie kupuj z dziurą tylko kup sobie z krzyżykiem
To zależy z jakiej firmy-jedne są większe inne mniejsze.

[ Dodano: 29-09-2011, 10:27 ]
Markotka my też jesteśmy na pepti :-) ale że nic mu nie jest po tej kaszce to mu daje :-)
Ale pisałaś, że Igorek nie ma skazy tylko małą nietolerancję laktozy i dlatego jest na pepti więc kaszka może być zwykła. Krzyś, Miluś i Mati mają skazę więc takie kaszki muszą być na pepti.

[ Dodano: 29-09-2011, 10:33 ]
Koroneczka, dziękuję :-D

Awatar użytkownika
Koroneczka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 wrz 2011, 10:41

Koroneczka, dziękuję :-D
Nie ma za co. Emilia Ty tez już powinnaś mieć te ćwiczenia na mailu. Zdjęcia może nie są zachwycające, ale biorąc pod uwagę fakt, że byłam wtedy w ciąży i tak wyszły nieźle :-)

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 wrz 2011, 10:53

u nas tez byla pobudka w nocy, katar przeszkadal i kaszel :ico_noniewiem:
i Tosia zwymiotowala ta wydzielina
znam ten ból. Ja co jakiś czas muszę brać diclofenac
mi pozostaje paracetamol

Koroneczka, ja tez dziekuje :ico_brawa_01: wlasnie mialam pytac, czy to Ty :ico_oczko: super :ico_brawa_01:

[ Dodano: 29-09-2011, 11:06 ]
na 16 udalo mi sie umowic na masaz :ico_sorki:

Murchinson

29 wrz 2011, 11:14

na 16 udalo mi sie umowic na masaz :ico_sorki:
Super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”