gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

25 sty 2013, 13:41

Kasiala ale Ty jesteś zła że ona ją kąpała? Czy oto że mąż miał kąpać i poleciał po pomoc?

Gosia a próbowałaś na pół śpiąco dawać mu mleko? Mama mówi że Maks raz nie chciał i jak przysnął to wypił całe mleko.

Mamusia nie mam pojęcia co to może być.

Maksio dzisiaj w nocy już dobrze :ico_sorki: znaczy budził się na cycka ale nie płakał w nocy jedynie koło 5 trochę pojęczał. Teraz sobie śpi smacznie. A na zastrzykach już tak biedny płacze :ico_placzek: :ico_placzek: jeszcze 6 :ico_olaboga:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2013, 14:16

Myślę, że Kasiala jest zła że teściowa się wtrąciła w kąpiel malutkiej...
Quanchita, cudne dzieciaczki :) Mieliśmy taką samą sukienusię jak ma Jolka tylko z granatową kokardką :)
Gosia888, zdrówka dla Maksia !!!

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

25 sty 2013, 14:55

Quanchita, cudne dzieciaczki :) Mieliśmy taką samą sukienusię jak ma Jolka tylko z granatową kokardką :)
Dzięki:) A sukienka z 5-10-15 :-)
Gosia a próbowałaś na pół śpiąco dawać mu mleko? Mama mówi że Maks raz nie chciał i jak przysnął to wypił całe mleko.
Tak, bo w sumie w nocy jak płacze to przez zamknięte oczy i jak tylko poczuł że to nie cycek to krzyk i wypluwanie. Nawet przegłodzić go chciałam i nic... darł się przy butelce i uspokajał przy smoczku i zasypiał. W końcu zmiękłam po 5 godzinach w nocy i dałam mu pierś :ico_wstydzioch:
A dziś ściągnęłam trochę mleka żeby sprawdzić czy chociaż łyżeczką by pił jak mnie nie będzie i też pluje...moim mlekiem :ico_zly:
A jak na ręce wzięłam to przez bluzkę mi się do piersi próbuje dossać :ico_szoking:
A na zastrzykach już tak biedny płacze :ico_placzek: :ico_placzek: jeszcze 6 :ico_olaboga:
Biedulek, Jola też tak płakała :ico_olaboga:
Ale w końcu to dla zdrowia... wytrwałości Ci życzę bo On za chwilę zapomni a Ty będziesz długo wspominać :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

25 sty 2013, 14:59

Dziewcyzny ja jestem zła o to ze ona myśłi że M nie da sobie rady i jak jej powiedziałam ze M ma sam kąpać ze ja odpoczywam to ona takie gały :ico_szoking: i wszystko mu przygotowywała... to waciki do przemycia twarzy to pyta się mnie jak się zelem myje :ico_puknij: i M ją umył a ta jeszcze mói "babcia pupkę umyję żebyś miała czystą" to co myśli ze M jej nie umył skoro mył przy niej... ahhhh szkoda słów wiecie powiedziałm M tak ze teraz ma małą kąpać zawsze jak jestem na fitness i niech sobie bieże babcie do tego zebym ja tego nie widziała a babcia niech się "spełnia" w cz\asie gdy mnie nie ma i ja nie będę się wkurzać a ona stresować... ja wiem ze ona Kajkę kocha najbardziej na swiecie ale teksty typu "moje dzieci wstawały o 6 rano..."..."o 10 byłam z nimi na spacerze..." ..."nie musiałam ich usypiać bo same zasypiały tylko do łóżeczka odkładałam..."...smoczek miały tylko do zaśnięcia a później wyciagałam..." moze sobie darować bo kurna balans ona pierwsza "zatyka" Kaję smoczkiem jak tylko zakwili i nawet jak nie zakwili i się dobrze bawi zabaweczkami to podchodzi i jej daje smoka...

Awatar użytkownika
Kasiala

25 sty 2013, 15:08

a tu kilka fotosek Kajkusi

|Dzień dobry cioteczki :-D
Obrazek

bo ja tańczyć chcę...
Obrazek

śpię na talibkę małą -D
Obrazek

tak wyglądam jak mi obiad nie smakuje...
Obrazek

z kuzyneczką Jagodą przed wypadem na jabłuszko :-D
Obrazek

tak się mną tata zajmuje...
Obrazek

a tak moja córka wykorzystuje" bujaczek na maxa :ico_szoking:
Obrazek

chyba wibracje chce sobie włączyć :-D
Obrazek

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

25 sty 2013, 15:12

Marcinek robi na bujaczku to samo:-) a Kaja to caly tata:-)

Awatar użytkownika
Kasiala

25 sty 2013, 16:54

Dziewcyzny moja Kajka nie chce jeść tych słoiczków z kawałkami :ico_noniewiem: ona musi mieć papke taką bo inaczej pluje w każdą stronę... zresztą na zdjęciu widać jak pluje...

M we wtorek jedzie na deledacje do rzeszowa i wraca w piątek :ico_olaboga:

anetkajur
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

25 sty 2013, 18:01

Dziewczynybjestem załamana i nie wiem co robić. Wydzwaniam do pediatry ale nie odbiera. Cała noc walczylam z temperatura co 3 godz miałam 38,8 i nad ranem paracetamol juz w ogóle juz nie działał więc zazylam nurofen i pięknie spadło mi do 37,2 i tak było przez 4 godz. aż znowu wywalilo mi 38,8. O 12 byłam u lekarza dostałam antybiotyk. Wracam do domu mały ryczy więc go nakarmilam po karmienie mierze temperaturę a ja mam 39,2 i kurcze boje sie ze mu to mleko zaszkodzi ale puki co nie widzę zeby coś mu było. Ja od razu wzięłam nurofen mierze za 30 min a ja mam39,7 wzięłam paracetamol, okładkę na głowę i mam cały czas 39. Dałam małemu wodę z glukoza i po raz drugi zupek bo głodny. Boje sie nocy. Dzwonilam do pediatry jakie mleko mu dać bo on alergik. Mam nadzieje ze zachwile mi spadnie temp. To odciagne trochę mleka . Masakra jakaś nigdy nie miałam takiej temperatury.

Awatar użytkownika
Kasiala

25 sty 2013, 18:04

hmmm Aneta a skąd ta informacja ze jak masz gorączke to nie możesz karmić? Przecież mleko się w cycu nie zważy... ale nieźle Cię dopadło... :ico_chory: a ten antybiotyk nie pomaga? :ico_chory:

anetkajur
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

25 sty 2013, 18:10

Lekarka powiedziała mi ze mogę karmić do 38,5 bo wyżej białko sie scina i moze zadzwonić. Dzwonilam do poradni laktacyjnej ale nr w weekend nie odpowiada. A antybiotyk wzięłam zaraz jak wróciłam koło 14 i chyba jeszcze nie działa. Na szczęście mały pięknie wypił wodę z glukoza z butelki.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”