Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

16 sty 2009, 00:25

margarita83, ciesz sie kochana,że tyle Ci zjadła..Emi jak chorowała nie jadła nic przez 22 godz...wyobrażasz sobie... :ico_szoking: :ico_olaboga: To był rekord...ale jadła naprawde mało.A jak już zjadła to,albo na śpiocha albo wpychałam jej co chwilę.

Ale będzie dobrze.. :ico_oczko:

kamilka21, brava dla małego modela :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: zabawnie w tej czapie wyglada...

Obejrzałam 2 cz. ''Jeńca''..oczywiście na końcu się zryczałam. :ico_placzek:

Ciężko ogląda się takie filmy...ale tak było...i musimy o tym pamiętać...i oby już nigdy więcej się nie powtórzyło :ico_sorki:

Zmykam do wyrka...dzisiaj dużo póżniej niż wczoraj...
Dobranoc babeczki....

[ Dodano: 2009-01-16, 07:35 ]
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

Witam ;););)

Emila zrobiła mi w nocy pobudkę :ico_szoking: po raz pierwszy od dłuższego czasu.Obudziła sie o 3;40 ale dostała butle i spała dalej,spi do tej pory z tatą..który wczoraj wrócił póżno :ico_olaboga: i pewnie będzie pół dnia odsypiał.

:ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: Dla Was :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sty 2009, 09:16

Berek :)

JAGNA - ja tez ogladalam "Jenca" i tez sie poplakalam na koniec...

u nas nocka ok, mala nie kasłała, zaczela dopiero po przebudzeniu troche, wiec Pan pojechal wlasnie zapisac ja do lekarza i idziemy na 14:30... moze mala dostanie jakies nowe leki...

[ Dodano: 2009-01-16, 08:20 ]
aaa... i dzieki za kawke... :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 10:00

hej, co to za film tej Jeniec? czy to serial, czy co, w polskiej TV? bo juz mnie korci, zeby to sciagnac ;-)

kamilka21, kawal chlopa z Twojego Hubercika :ico_brawa_01: nie wiem czemu, ale potarfie sobie wyobrazic, jak bedzie wygladal jako starszy chlopak (dorosly)... ma takie wyrazne rysy twarzy, a w czapce wyglada zabawnie, tez mojemu zaloze moj beret i pstrykne fote... o ile nie umre przy tym ze smiechu :-D

margarita83, idz kochana do tych lekarzy.. chociaz Ty w sumie czesto sie u nich pojawiasz.. i nikt nie potrafi Ci doradzic?? 450 ml na dzien to rzeczywiscie nie duzo... nie wiem, co Ci doradzic :/

ja wczoraj bylam u gin, ale tak jak sie spodziewalam, nie bylo zadnego badania, nic (bo nic mi w sumie nie dolega, nie boli, nie ma nic niepokojacego), on tylko zapytal jaki porod byl, czy byly komplikacje itp... to powiedzialam, ze nie.. a on na to "ok, to w jakiej sprawie pani tu jest?", powiedzialam, ze po tabletki anty.. to zrobil mi taki wyklad na temat tabletek i spirali, ze tylek mnie juz zaczal bolec od siedzenia tam...
ogolnie bardzo mnie nastawial na spirale (150 funtow :ico_szoking: ), wymienial zalety, zachwalal pod niebiosa i na koncu jak spytal "to jaka jest pani decyzja?", mowie "TABLETKI" heheeh :-D
przepisal mi 3 opakowania jakichs tabletek (nazwe napisze Wam pozniej, bo nie pamietam), ale cena mnie zaskoczyla, bo za 3 op. zaplacilam niecale 7 funtow :ico_noniewiem:
czyli wychodzi opakowanie po ok. 2 funty (czyli 9 zl)... ile Wasze tabletki kosztuja? cos mi sie to tanie wydaje..

czekam teraz na @ i zaczynam pierwsza pake

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 sty 2009, 10:18

SHOO - jesli chodzi o ten film ( http://film.wp.pl/id,25198,title,Jeniec ... ,film.html ), to nie serial, ale poniewaz jest dosyc długi, to podzielili go na 2 części i puszczali dzien po dniu.

co do ginekologii hiszpanskiej - to mi az brak słów... jak mozna nie badac kobiety "wewnetrznie" po porodzie, czy w ogole tak po prostu podczas wizyty...??? :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: mogę się założyć, że odsetek kobiet cierpiacych na rozne schorzenia ginekologiczne jest duzo wiekszy w Hiszpanii, niz w Polsce...

co do tabletek - rzeczywiscie - tanio wychodzi, ja kupuje Logest, opakowanie kosztuje ok. 35-40 zł... a nad wkladka tez sie zastanawiam... Margarita chyba ma, nie mysle sie...??

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 10:39

Margarita chyba ma, nie mysle sie...??
tak mam słonko i jestem póki co zadowolona. @ mam tylko takie plamienie narazie nieregularnie ale ureguluje się do 6 m-cy od założenia. Nic mnie nie obchodzi i nie zastanawiam się czy wzięłam tabletkę czy nie :-D :-D :-D
Jest tp jednorazowy wydatek ale przeliczcie sobie ile w ciągu 5 lat zapłacicie za te tabletki, bo ja na 5 lat zapłaciłam 500zł. Nie wiem jak to odstawieniu tabletek zachodzi sie w ciążę ale po wyjęciu spirali można zajść już w pierwszym cyklu :-D :-D :-D

Nocka koszmrna, Maja zaczęła kasłać o 4,30 i tak prawie do 8 :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: Jestem załamana i boję sie iść do tego lekarza.
Zjadła o 5 90ml mleka i do tej pory nic nie chce jeść :ico_placzek:

[ Dodano: 2009-01-16, 09:41 ]
Gie, dobrze że zdecydowałaś się pójść do lekarza, kaszel u niemowlaka to niebezpieczeństwo. Maja ma mokry ale mam wrażenie że za chwilkę ją udusi :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 10:47

co do ginekologii hiszpanskiej - to mi az brak słów... jak mozna nie badac kobiety "wewnetrznie" po porodzie, czy w ogole tak po prostu podczas wizyty...??? :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: mogę się założyć, że odsetek kobiet cierpiacych na rozne schorzenia ginekologiczne jest duzo wiekszy w Hiszpanii, niz w Polsce...
to raczej ginekologia taka, jak w UK (bylam w Gibraltarze, lekarz byl Niemcem chyba, albo jakims Dunczykiem, czy kij wie...)
ale rzeczywiscie, bardzo sie tu podejscie rozni od tego w Polsce... u nas to badaja za kazdym razem i z kazdej strony (nawet we wczesnej i zaawansowanej ciazy - co moze nie byc dobre)... tutaj z kolei, prawie w ogole kobiet sie nie dotyka.

wiadomo, ze gdybym powiedziala, ze cos mi jest, albo mnie niepoki, to zbadaliby.. ale skoro twierdze, ze wszystko gra, to nie ma potrzeby - to jest ich podejscie

moje tabletki to Microgynon... tzn. to jest jedno opakowanie, a w srodku 3 listki, kazdy po 21 tabletek.. czyli na 3 m-ce starczy.. a u Ciebie Gie, tylko 21 tabletek jest w opakowaniu? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 10:49

Maja zjadła 50 ml teraz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 10:50

margarita83, :ico_brawa_01: sprobuj moze podac jej jej ulubiony sloiczek..

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 sty 2009, 10:57

akurat nie mam w domu jej ulubionego słoiczka. Poza tym poczekam na wizytę u pediatry, nie chciałabym podawać jej teraz słoiczka, bo na słoiczek jest określona pora :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-16, 09:58 ]
kamilko twój Hubcio to naprawdę kawał chłopa :-D :-D :-D
Tatuś chyba też jest duży??? :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

16 sty 2009, 11:06

shoo, ja tez brałam Microgynon..i płaciłam cos około 10 zł.

margarita83, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Mai...

[ Dodano: 2009-01-16, 10:09 ]
shoo, a film ...polecam.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”