Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

Re: Jesień mamy wita 2013

27 sie 2013, 17:27

dobrze. Jakaś robię się poddenerwowana, pewnie to normalne przed porodem, a jak jeszcze przeczytałam opinie o opiece po cc to już wogóle nie podoba mi się, ale nie będę martwić się na zapas..
Jenny nie martw się na zapas.Dla mnie po cesarce to było najgorsze pierwszy raz wstać z łóżka póżniej już było w miare ok .Wszystko bardzo ładnie i szybko mi się wygoiło.Niestety po cesarce dłuzej w szpitalu trzeba zostać przynajmiej ja byłam aż 5 dni , ale nie jestem pewna czy ze względu że miałam cc czy dlatego że mały miał długo żółtaczkę
leonaMateuszowi podobała się bajka , a mi tak sobie.
kamilka przepraszam że cię tak męcze , ale potrzebuje jeszcze twojej porady tzn ; pochodziłam dziś troche po sklepach za kapciami do szkoły dla Mateusza i w jednym ze sklepów pani mi powiedziała że on do tych wkładek nie może mieć trampek bo wtedy te wkładki nic nie dadzą powiedziała że musi mieć sandały z wysokim i sztywnym zapiętkiem- takie sandałki kosztowały w tym sklepie 150 zł i teraz nie wiem czy chciała mnie naciągnąć na zakup tak drogich bucików czy mówiła prawdę.Bo niby nasza lekarka mówiła że mogą być trampki tylko wysokie.

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

27 sie 2013, 18:21

Hej ja ddopiero wrocilam od kolezanki ale mnie oczy szczypia jeju..

Lala jak najbardziej moga byc trampki :ico_noniewiem: ci sprzedawcy to wszystko zrobia zeby sprzedac cos... moze byc ten podniesiony trampek... nie meczysz jak moge pomoc to chetnie...

Pozniej zajrze bo teraz maz zaraz wdepnie ide szykowac jedzenie...

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 sie 2013, 19:52

Ja wiekszosc popoludnia przelezalam bo tak jakos mi slabo bylo, brzuch pobolewal... :ico_noniewiem:

Teraz juz wykapana, siedze u Marcela i czeka az zasnie

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

27 sie 2013, 21:31

nie będę martwić się na zapas
Napisze tak.
Ja raczej jestem na nie CC ale są sytuacje w których nie mamy wyboru .I wiem że tak jak i z porodami naturalnymi są różne historie tak samo i z CC są dobre historie i złe.
Znam osoby które mówią że CC to tragedia a np szwagierka miała CC i wspomina bardzo dobrze że teraz gdyby kiedyś miała rodzic to woli CC .
Będzie dobrze zobaczysz. Pozytywne nastawienie dużo daje i tak też myśl że będzie dobrze, mąż będzie przecież z tobą (tak mi się wydaje) więc ci pomoże w wielu rzeczach.
Niestety po cesarce dłuzej w szpitalu trzeba zostać przynajmiej ja byłam aż 5 dni
Chyba tak i to raczej nie wina żółtaczki.
Te osoby które znam i miały cesarkę też leżały 5 dni,a naturalny 3.

A ja pisałam wam wcześniej że mam dzień lenia dziś.I co ? I oczywiście ja nie umiem usiedzieć na pupie.Po obiedzie mama pojechała z Lila rowerem do rodzinki więc skoro zostałam sama w domu zamiast leżeć w ciszy i odpoczywać to wysprzątałam cały dól mamie,zrobiłam sobie i jej pranie,kuchnia była zasyfiona bardzo po obiedzie, ugotowałam żołądki w sosie na jutrzejszy obiad, zrobiłam wielki gar kompotu, ogarnęłam spiżarkę na polu i sama nie wiem co jeszcze .Ale zrobiłam bardzo dużo.
Teraz zjadłam kolację, troszku późno a obiecywałam sobie że nie będę jeść późno bo waga mi ruszyła za bardzo.

Awatar użytkownika
Madleine

27 sie 2013, 21:45

U mnei w szpitalu po cc lezalo się 3 dni.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

27 sie 2013, 22:33

Wpadam powiedzieć ze Małgorzatka dzis o 21:30 urodziła Szymona. :-D

Awatar użytkownika
jenny1983

27 sie 2013, 22:38

Tibby, ale wieści.
Gratulacje Małgosiu. :ico_prezent:

Awatar użytkownika
jenny1983

28 sie 2013, 06:35

Betina bravo za skończony 37 tc.Twoja ciąża jest donoszona. :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 sie 2013, 06:52

Małgorztaka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Jenny u nas po cesarce wychodzi się na 4 dobę po sn w 2. Nie marudzisz, żal się jak ma być lżej, co tylko mąż ma słuchać :ico_oczko: CO do poddenerwowanie to normalne, ja się stresuję że złapie mnie teraz a tu jeszcze remont nie zakończony :ico_olaboga:

Leona wczoraj odpoczęłaś, więc dzisiaj powinnaś się już lepiej czuć. Jak tam?

Lala ja już chyba nie zdążę Poli do kina zabrać, ale zawsze A. mogę z nią wysłać :-)

Szkieletorku że coś o powerze pisałaś :ico_haha_01: Nie szarżuj aż tak! Ja ciągle mam wrażenie, że nic nie zrobiłam,może dlatego, że remont ciągle trwa i cały czas jest brudno.

Kamilka jak się czujesz? Wczoraj chyba udany miałaś dzień :-)

Betina dzięki za informację o promocji. I co załatwiłaś trochę formalności w związku z becikowym? Ja też dokumenty wzięłam, ale nie mam czasu nic teraz zbierać niestety. U Ciebie spokój? Jaką pralkę kupiliście? Ja tak lubię sprzęty AGD :ico_wstydzioch:

Ja wczoraj w łóżku byłam po 23, ale jak położyłam się z ręcznikiem na głowie tak wstałam. Tylko nic nie odpoczęłam, nogi bolą, głowa też, ale i pogoda jakby deszczowa - za oknem szaro i mglisto. Dziś po wizycie u gina będę wiedziała co i jak :ico_sorki: Ale chyba nie dam rady za bardzo dziś sprząać, chyba że deska przyjdzie do prasownia to poprasuję. Pola przeniesiona ... prawie, jeszcze łóżko, dywan kupić, 2 okna umyć, jakąś firankę, no i chyba będzie ok. A i prąd podłączyć na tamtej części domu, bo w 3 pomieszczeniach jeszcze nie ma.

Ja dzisiaj wkroczyłam w 9 miesiąc, więc stawiam z tej okazji :ico_tort: i może jeszcze pizze :ico_oczko: nachodzi mnie na ciężkie jedzenie typu pizza, bigos :ico_olaboga: Może organizm się szykuje do karmienia i tym razem mi się uda :-D :ico_sorki:

Awatar użytkownika
jenny1983

28 sie 2013, 07:53

Spinka bravo za rozpoczęty 9 mc :ico_brawa_01: , ta końcówka ciąży szybko już mija, ale zdążysz z wszystkim. Czekam na relację z wizyty u gin :-)
Leona jak dziś Marcel z chęcią idzie do przedszkola?
Szkieletorku jednak skusimy się na promocje, jak mężowi będzie chciało się stać w kolejce w aptece, bo pewnie będzie i mam nadzieję, że wszystkich pampersów nie wykupią.
A co do promocji to polecam stronę promobaby, jeśli jest promocja w gazetce dla wszystkich klientów to na tej stronce to widać.Akurat superpharm promocji tam nie zamieścili, ale to pewnie dlatego, że to promocja dla klientów tylko z kartą Life Style.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”