pozwoliłam sobie zajrzeć co u was Chyba jednak nie potrafie tak całkowicie się z wami pożegnać
Aga dużo radości dla Borysia z okazji 1/2 roczku
widze że temat jedzonka na tapecie
Jakub też uwielbia jeść
daje mu albo obiadki ze słoiczków albo gotowane (na razie zupki gotowane na piersi z kurczaka albo skrzydełkach)
jeśli chodzi o deserki to też wcina słoiczki albo owocki potraktowane blenderem (nektaryny, banany, jabłka, jagody nawet jadł truskawki) do tego daje mu rozmiękczony w wodzie biszkopcik
Jeśli chodzi o chrupki to zajadał nawet wtedy jak był bezzębny, one fajnie się rozpuszczają.
Wogóle zauważyłam że inaczej podchodzę do jedzonka niż przy Olku
przy Olku bałam się podać mu coś nowego a teraz bardziej na luzie to traktuje.
U nas wszystko OK. Ja pracuje, dziećmi zajmują się moi rodzice, ciągle karmie piersią a mały ostatnio jakoś nie chce mleka z butli wiec jak jestem w pracy to rano dostaje kaszke. Ma dwie dolne jedynki i chyba kolejne zęby wychodzą bo nocki ostatnko przerąbane - budzi się co 1,5 -2 godz i chce być tylko na rękach a już było tak fajnie że miałam tylko 2 pobudki w nocy (wiem że pewnie niektóre dzieci super przesypiają całe nocki ale dla mnie te 2 pobudki to pikkuś w porównaniu z tym co było 2-3 miesiące temu )
Kubuń sam sobie siedzi , usiąść nie potrafi jeszcze ale jak się go posadzi to juz twardo siedzi Za to nie potrafi przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie a widze że wasze dzieciaczki super sobie z tym radzą, on potrafił a teraz coś cofnął się w rozwoju
Na szczęście nadrabia innymi "rzeczami" np nie mamy problemów z zasypianiem. Wieczorem po kąpieli cycuś a potem do łózeczka i bobek po 5-10 min spi jak zabity
Żeby jeszcze spał dłużej to byłoby pięknie, bo te pobudki nocne troche mnie wykańczają zasypia ok 19.00 i potem wstajemy na jedzonko ok 24.00, 3.00 i 5.30 potem spi do ok 7.00 ale nie zawsze często jest tak że zamiast o 5.30 budzi się o 6.00 i juz zaczyna dzień
[ Dodano: 14-07-2012, 22:29 ]
fajna jest też kaszka z Nestle "zdrowy brzuszek" owsiano - pszenna ze śliwką, jak dzidzik ma problemy z kupą to polecamWidzialam dzisiaj w Tesco te kasze manne z Nestle...
[ Dodano: 14-07-2012, 22:39 ]
Gabi brawa dla silnej córci za dżwiganie pupy i pozycje raczkującą Kubul na razie tylko jak raczek do tyłu się posuwa na brzuchu. Nie ma siły żeby udzwignąć ciałko No i z tego co na fb obejrzałam to Martynka też nieźle wycznia nie wspomnę o Amelce, z której też niezła akrobatka
[ Dodano: 14-07-2012, 22:56 ]
kurcze my też mamy szczepienie po tyłach, moi chlopcy wakacje zaczęli od .... zapalenia oskrzeli najpierw Kubuń a teraz Olo kończy W poniedziałek mama idzie z nim do kontroli , mam nadzieje ze to juz będzie koniec z chorobami (przynajmniej do jesieni )Lena tfu tfu zdrowa na razie i chyba w tym tygodniu na te zaległe szczepienie się wybierzemy
[ Dodano: 14-07-2012, 23:13 ]
hihi no Boryś jest super tteż oglądałam na fb i najlepsze jest to że mój Olek słyszał tylko głos Boryska i mówi: czemu nagrałaś Kube?I jak pięgnie sobie gada -widzialam na fb i sie ubawiłam.
Kubulo jest nakręcony jak Borys ciągle tylko dadadadada albo tatatataata czasem nawet mu się baba wyrwie tylko o mamie zapomina
Mój A. się śmieje że mama to na szarym końcu bo Kuba od "tata" zaczyna a Olka pierwszym słowem było "ato" i do dzis ma świra na punkcie aut
[ Dodano: 14-07-2012, 23:20 ]
to się zasiedziałam
zmykam spać
uściski dla wszystkich zimowych brzdąców