no ciekawa sprawa chyba chca ciebie tam w tej okropnej pracy!!!! a ty nie mozesz isc na zwolnienie ciążowe???
Jestem do srody na zwyklym - to znaczy pol zwyklym bo u nas prawnie te pierwsze 7dni sam sobie mozesz usprawiedliwic -ale ja poprosilam lekarza zeby napisal ze wzgledu na ta moja glupia prace.
A dopiero po 7 dniach pracodawca ma prawo zazadac zwolnienia lekarskiego -dlatego dzis na 5 pm ide do lekarza zeby powiedziec ze ta n oga dalej boli i nie moge chodzic i czy by mogl przedluzyc mi zwolnienie o 2 dni-bo i tak juz w Wigilie mam urlop potem u nas jest 5 dni wolnego wiec daje mi to caly tydzien na polepszenie tej nogi.
[ Dodano: 2010-12-20, 14:50 ]
A mi sie smiac chce bo to byl mini podstep -bo prawnie skoro jestem na zwolnieniu pracodawca nie moze sie ze mna kontaktowac zeby pytac kiedy wroce!!! a juz na poczatku im napisalam ze wg lekarzy leczenie zajmie 2-3 tyg. ale na razie mam zwolnienie na tydzien i dam znac gdyby sie cos zmienilo ale oni sa niecierpliwi.
a owszem chca mnie -bo ruda jest na wkacjach w Egipcie ja na zwolnieniu i sobie chyba nie radza z tymi pielegniarkami z agencji!!!
[ Dodano: 2010-12-20, 21:04 ]
Ooooo...a tu nikogo nie bylo
Ja wrocilam od lekarza -skierowal mnie na rtg ale zastrzegl ze szpital moze odmowic zrobienia ze wzgledu na ciaze!!! Powiedzial ze jesli zrobia i jest to zlamanie to od razu tam mnie w gips wpakuja -jesli odmowia to mam do niego wrocic i wtedy bedziemy sie martwic co dalej!!!
a u mnie w pracy znow mi nonono obrobili -jednak ruda okazala sie falszywa dziwka!!! Blondyna zdziwiona moja noga -mimo ze mowilam ze sie przewrocilam pokazywalam jej siniaka -kulalam w pracy wzielam dzien urlopu ze wzgledu na noge ...a ona zdziwiona

i wypytuje ta moja Ewcie -czy ja wogole cos mowilam o tej nodze???
[ Dodano: 2010-12-20, 21:09 ]
Poza tym Ruda -nie wiem jakim prawem -bo byla to prywatna rozmowa miedzy mna a nia- doniosla w pracy ze nie zamierzam zostac do konca lutego tylko do konca stycznia!!! Blondyna obrazona bo oni wszyscy chcielli miec wakacje przed moim macierzynskim to jeszcze maja dupki -miesiac!!! apoza tym to jakim prawem oni wierza w to co ona gada zamiast poczekac na oficjalny list ode mnie!!!
DEBILE!!!!