szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

Re: Jesień mamy wita 2013

28 sie 2013, 11:57

Ja zaraz będę kładła Lilcie do spania ,chyba tez sama się położę na chwilkę.Wszyscy w pracy więc mam cisze to odpocznę troszku.
Zrobiłam co miałam w planach i teraz skończyłam placka a'la kremówka tak smakuje ,po obiedzie zrobię chyba babę jagę z składników takich by córcia mogła go zjeść.
Popołudniu mamy z mężem kontrolna wizytę u dentysty choć nie spodziewamy się by coś nam robił bo raczej wszystko jest w porządku ale na kontrole trzeba chodzić.

Awatar użytkownika
kamilka87
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

28 sie 2013, 12:43

Szkieletorku ja mu smaruje nozki bo on ma bole wzrostowe bywa ze raz w miesiacu a bywa ze 3 razy w tygodniu..

Jeju ale mnie spiaczka lapie... Zrobilam kopiec kreta i ugotowalam obiad zurek dzisiaj :ico_sorki:
Ale ja juz bym chciala chociaz 35 tydzien :ico_sorki:

szkieletorek

28 sie 2013, 14:36

Ale ja juz bym chciala chociaz 35 tydzien :ico_sorki:
Oj nawet mi nie mów .Ja tez marze już o końcówce . Duzo bym dała .
Szkieletorku ja mu smaruje nozki bo on ma bole wzrostowe
Ojej a co to takiego ? Pierwszy raz słyszę o czymś takim.
Jeju ale mnie spiaczka lapie..
Ja się zdrzemnęłam jakoś 45 min gdy Lili spała i od razu lepiej. A ty nie masz jak się choć położyć?

Ziemniaczki się gotują, za chwilkę resztę rzeczy podgrzeje i koło 15 będzie pełny dom ludzi hehe

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 sie 2013, 16:20

Witam po wizycie.
Wszystko ok, mała na USG waga 2600 więc mówił, że ma max 2800 i jest bardzo proporcjonalna i nieduża. Ja mam anemię znowu, tym razem dostałam żelazo w większej dawce i 9 mam KTG a jeżeli nie urodzę do 16 to wizyta. Poza tym szyjka się nie zmieniła niestety, a miałam nadzieję.
Później się odezwę bo teraz muszę się położyć, bo padam na twarz, wyjechaliśmy po 9 i dopiero wróciliśmy :ico_olaboga:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2013, 19:54

Szkieletorku jest prośba :ico_oczko: do tej pory Jenny pilnowała waszych suwaczków, a teraz jak na dniach zostanie mamą, to nie będzie mogła być na bieżąco. I dla tego do ciebie jako jednej z ostatnich jesiennych mam zwracam się z prośbą o zajęcie się tym.
Jeżeli nadal chcecie aby pierwsza stronka była ok.. :-)
Jenny na mojego prywatnego maila przesyłała mi kody suwaczków, a później ja mogłam zmieniać pierwszą stronkę.
Jeżeli podejmiesz się tego to Jenny pewnie powie ci jak to robiła :-)
jak coś co podam ci na priv mojego maila.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2013, 20:12

Spinka ladnie niunka wazy :-) a nie bralas zelaza teraz?? Czy mimo brania wyniki kiepskie??
A co do szyjki to co liczylas ze juz cos sie dzieje?? :ico_oczko: Pole po terminie czy przed rodzilas??

Ja dzisiaj bylam w miescie i kupilam synkowi prezenty :ico_haha_01: na mikolajki, pod choinke i od siostry :ico_haha_01: :ico_oczko:

Reszte popoludnia przelezalam

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 sie 2013, 20:38

Leona no liczyłam na to że chociaż się skróciła... Pola 2 tygodnie po terminie i teraz boję się tego jak ognia i patologii ciąży też. Morfologię miałam ok, tzn. lekko zaniżoną, ale mój gin mówił, że jak na ten etap ciąży była ok, ale zaczęła alej lecieć i dał leki. Na początku brałam żelazo, ale inne teraz dał mi Terdyferon-Fol.
Ależ CI fajnie z tymi prezentami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Szkieletorku ja też pospałam, wstałam i ogarnęłam domek, bo pełno pyłu było wszędzie, a wcześniej nie miałam jak. Robisz mi smaka na konkretne potrawy, te Twoje dzisiejsze gołąbki mniam :-D

Jenny wstaw zdjęcie pokoiku, ja może jutro już coś pstryknę też :ico_oczko:

Kamilka w wysoki jest? Bo to chyba towarzyszy szybkiemu wzrostowi, jak się nie mylę?

Lala i jak te usta? Może jednak oparzenie :ico_sorki:

Betina Ciekawe czy wyprzedzisz Jenny?

Zmykam pod prysznic, myć się i chyba trzeba zacząć molestować męża 8-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 sie 2013, 20:50

Spinka no ja wlasnie najbardziej sie balam ze przenosze, tutaj dopiero w 42tc cos zaczynaja dzialac z wywolywaniem
No ale na szczescie Marcel urodzil sie cztery dni przed terminem, teraz tez tak by moglo byc :ico_haha_01: :ico_oczko:

Moje dziecko juz spi, drugie jak zwykle szaleje w brzuchu

Awatar użytkownika
jenny1983

28 sie 2013, 21:21

Spinka kolejka na porodówkę jest taka Betina, ja, a później Ty :-) . Jak narazie czuje się dobrze, waga stoi w miejscu, ciśnienie też oki, więc może lekarz jeszcze poczeka z cięciem. W pokoiku dziecięcym to narazie jest bałagan :ico_zly: Wyprałam dziś pokrycie na łóżko i jest teraz pełno zacieków z proszku, w sumie wygląda gorzej niż przed praniem, więc przyjdzie czyścić pokrycie gąbką.
Szkieletorku jednak jak podejrzewałam w aptece już nie było 2, a nawet 3.
Moni26 ost zmianę suwaczka przesłałam Tobie dziś na maila.

szkieletorek

28 sie 2013, 22:00

mała na USG waga 2600
No to drobniutka jak moja Lilcia ,ale za to szybko powinna wyskoczyć.
Szkieletorku jest prośba
Kurka nie chciałabym być świnią ale nie bardzo mi to pasuje .
Z czasem u mnie różnie a raczej kiepsko.Mam dużo rzeczy do zrobienia i takie zabawy u mnie mogą wypaść kiepsko a właściwie nie wypalić.
Robisz mi smaka na konkretne potrawy, te Twoje dzisiejsze gołąbki mniam :-D
Ojj to chyba pomyłka bo ja nie mam gołąbków dziś.
teraz dał mi Terdyferon-Fol.
Ja tylko takie żelazo łykam .W 1 ciąży je łykałam i teraz od dość dawna je mam brać 2 razy dziennie

Idę się zaraz położyć bo już późno jak dla mnie. Na kolację zjadłam kukurydze gotowaną.Pyszności.
Popołudniu byliśmy u dentysty do kontroli.Stwierdziłam że skoro i tak Lilcia jedzie z nami to ja zbada. Grzeczna i chętna była więc popatrzył i mówi że jest ok wszystko.
Ale mówił mi że ma zgryz prawidłowy , znajoma ma córkę u której dentysta powiedział że ma krzywy gryz ,ząbki jej nie nachodzą na siebie u mojej całkiem tez nie i niby wygląda to podobnie. Wiecie jak to jest kiedy gryz jest prawidłowy a jak wygląda krzywy ??

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”