Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

14 lut 2008, 08:58

je sie melduje
dzisiaj wziełam w pracy opieke
Szymon wczoraj wieczorem dostał gorączki 38,3
dzisiaj rano 38,5 :ico_chory:
jade z nim na 11 do lekarza
mam nadzieje ze to od ząbków a nie żadna choroba :ico_sorki:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

14 lut 2008, 09:53

eve81, Mój też jest jakiś niewyraźny ale gorączki nie ma tylko płacze co chwile. A ja mam 37,7 i coraz gorzej sie czuje :ico_chory:
Mam nadzieje, że Mały sie nie zarazi :ico_olaboga:
Powodzenia u lekarza i oby to z ząbków było

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

14 lut 2008, 10:30

Hej,no to widzę ze nasze dzieci sie zmówiły.Kacperek miał przed chwilą 38,3 :ico_placzek: no ale to od szczepionki,ostatnio też miał temperaturę ale nie tak dużo,dałam mu syropek na zbicie,piciu i zasoł bidulek.Wczoraj wieczorem miał tak 37,7 potem spadło do 37,3 a rano nawet nie miał ciepłej główki jak wstał :ico_olaboga: ale tak dla ciekawości zmierzyłam temperaturę i normalnie :ico_szoking:

Eve pisz jak wrócicie od lekarza,ja tez mam nadzieję że to od ząbków.

No i przez ta gorączkę nasza nocka taka sobie,chyba ze 4 pobudki,mały ciągle mi się w nocy rozkopuje,zastanawiam sie czy nie kupić mu śpiworku do spania :ico_noniewiem:

Ja też nie mogę doprać tych wstrętnych plam po zupkach :ico_zly: :ico_zly: spróbuje tak zrobić jak Eska.

Dominisia to super ze zakupki udane,bo nic tak nie poprawia humoru jak zakupy :-D ja może dziś też wyskoczę na małe zakupy bo przychodzi do mnie mama to zostanie z małym na chwilkę.

Justyna wracaj do nas szybko i opowiadaj.

Dostałam wczoraj na walentynki serduszka milka i jeszcze pierniczki w serduszka :-D :-D a Kacperek dostał od babci klocki,hehe i od nas żyrafkę-maskotkę.A ja zrobię serniczek na zimno i może wieczorem wypijemy jakieś winko,bo ja już niekarmiąca :-D No właśnie i muszę znów iść do lekarza po tabletki :ico_zly: tym razem jakies inne.

A wiecie co,wczoraj wracaliśmy z Ł ze sklepu i spotkaliśmy znajomych,moją najlepszą przyjaciółkę i Ł najlepszego kumpla tylko ze już dawno straciliśmy z nimi kontakt bo sie wyprowadzili i słuchajcie,jesteśmy teraz sąsiadami,mieszkają tuz obok nas :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ł to jest w siódmym niebie bo będzie miał z kim piwko wypić :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

14 lut 2008, 10:46

cześć kochane :-)
wybaczcie, że wczoraj już nie odwiedziłam was, ale nie miałam już głowy do niczego, byłam w tej paszportówce, zastrzegłam paszport :ico_sorki: i wieczorem miałam ostrą kłótnię z Exem :ico_zly: aż się trzęsłam z nerwów....szkoda opowiadać...siedziałam do 2 w nocy i pisałam wniosek do sądu i dziś go złoże...bo już nie mam siły ani nerwów... :ico_olaboga:

to nie dobrze, że wasze dzieciaczki :ico_chory: mam nadzieję, że przejdzie szybciutko...piszcie jak się czują...Daruś nie śpi od 6 rano :ico_szoking: a biorąc pod uwagę o której się położyłam to padam z nóg....

dobrze, że pogoda chociaż dziś piękna...pójdę jak wszystko pozałatwiam na spacerek...odstresuję się

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

14 lut 2008, 10:51

Ale znalazłam śliczną pościelke na allegro,normalnie wymiękam jak widzę te żyrafki ,niemoge się oprzeć chyba zamówię,będzie na potem.
http://www.allegro.pl/item309350037_kom ... 120cm.html

[ Dodano: 2008-02-14, 09:52 ]
Turkusowa w żyrafki,podoba się wam??

[ Dodano: 2008-02-14, 10:19 ]
Jeszcze jedna poscielkę znalazłam,cudowna,ale to już dla większego dziecka.Ale mnie to wciągnęło,hihi.
http://www.allegro.pl/item308396326_pos ... ratis.html

eSKa
4000 - letni staruszek

14 lut 2008, 11:22

Hej , ale się wyspałam, właśnie zjadłam śniadanko a zaraz Olus dostanie zupke, ciekawe czy zje z apetytem. Miałam dzis w planie umyć okna ale pogoda nie bardzo pozwala zresztą moje samopoczucie też. Wiec wezme się lepiej za przesadzanie kwiatków i pranie.

Dominisia fajnie że znalazłaś nowe jedzonko dla Jasia przynajmniej będzie miał urozmaicenie hihi, u nas faktycznie truskawki są później bo podobno uczulają.
Super że zakupki się udały u nas też raczej nie spotkasz spódnicy za 25zł więc miałaś farta.

Jeśli chodzi o foteliki to ja też systematycznie przeglądam i zależy mi na takim który ma rozkładane oparcie do spania, no i najlepiej do 36 kg Jak na razie jestem za takim http://www.allegro.pl/item313047896_del ... atis_.html
Może polecicie jakies inne rozkładane.

Eve no ja mam nadzieje ze z Szymciem to nic poważnego, trzymam kciuki a ty zaraz po lekarzu melduj co i jak.

Aniu i was tez jakies choróbsko dopadło , kurcze ja też czuje się nie tak jak powinnam, od 2 dni męczy mnie katar a dziś już zaczynam kaszleć,no i kicham jak szalona, na szczęscie temperatura w normie. Mam nadzieje ze Olus nie złapie tego odemnie.

Kicia ale zazdroszcze ci tych walentynkowych słodyczy, bo ja zjadłabym coś słodkiego niestety w barku pustka, musze się wybrać na jakieś słodyczowe zakupki.
No i super że spotkaliście starych znajomych i jaki zbieg okoliczności że mieszkają w pobliżu, przynajmniej będziesz miała blisko na pogaduchy.
A pościel rewelacja, wszystkie mi się podobają, takie kolorowe i cena chyba też okazyjna jak na 3częsciową pościel.

Agniesia zrób wszystko żeby twój eks dostał za swoje, ja trzymam kciukasy żeby poszło po twojej myśli. Ciesz się że u was pogoda taka ładna bo u mnie za oknem pruszy drobny śnieżek i jest okropnie pochmurnie.

[ Dodano: 2008-02-14, 10:30 ]
i cos dla was z okazji walentynek http://cmok.pl/link/905931

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

14 lut 2008, 11:39

Eska to ja sie dzielę z Tobą tymi słodkościami bo zaraz ich nie będzie Obrazek
i dla pozostałych dziewczynek też przesyłam po troszeczku.
Eve pozwoliłam skorzystać sobie z "twoich" emotek,chyba mogę co?

[ Dodano: 2008-02-14, 10:42 ]
Eska fotelik fajny,ja jeszcze nie rozglądałam się za nowym fotelikiem no ale niedługo chyba będzie trzeba bo ten co mamy to niby jest do 13kg ale jakiś mały już się wdaje.

Aga to ja trzymam kciuki żeby wszystko sie Ci udało załatwić jak najszybciej żebyś miała już go z głowy.

eSKa
4000 - letni staruszek

14 lut 2008, 14:02

Eska to ja sie dzielę z Tobą tymi słodkościami
Dzięki Kicia, ja jak na razie się delektuję słodziutkim syropem prawoślazowym, który pije na ten mój kaszel :-D

Wlaśnie przed chwilą kurier przywiózł mi elektroniczną nianię z Fisher Price :ico_brawa_01:

c.d.n. bo Olek mi się obudził

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 lut 2008, 14:10

Jestem... Mój M cos nawojował w Austrii i mama zabrała mu kluczyki od auta i powiedziała że w życiu już go nie dostanie... nie chce go tam już, miał wczoraj wrócić ale nie dala mu auta ani nie puściła go busem! Napisałam do niej 20 smsów i nawet mi nie odpisała!! Jestem wkurwiona na maxa... ale nie na M tylko na jego mamę bo ewidentnie próbuje Nas rozdzielić!! Piszę do niej je nie mam kasy i żeby go puściła do polski to nic ma to w nonono najwyraźniej!! Będę musiała iść do pracy... więc czegos szukam.. narazie u bratowej M w butiku odzieżowym co drugi dzień. Wiecie chce teraz ja iśc do pracy a M niech się zajmie Małą trudno. Szkoda gadać niemogę się wogóle skontaktowac z Marcinem bo nie ma nic na polskim numerze więc nie ma jak odebrać ode mnie telefonu nic. Nawet nei płaczę bo nie wiem co ak naprawdę sie stało nic a nic. Może dziś wróci....? Wybaczcie że nie piszę do każdej z osobna ale naprawdę nie mam siły, nawet czytać wcześniejszych postów. Mam nadzieje tylko ze gorączkujace szkraby maja to od zabków i wszystko bedzie dobrze. Uwierzcie mi nie jestem wcale zła na M bo nie wiem czy tak naprawde mam o co ..... Całuje może później lepiej się poczuję i zajrze :)

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 lut 2008, 14:12

Hej, ja tylko na chwilke. Mezu juz jest w drodze do nas i w sobote rano wyjezdzamy do Szwecji :-(
Eska, ja mam juz upatrzony fotelik, jak dla mnie bomba, cena nie najnizsza , ale to jest tez do 36 kg wiec mozna chyba zaszalec.

http://www.4kids.com.pl/produkt-1631.html

W ogole uwielbiam te stronke, maja fajne i ciekawe produkty.

Zdrowka dla kichajacych mam i goraczkujacych dzieci!!! (a propos moja lekarka twierdzi ze temperatura u niemowlecia miedzy 37-38 to jeszcze nie temperatura, tylko stan podgoraczkowy i NIE ZALECA podawania srodkow przeciwgoraczkowych ponizej 38,8 (juz po odjeciu 5 kresek jak sie mierzy w pupie). Twierdzi ze organizm sam powonien sam powalczyc z choroba i ze taka temperatura to cos korzystnego w przeziebieniu.

My na Walentynki dzis na kolacje sie wybieramy do wloskiej restauracji, a mezusiowi kupilam srebrny grubszy lancuszek na szyje :-)

Dzis Nell bedzie miala premiere w jedzonku innym niz mleczko. Zaczynamy zupka marchewkowa :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”