dorotaczekolada
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 lis 2009, 13:56

wiem... teraz zamiast sie cieszyc i przygotowywac do narodzin malutkiej,do swiat to ja siedze i mysle na ile dni mi chleba starczy,co powiedziec wlascicielom mieszkania i czy za mc bede miala gdzie mieszkac z dziecmi...

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

13 lis 2009, 14:27

anusiek, czekamy na wieści, oby tylko dobre :ico_sorki:

anetka607, dobrze, że u lekarza wszystko ok, a co do wagi, to fajnie, że tylko 0,5 kg na plus :ico_brawa_01:
a planujecie inna niz kameralna?
tak, jak wcześniej pisałam, jeśli bym urodziła przed świętami, to planujemy jechać do moich rodziców, ale jeśli nie uda się Wikunii wyjść w terminie, to na pewno zostaniemy we Wrocławiu i będziemy czekać na poród. Kolejnym argumentem za wyjazdem do rodziców, jak już malutka będzie z nami, jest to, że te święta będą najprawdopodobniej ostatnimi mojego taty (od 1,5 roku walczy z rakiem trzustki, ale jest niestety coraz słabszy...). Zobaczymy jak będzie, czas pokaże.
Ciacho się nie przypaliło, a po nim zostało już tylko wspomnienie :ico_oczko:

dorotaczekolada, oby Twojemu mężowi udało się znaleźć szybko coś nowego :ico_sorki: Strasznie trudna sytuacja, ale na twoim miejscu już teraz pogadałabym z właścicielem tego obecnego mieszkania, żeby się jakoś dogadać. Najważniejsze, to się nie załamywać :ico_nienie: i wiem co mówię, bo jeszcze niedawno też miałam tylko czarny scenariusz (jeśli chodzi o finanse) w głowie, a teraz wszystko jakoś się ułożyło.

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

13 lis 2009, 15:02

hej Dziewczyny. u mnie bez większych zmian, brzuch na miejscu i dalej walczę z infekcją. niestety to zapalenie oskrzeli i biorę antybiotyk plus inne leki... . już dwa tygodnie... i poprawa słaba. także jak się kiepsko czujecie ... uważajcie bardzo.
ciekawe, która z nas pierwsza urodzi... :-D

[ Dodano: 2009-11-13, 14:05 ]
czy może mi ktoś podpowiedzieć jak się piszę tzw prywatną wiadomość.... na tym forum?

Awatar użytkownika
Shiva
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lis 2009, 15:17

dorotaczekolada, bardzo mi przykro :( Sytuacja jest rzeczywiście bardzo ciężka, mam nadzieję, że Twój mąż szybko znajdzie jakąś inną pracę :ico_sorki: :ico_sorki: Nie dziwię się, że teraz nie w głowie Ci przygotowania :ico_olaboga: Staraj się nie załamywać....

anusiek, oby echo serca wyszło dobrze :ico_sorki: Jestem pewna, że to jakieś przypadkowe wahania, ale lepiej sprawdzić. Staraj się nie zamartwiać :ico_sorki:

anetka607, dobre wieści od lekarzy :ico_brawa_01: Oby więcej takich :-D

iw_rybka, torcik bardzo oryginalny ;-)

inia1985, Odnośnie świąt, to życzę Ci byś urodziła przed nimi, byście mogli je spędzić z Twoimi najbliższymi. :ico_sorki:

Wybaczcie, dziś tak króciutko, ale coś weny na pisanie nie mam :ico_noniewiem: W szkole rodzenia oki, wczoraj dostaliśmy 3 reklamówki gazet, poradników i trochę darmowych próbek :-) Te chodzenie powoduje, że coraz gorzej sypiam, brzuch mi w nocy nie daje spokoju, a wieczorami pachwiny odpadają :ico_olaboga: Na szczęście rano częściowo ból mija, więc jakoś funkcjonuję :-)

[ Dodano: 2009-11-13, 14:25 ]
meg, wysłałam Ci wiadomość prywatną, tam Ci wszystko opisałam, powinno Ci się udać. Już teraz powinnaś mieć u siebie w pasku narzędzi ikonkę że masz 1 nową wiadomość :-D

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

13 lis 2009, 15:30

Zobaczymy jak będzie, czas pokaże.
- no to faktycznie zmienia postac rzeczy :ico_olaboga:

dorotaczekolada, a co sie stalo,ze go zwolnili??

meg, pod podpisem osoby do ktorej chcesz napisac,jest okienko PW,tam klikasz i piszesz:)
No i kuruj sie kochana,a co masz za antybiotyk,ze juz dwa tygodnie sie leczysz??

Shiva, uroki koncoweczki ale juz niedlugo :ico_sorki: :ico_sorki:

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

13 lis 2009, 15:45

dziękuję Wszystkim pomocnym za wskazówki:)

Awatar użytkownika
inia1985

13 lis 2009, 15:45

meg, powrotu do zdrówka życzę. Mi już tylko katar został :-) więc to tylko zwykłe przeziębienie (dzięki Bogu :-D ) Nawet byłam dzisiaj na spacerku, bo już mi bokiem wychodziło to siedzenie w domu i teraz się czuję o niebo lepiej :-D

Shiva, jeszcze tylko troszkę, wytrzymałaś już tak wiele, że teraz to już Pikuś :ico_oczko: Dobrze chociaż, że rano lepiej się czujesz :-)

meg
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

13 lis 2009, 15:46

czy macie już koszulki dla karmiących, tzw nicne koszuli, które trzeba zabrać do szpitala??
ja nic nie mogę ładnego znaleźć...

[ Dodano: 2009-11-13, 14:47 ]
nie nicne koszulki tylko nocne oczywiście :-D analfabetka ze mnie :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
inia1985

13 lis 2009, 16:04

meg, ja sobie taką zwykłą bawełnianą kupiłam. Wygląda tak: http://moda.allegro.pl/item789682061_vi ... ozm_m.html tylko zamiast żyrafki ma żabki. No i widzę, że zrobiłam dobry interes, bo ją kupiłam za 25 zł na targowisku, a na allegro z przesyłką wychodzi 40 zł

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lis 2009, 18:06

meg- ja mam od starego porodu dwie takie jak inia podesłała linka i bardzo sobie chwale (tylko inne wzoru), dwie mieć wygodniej bo jak w jednej urodzisz i upaprasz to się w druga przebierzesz, potem ich w domu długo używałam i przez te dwa lata nic się nie sprały:)

dorotaczekolada- mam nadzieje, ze sytuacja się wyjaśni, rzeczywiście trochę stresujące to wszystko, ale trzymam kciuki, żeby szybko wyszło na prostą.

A ja po rozmowie i umowę podpisuje 1 grudnia, ale będzie fun iść w 36tc do pracy:) No ale przynajmniej już będę miała na 100% macierzyński nawet jak dwa dni popracuje.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”