Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sty 2009, 08:57

witam z rana, udalo mi sie jeszcze tu wskoczyc, zeby pochwalic sie moja wczorajsza zupa :-D marchewka+ziemniak+ryz+mleko modyf.

wyszlo lacznie 180 ml - tak jak w przepisie.. z czego maly zjadl 150 ml :ico_brawa_01: pod koniec mial juz odruch wymiotny, ale to sie przemilczy ;-)

oto zdjecia:

Obrazek

Obrazek

:ico_brawa_01:

czyli "pierwszy raz" mam juz za soba.. nawet podoba mi sie gotowanie dla malego, chociaz to znacznie wiecej pracy niz otwarcie sloiczka.. ale jaka satysfakcja pozniej (jak zje!)

co do pan w szlafroku, to ok.. postaram sie im zrobic zdjecia, mam nadzieje, ze mnie nie zakatrupia siatami, jak wyjde z supermarketu :ico_noniewiem:

my sie powoli zbieramy... oczywiscie tez po przyjezdzie wrzuce kilka zdjec (pewnie myslicie, ze klikam z Katowic, a cala ta Hiszpania to jakas bujda ;-) )
:ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

lece spakowac plecak, nakarmic malego i duzego (i siebie tez).. i fruuuuuuuu

do poniedzialku lasencje, bede tesknic, mua mua :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sty 2009, 09:09

Ooooo, SHOO - fajnie, że znalazłaś jeszcze dla nas chwilę przed wyjazdem... :ico_sorki: :ico_sorki:

zupa.... hhmmmm, jakby to powiedzieć... wygląda koszmarnie, no, ale... w konvu to marchewka i mleko... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: wcale się nie dziwię, że Jaspi miał pod koniec "wątpliwości...." :513: ale gratuluję zdolności kucharskich :) no i brava dla Jasperka, ze zmeczyl tego az 150 ml :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

co do zdjęć z gór Sierra Nevada - wiem, ze znikasz na 3 dni po to, żeby przeszperac net w poszukiwaniu zdjęć tego miejsca, a potem będziesz ślęczeć nad Photo Shopem, żeby wkleić Wasze foty w te górskie krajobrazy... Katowice ruuleezzz... :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

jeszcze raz życzę udanej (wyimaginowanej) wycieczki i szczesliwej podróży :)

tez bedziemy tesknic, wracaj szybko :)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sty 2009, 09:26

Witamy z rańca

Ooojjj tym razem u nas była ciężka noc :ico_olaboga: mała budziła się co 2 godziny a jak tylko mnie zobaczyła to gadała i gadała, mnie się oczy kleiły a ona bawiła się w najlepsze. Na szczęście dałam cyca i zasypiała. Ale po 2 godzinkach znowu powtórka z rozrywki. Nie mam pojęcia co jej się poprzemieniało, płakać nie płakała, mam nadzieję,że już tak nie zostanie. :ico_olaboga:

Shoo miłego wyjazdu :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sty 2009, 09:29

czesc IWONA - no wlasnie, cos ta nasze kobietki jakies "zmienne" :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sty 2009, 09:29

Idę na :ico_kawusia: .
Paulinka też już się wyspała :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sty 2009, 09:40

JAGNA - jak sie dzisiaj czujesz?? Jak samopoczucie???

[ Dodano: 2009-01-17, 08:46 ]
MARGARITA - a co u Was?? Jak Majeczka?? NAdal tak kaszle????

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

17 sty 2009, 10:38

Witam....

DZisiaj sobota,wolne od szkoły więc pospałam troche dłużej.

Emi w nocy znowu zrobiła nam pobudkę...tym razem o 5;20.No,ale dostała butlę i spi do tej pory.

Gie, dzięki za :ico_kawa: nie potrafie juz inaczej dnia zaczynać.
A sampopczucie....chyba nie uległo zmaianie...może faktycznie wspomoge sie farmakologicznie...:-/

shoo, najpierw :ico_brawa_01: dla małego łakomczuszka,mimo że zupka nie wygląda zbyt apetycznie.... :ico_oczko: Najważniejsze że młody wcinał.

No i życzę udanego wypadu....
Gie, trochę się usmiałam z wyimaginowanej wycieczki..hehhe...dobre.

Iwona H, widze,że nasze lejdis są na tym samaym etapie,i cos im sie poprzestawiało... :ico_olaboga:

A mnie dziisaj czekaja chrzciny,,,tego chłopca co go Emi podrywała...(pokazywałam Wam) o 16 -tej.Tak średnio mam ochotę z domu wychodzić... :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

17 sty 2009, 11:10

witam i ja.

shoo udanej wycieczki :-)

a więc nocka byla niezla, o 5 mała zaczęła znowu swój rytuał kaszlenia :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: i tak z 40 min :ico_olaboga: od rana ciągle chyrla, na dodatek dostała jakies uczulenie na buzi.
Wieczorem jak przyjdzie ta pielęgniarka to zapytamy o co chodzi z tymi bordowymi plamkami na buzi :ico_olaboga:

To były dopiero 2 zastrzyki, ale nie widać poprawy, dziewczyny bardzo się boję, że jednak na tych zastrzykach sie nie skończy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Gie, trzymam mocno kciuki za kolejne dni bez :598: , jesteś dzielna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Powiem wam że jak wyszłam wczoraj od lekarza to miałam ogromną ochote zajarać, ale że nie miałam to nie zajarałam :-D

Jagna30, ja też czasami sie wspomagam - NERWOMIX też bez recepty i bardzo delikatnie uspakajają a jak nie możesz zasnąć to dwie tabletki i śpisz jak zabita.

[ Dodano: 2009-01-17, 10:14 ]
MARGARITA - ciesze się, ze przynajmniej jeden zastrzyk macie za soba... mysle, ze te (juz) 9 dni szybko Wam minie, a jesli Ty bedziesz spokojniejsza przy tych zastrzykach,k to Majka pewnie tez... Ja mysle, ze lzej by jej bylo, gdybys to Ty byla przy Niej w trakcie tych zastrzykow - nie ma jak mama... dziecko czuje sie wtedy najbezpieczniej... to tak, jak moja Su przy ostatnim szczepieniu - ja sie sama nastawilam pozytywnie, smialam sie do niej, gadalam, a ona nawet nie zauwazyla... nie twierdze, ze i maja dzieki temu nie zauwazy ukłucia, ale moze nie bedzie tak plakac... wiem, ze serce Ci peka wiedzac, ze ktos robi malej "krzywde" i sprawia jej bol, ale mysle, ze Twoja obecnosc doda Mai sił... no, ale juz nie gdybam, bedziesz sobic, jak uwazasz... trzymam kciuki za Was obie, silne babki z Was - dacie rade... i dobrze, ze znalazla sie jakas "znajoma" Twojej mamy, zawsze to innaczej - moze lagodniejsze podejscie... :)
ja ją biorę na ręce zaraz po zastrzyku i przytulam, noszę, kołysam i razem z nią płaczę. Myślę że to nie kwestia ukłucia, bo te zastrzyki są podobno bardzo bolesne - ZINACEF.
Uspokaja się u mnie szybko - tak jak napisałaś "mama to mama" :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 sty 2009, 11:25

MARGARITA - nie martw się, Maja dostała na razie dopiero 1/5 tych zastrzykow... pewnie jeszcze sie poprawi... moja Su tez kasłała w nocy z 15 min, było chyba ok. 2:00, no i rano po przebudzeniu bardzo... teraz się uspokoilo... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: tak to u nas wyglada, kaszle rano, potem wieczorkiem przed spaniem i czasem kilkanascie minut w srodku nocy... :ico_noniewiem: ale smiesznie to wyglada, bo ona kaszle przez sen, nie budzi sie przy tym, nie placze... :ico_szoking:

Jagna - jesli ma Ci to poprawic nastroj, to pewnie, ze lyknij sobie jakies uspokajacze... ale co Wy, dziewczyny?? Kazda lyka jakies prochy od czasu do czasu?? Mi sie nigdy nie zdarzylo brac zadnych srodkow uspokajajacych... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-01-17, 12:55 ]
ojjjj, Wam tez forum szwankuje...?? ja sie dopiero tu dostalam...

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

17 sty 2009, 14:01

Gie, nie wiem,bo nie próbowałam wcześniej...ale weszłam bez problema :-D

margarita83, Emilka tez dostawała ZINACEF.....domięśniowo.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”