Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

14 lut 2008, 18:35

na razie nie napisze gdzie żeby nie zapeszać :ico_oczko:
no nieeeeeeeeeeeeeeee
ale tajemnicza jestes :ico_olaboga:
chyba zwariuje z ciekawosci :ico_oczko:
dziewczyny a co z mierzeniem dziecka?
my mierzymy Szymona zwykłym metrem krawieckim od główki do pięty
w przychodni tez mierza takim metrem wiec mozesz smialo dzialac :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-02-14, 19:46 ]
laseczki a gdzie wy sie podziewacie/>????????????????
wszystkie na romantycznych kolacjach????? jesli TAK to ok jestescie usprawiedliwione :-D
ja popijam martini Obrazek
zaraz kłade sie spac bo jeszcze mi w glowie zaszumi Obrazek

[ Dodano: 2008-02-15, 04:42 ]
JA JUZ NA NOGACH..OD 4.00 :ico_szoking:
SZYMON OBUDZIL SIE Z PłACZEM
NIE WIEM CO MU JEST
PIELUCHE MIAL PRAWIE SUCHA :ico_szoking:
NA SZCZESCIE JAK MU WłOżYłAM TETROWA TO SIE ZESIKAł
MAM NADZIEJE ZE WSZYSTKO Z NIM OK BO TERAZ GRZECZNIE SIEDZI W WóZKU I PATRZY JAK DO WAS PISZE
NIE WIEM NORMALNIE CO MU JEST
WCZORAJ WIECZOREM ZNOW GORACZKA 38,6 :ico_chory:
A DZISIAJ RANO 36,1 :ico_szoking:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

15 lut 2008, 09:45

te nasze dzieci chyba sie zmawiają bo ja miałam dziś też taką nockę.
Mały 2 razy w nocy obudził się z takim płaczem, że nie dało się Go uspokoić.
O 5.00 wstał ale dało się Go po paru minutach znów uspać.
Gorączki nie ma ale jakiś niewyraźny jest i trochę katarku ma :ico_olaboga:
Mam nadzieje, że u pozostałych Maluszków wszystko w porządku.
Ja zmykam zaraz do lekarza na usg bioderek bo sie zagapiłam i nie byłam wcześniej :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 lut 2008, 11:49

hej dziewczyny
ja dziś miałam nockę nieprzespana..masakra nie wiem co Hani jest budziła się płakała cały czas chciała jeść z potem sie chichrała i gadała...jestem nieprzytomna ale siostra zaraz ją weźmie na spacer więc sie położę , wczoraj posprzątałam więc luz
Eve a jakos "specjalnie go mierzysz? tzn dotykajac ciałk i w zagłębieniach np pod kolankami????

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

15 lut 2008, 12:16

Hej,ja dziś jestem nieprzytomna :ico_placzek: :ico_placzek: Kacperek wczoraj cały czas miał gorączkę i nie dało się jej zbić,dopiero wieczorem spadła i już było troszkę lepiej a tak przez cały dzień to był strasznie marudny i taki bez sił i ciągle tylko na rączkach :ico_placzek: :ico_placzek: zasnoł o 23 i obudził się o 1 i nie chciał spać,płakał,tylko na rączkach było oki i zasnoł dopiero o 4 a o 5 znów pobudka na jedzonko,zjadł i potem nie chciało mu sie odbić i tak jakoś o 6 dopiero sie położyłam no i o 8 już pobudka na dobre,dopiero jem śniadanko.Ja myślę ze tak nam sie złożyło i szczepionka i ten ząbek wychodzący i dlatego tak jest :ico_placzek:

My z Ł otworzyliśmy sobie winko i ja wypiłam tylko jedną dużą lampkę on chyba ze dwie albo trzy :ico_noniewiem: i sie troszkę napiłam,hehe,dostaliśmy jakiejś głupawki i się chichraliśmy ciągle :-D i poszliśmy spać przed 1 :ico_placzek: więc spałam dziś jakieś 3-4 godzinki :ico_placzek: a nawet niemoge się położyć bo zaraz przyjdzie do mnie kuzynka bo już wcześniej sie umówiłyśmy.

Eve a może Szymuś ma gorączkę od ząbków właśnie,mój brat tak miał i mojej znajomej córcia to miała nawet 40 stopni jak jej ząbki szły i to długo to trwało dopóki sie niewyrżneły.

Wczoraj wieczorem byłam i czytałam co napisałyście ale już nie dałam rady nic napisać no a teraz zapomniałam co czytałam :ico_olaboga: więc wybaczcie ze nie będe odpisywać do każdej.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

15 lut 2008, 15:01

Eve a jakos "specjalnie go mierzysz? tzn dotykajac ciałk i w zagłębieniach np pod kolankami????
kłade go na łóżku i jak rozprostuje sam nozki to wtedy szybko patrze ile cm ma
nawet w szpitalu jak rodzilam mieli centymetr rozwiniety przy przewijaku i normalnie tylko przykladali dziecko i sprawdzali...

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

15 lut 2008, 15:12

ja się witam :ico_haha_02:

ale miałyście nockę :ico_szoking: my w miarę spokojną, ale Darek nauczył się wstawać o 6 i nie śpi potem do 10 :ico_puknij: muszę go później kłaść spać :ico_noniewiem:

DOMINISIA nie martw się rozmiarem spodni, może po prostu inna firma je zrobiła :ico_noniewiem: a jak nawet byś przytyła to nasze maluszki są coraz większe i chwila moment zaczniemy wagę gubić jak się rozkręcą :-D

ESKA ja też mam straszny ból kręgosłupa, ale to od noszenia Darka myślę:ico_noniewiem: czasami wyprostować się nie mogę :ico_szoking: i gratuluję udanego zakupu niani :ico_brawa_01:

EVE oby Szymusiowi wszystko przeszło :ico_chory: i z teściem mam nadzieję, że też wszystko ok :ico_noniewiem: no i kazanie z Ci chyba trzeba dać...bo nie częstowałaś ymi racuchami :ico_nienie: :ico_oczko:

JUSTYNKA ja trzymam wielkie kciuki, żeby w końcu i u Ciebie wszystko się po Twojej myśli poukładało :ico_sorki: chociaż jestem przykładem na to, że dla losu czasem trzeba pomóc :ico_noniewiem:

LALKA Ty nam koniecznie musisz powiedzieć gdzie wybywasz, bo naprawdę zwariujemy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_oczko: a mi mojego szkraba mierzy lekarka jak mam szczepienie...od czubka głowy i prostuje mu nóżki :ico_noniewiem: no i mam nadzieję, że ta pobudka w nocy to tylko kaprys Hani :-) wiesz dziewczyny tak czasem mają :ico_oczko: im starsze tym dziwniejsze zachcianki :ico_brawa_01:

ANIU to chyba faktycznie się zmówiły te dzieciaczki :ico_olaboga: biedne te mamusie :ico_olaboga: zdaj relację po usg :-)

no pora na obiadek Dareczka...tak się zastanawiam czy jarzynki z jagnięcinką dać mu czy króliczka z jarzynkami...nie jadł ani jednego ani drugiego :ico_noniewiem: :-D

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

15 lut 2008, 16:51

Na usg w porządku. Mały był największy wśród dzieciaków i wszystkich zaczepiał :-D
I w ogóle był grzeczny nie płakał, byłam bardzo dumna z mojego Szkraba :-D
Wzięłam ferweks przed chwilą i może po tym będę sie lepiej czuła. Najchętniej to bym sie do łózka walnęła ale widzę, ze Krystianek tak szybko nie pójdzie spać :-/
A mąż ma dziś szkolenie i tak szybko nie wróci.

agnieszka01.04, Ja obojętnie o której kładę Małego to on i tak wstaje o tej samej porze czyli o 6.30. Czasem tylko jak coś Mu nie pasuje to wstaje jeszcze wcześniej.
Wiem co czujesz. Najgorsze są weekendy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

15 lut 2008, 17:25

u mnie jest tak samo o której bym nie położyła małego to i tak wstanie o 8.Dziś już niema gorączki ale dalej marudny jak nie wiem :ico_olaboga: rano było nawet oki,ale teraz to już nie mam sił i tylko na rączkach :ico_olaboga:
Była moja kuzynka i tak sobie siedziałyśmy i plotkowałyśmy a ja normalnie zasypiałam na siedząco :ico_szoking: ale zdrzemnęłam sie pół godzinki i już troszkę lepiej.

Lalka u nas w przychodni na stole maja rozłożoną taką miarkę,nie metr krawiecki tylko raczej taki metr co to faceci używają do swoich robótek :-D i kładziemy na nim małego i prostujemy nóżki,główka na początku miarki i już.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 lut 2008, 18:03

Dotarlam w koncu!
Zabralam sie za porzadki i jakos mi tak zeszlo, dopiero teraz Jasiu zasnal drugi raz. Spal po poludniu tylko pol godzinki. Wydawalo sie mi ze taki maluszek powinien spac troszke wiecej a nie dwa razy w ciagu dnia (maksimum to 3 u nas) i tak jakby to polaczyc to nie wiem czy nazbieralyby sie 3 godziny.

Na szczescie u nas nocki w porzadku, budze sie czasami zeby dac mu smoczka ale trwa to sekundke i nawet pozniej tego nie pamietam :-D

Walentynki ok. Ja tez dostalam slodkosci. Mialam postanowienie zeby w poscie nie jesc slodyczy no i wszystko wzielo w leb :-D

Tak czytam ze cos u was i dzieciaczkow nie bardzo ze zdrowkiem wiec zycze duzo zdroweczka!

No i przepraszam ze tak krotko i nie do kazdej z osobna, ale jestem glodna jak wilk i lece zrobic sobie cos do zjedzenia zanim Jasiu wstanie (dzisiaj jestem na samych kanapkach bo od rana nie dzialala mi kuchenka i nagle teraz sie sama naprawila :ico_szoking: u nas wszystko na prad, wiec jakby byla jakas awaria to umrzemy z zimna i glodu :))

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

15 lut 2008, 18:50

Hej dziewczynki,
widze ze cos się nie wysypiacie, ja również. Chociaż aż tak często misio nas nie budzi.
Współczuje dzieciaczką z gorączka, biedactwa.
a to zdjecia juz zdrowego misia z mamusia w nowej fryzurce Obrazek
http://ewasiek.fotosik.pl/albumy/372192.html

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”